Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Beata i Kris dziennik budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Beata co to za deski bardzo fajne.

Naprawde? Troche krótkie. W salonie beda wymieszane na szczeście z dłuższymi :)

Szarlotko i Basiu - to dąb 14 cm szeroki, warstwowy z fazka a jakiej firmy to nawet nie wiem. Wiem ze jest porzadne, ma 11 cm grubosci i sklejka bardzo porządna. Gosc robil znajomym rowniez na ogrzewanie podlogowe juz kilka lat temu i nam sie spodobalo wiec go wzielismy bo uczciwy i ma dobre drewno.

Basiu - myslisz zeby taki kolor zostawic? A nie malowac na czekolade?

Szarlotko, dab bedzie lekko wybarwiony. I olejowany a nie lakierowany.

to jest jedna lamelka:yes: zostaw naturalne zaolejowane i tak przyciemnieje ciut:yes: ja bym nie barwiła:yes:

Nie, nie sa lamelowane, to sa cale deski. Wszedzie takie same mamy.

Tak, one beda prawie naturalne. Wlasnie przyciemnieja wiec lekko je pobielimy ale to prawie niewidoczne jest.b0a92dbf8a1ee3230f4f8e02aaa3bda1.jpg

Cos takiego wybralismy :)

Beata, czy jesteś szczerze zadowolona z wykonania tynków wewnętrznych przez firmę reklamującą się na forum? Robiliście wszędzie gipsowe (zwykły gips czy Knauff Diamant) czy może w łazienkach cementowo-wapienne? Jak oceniasz wykonawstwo? Z góry dziękuję za odpowiedź :bye:

Szczerze polecam nasza ekipę! Mamy Knauff Diamant w tym w pralni również. Natomiast w łazienkach nie mamy tynków w ogóle ale nasz wykonawca nie polecal cementowo-wapiennych. Diamant sa tak samo twarde jak cementowo-wapienne.

Moj maz jest wymagający. Pisalam juz o tym na jednym z wątków. I wlasnie z tynkarza wewnętrznego maz jest jedynie zadowolony. Mi sie jeszcze podoba podlogowiec ale to jeszcze zobaczymy...jak bedzie na zakonczeniu.

Pestko jak to czytasz - nie mam pomyslu na barierke na gorze w holu. na dole beda 3 kawalki szyby, mocowania juz sa. pamietasz jak to ma wygladac pewnie.

Natomiast na gorze nie wiem co zrobic. Pierwotnie chcialam szybe ale kurde to mi sie zimne mega wydaje no i nie wiem czy bezpieczne. Szyba jest bardzo nowoczesna a nasz dom wcale w rezultacje taki nie bedzie. mial byc :) ale sie w miedzyczasie bycia na forum okazalo ze wcale nie jestem za nowoczesnoscia :)

Masz w swoich przepastnych zasobach barierkowe inspiracje???

Beata, dechy są piękne. Ja będę na górze mieć bielony jesion :)

a marmur bianco thassos wygląda jak roziskrzony śnieg :rolleyes:

Bami a skad wziac bialy marmur z zylkami szarymi, nie wiem jak to sie nazywa fachowo ale chcialabym zeby wyszlo cos takiegopowisle_130_03.jpg albo jeszcze mniej tych szarosci,

Dalabym to na jedna sciane i podloge a na drugiej scianie farba, tylko skad to wziac

Bami a skad wziac bialy marmur z zylkami szarymi, nie wiem jak to sie nazywa fachowo ale chcialabym zeby wyszlo cos takiego[ATTACH=CONFIG]174268[/ATTACH] albo jeszcze mniej tych szarosci,

Dalabym to na jedna sciane i podloge a na drugiej scianie farba, tylko skad to wziac

to jakas odmiana carrary albo calacatty- trzeba pojechac do kamieniarza po prostu:) wyceni, obrobi kamień i zamontuje:) jeśli jednak będzie zbyt kosztowne zawsze można położyc płytki z marmuru (plytki naturalne a nie ceramiczne). Musisz natomiast wiedzieeć, że w wypolerwanym marmurze czyli tak jak na zdjęciu w miejscach najcześciej użytkowanych robią się ścieżki-poler wyciera się i matowieje.