Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Beata i Kris dziennik budowy

Recