pestka56 04.03.2013 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Mam pewnie! Ale wkleje zdjecie juz z polozona podloga !! Jutro. Podloga juz jest w holu To ja też poczekam na zdjęcie. Ale tymczasem zajrzyj do Malkul. Oni mają kombinację szyby z ramą i jest b. piknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 04.03.2013 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Bami a skad wziac bialy marmur z zylkami szarymi, nie wiem jak to sie nazywa fachowo ale chcialabym zeby wyszlo cos takiego[ATTACH=CONFIG]174268[/ATTACH] albo jeszcze mniej tych szarosci, Dalabym to na jedna sciane i podloge a na drugiej scianie farba, tylko skad to wziac to marmur calacatta albo carrara - zapytaj w Focus czy mają i niech wycenią zapytaj tez demon D i lullaby, one są w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.03.2013 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Carrara, ktorej używał Michal Anioł jest śnieżno biała, ale u nas sprzedają przede wszystkim żyłkowaną. Te żyłki mogą być o różnym nasileniu od bardzo delikatnych po dość mocno szare. Zawsze jednak są jakby rozmyte.Calacatta jest odmianą Carrary i ma żyłki o ostrych kreskach i ciemniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 04.03.2013 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Witaj ! Czy możesz napisać coś więcej na temat kosztów deski warstwowej ? Jaki producent deski i firma która ją kładzie (oczywiście info może być na priva). Czy będziecie stosowali tzw. "twardy wosk"? W domu mam tylko podłogówkę i brak jest miejsca na błędy:yes: Pozdrawiam po sąsiedzku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 05.03.2013 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Beata będzie pięknie,też czekam na foty ,zrób z dalszej perspektywy,Mnie właśnie dąb bielony bardziej się podoba od naturalnego.A Ty będziesz mieć olej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 05.03.2013 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Witaj ! Czy możesz napisać coś więcej na temat kosztów deski warstwowej ? Jaki producent deski i firma która ją kładzie (oczywiście info może być na priva). Czy będziecie stosowali tzw. "twardy wosk"? W domu mam tylko podłogówkę i brak jest miejsca na błędy:yes: Pozdrawiam po sąsiedzku Hej, 240 za metr a na gore dostalismy spora znizke. Polece Pana podłogowego jak skonczy ok? Deska jest z Jaworu a uklada ja gosc ktory zawodowo zajmuje sie sprowadzaniem drzewa do Polski, ukladaniem deski w takich domkach zajmuje sie mam wrazenie hobbistycznie ale ukladal podloge na ogrzewaniu podlogowym u znajomych kilka lat temu i byli wniebowzieci wiec nie mam zadnych obaw. Wszedzie OLEJ. Tez mamy WSZEDZIE podlogowke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 05.03.2013 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Hej wszystkim! Słuchajcie ja z prosba do Was czytajacych dziennik - chcemy gdzies z mezem i naszym niedobrym synkiem udac sie na kilka dni na mazury najlepiej albo w bory tucholskie. Czy znacie miejsca godne polecenia? Nam nie zalezy na wygodach - maja byc cudne widoki i cisza i spokoj i zielono Ale biezaca woda tez sie przyda. Jak macie jakies swoje ulubione miejsca to podzielcie sie prosze.. Dziekuje z gory! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 05.03.2013 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Beatko, z Mazurami nie pomogę, bo te miejsca, które znam, zawsze mają jakiś defekt Ale... Byłam dziś w Focusie finalizować to i owo i widziałam, ze mają próbki Carrary, w biurze, nie wiem czy mają kamień na placu. Nie chcę Cię martwić, ale cena jest , powyżej 800 netto za m2, niektóre 1200 i więcej... dobra wiadomość jest taka, ze płytki trawertynowe niektóre są pięękne, jest w czym wybierać, są w cenie dobrego gresu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 05.03.2013 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Dzieki Bami z mazurami to wiem ze moze byc ciezko ale moze jest ktos na forum kto byl w ladnym miejscu i moze polecic oto zdjecia schodow sa nieskonczone oczywiscie, to co jest betonowe bedzie biale i korytarz na gorze I teraz nie wiem co z barierka. Szklana taka surowa nie podoba mi sie chyba. Poza tym na ten kawalek to bedzie ponad 4 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 05.03.2013 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 I jeszcze hol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 05.03.2013 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Hej, 240 za metr a na gore dostalismy spora znizke. Polece Pana podłogowego jak skonczy ok? Deska jest z Jaworu a uklada ja gosc ktory zawodowo zajmuje sie sprowadzaniem drzewa do Polski, ukladaniem deski w takich domkach zajmuje sie mam wrazenie hobbistycznie ale ukladal podloge na ogrzewaniu podlogowym u znajomych kilka lat temu i byli wniebowzieci wiec nie mam zadnych obaw. Wszedzie OLEJ. Tez mamy WSZEDZIE podlogowke. Hej ! Co do polecenia wykonawcy od podłogi jasne czekam ...co do balustrady, rozumiem, że całoszklana odpada (pytam, bo ja znalazłem osobno profil, szkło i finalna cena zdecydowanie odbiega od wyceny profesjonalnych firm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.03.2013 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Beata, poszukaj w wątku Malkul. Rysowałam dla Małgosi kilka pomysłów na balustradę i chyba im pomogłam, bo w końcu zrobili bardzo podobną i wyszła im cenowo chyba 5 czy 6 razy taniej niż dostali ofertę. Szkło oprawione w drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 06.03.2013 05:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Hej ! Co do polecenia wykonawcy od podłogi jasne czekam ...co do balustrady, rozumiem, że całoszklana odpada (pytam, bo ja znalazłem osobno profil, szkło i finalna cena zdecydowanie odbiega od wyceny profesjonalnych firm) Zygii - maz tez znalazl ale...metr szyby to 800 zl my potrzebujemy 6 metrow. Do tego mocowania - sruby - jedna 40 zl a troche ich trzeba. Do tego zakonczenie drewniane i razem ponad 4 tys za sama barierke. Chyba ze masz lepsze ceny? Jak tak to podziel sie prosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 06.03.2013 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Beata, ale postępy! Brawo! Schody wyszły bardzo ładnie Na czym u CIebie w końcu stanęło z kominkiem? Pamiętam, że było mnóstwo wątpliwości i wersji, ale coś nie kojarzę finału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 06.03.2013 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Beata, ale postępy! Brawo! Schody wyszły bardzo ładnie Na czym u CIebie w końcu stanęło z kominkiem? Pamiętam, że było mnóstwo wątpliwości i wersji, ale coś nie kojarzę finału Moorello, one dopiero beda ladne - beda bielutkie a nie betonowe. Powiem CI ze podloga w domu to juz prawie mozna sie wprowadzac. Gdyby nie to ze nie ma lazienki...ani kuchni...ani zadnego mebla to juz bym sie pakowala Komienk "wyprostowalismy" wzgledem sciany z cegla. A teraz sie glowie czym go obudowac. Mial byc fornir lupkowy ale kiepsko wyglada. Kojarzy mi sie z pcv, szukamy czegos innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 06.03.2013 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Zygii - maz tez znalazl ale...metr szyby to 800 zl my potrzebujemy 6 metrow. Do tego mocowania - sruby - jedna 40 zl a troche ich trzeba. Do tego zakonczenie drewniane i razem ponad 4 tys za sama barierke. Chyba ze masz lepsze ceny? Jak tak to podziel sie prosze Bata, Też mam tyle balustrady tzn. 6,3 mb (czyżby ten sam projekt ...) a koszty samych materiałów (bez montażu) to 691 zł/mb więc też nie mało - balustrada pełnoszklana "wychodząca" z podłogi 6/6/4 (hartowana/bezpieczna). Niestety innego rozwiązania nie dopuszczamy. Najniższa oferta jaką dostałem od wykonawców to to 1 320 zł/mb a najwyższa to 2 000 zł/mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 06.03.2013 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Zygii - maz tez znalazl ale...metr szyby to 800 zl my potrzebujemy 6 metrow. Do tego mocowania - sruby - jedna 40 zl a troche ich trzeba. Do tego zakonczenie drewniane i razem ponad 4 tys za sama barierke. Chyba ze masz lepsze ceny? Jak tak to podziel sie prosze Bata, Też mam tyle balustrady tzn. 6,3 mb (czyżby ten sam projekt ...) a koszty samych materiałów (rob+mat. bez montażu) to 691 zł/mb więc też nie mało - balustrada pełnoszklana "wychodząca" z podłogi 6/6/4 (hartowana/bezpieczna). Niestety innego rozwiązania nie dopuszczamy. Najniższa oferta jaką dostałem od wykonawców to to 1 320 zł/mb a najwyższa to 2 000 zł/mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 07.03.2013 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Bata, Też mam tyle balustrady tzn. 6,3 mb (czyżby ten sam projekt ...) a koszty samych materiałów (rob+mat. bez montażu) to 691 zł/mb więc też nie mało - balustrada pełnoszklana "wychodząca" z podłogi 6/6/4 (hartowana/bezpieczna). Niestety innego rozwiązania nie dopuszczamy. Najniższa oferta jaką dostałem od wykonawców to to 1 320 zł/mb a najwyższa to 2 000 zł/mb Kurde, strasznie drogo i pewnie nie bedzie wyjscia...trzeba bedzie plakac i placic Podasz namiar na to 691 zl/mb?Moze byc na priv. Ty jakos w moich okolicach mieszkasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 07.03.2013 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Kurde, strasznie drogo i pewnie nie bedzie wyjscia...trzeba bedzie plakac i placic Podasz namiar na to 691 zl/mb?Moze byc na priv. Ty jakos w moich okolicach mieszkasz? to ja tez poproszę bo chyba kawałek balustrady trzeba będzie zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 09.03.2013 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Moze jednak damy murek na holu na gorze Cos takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts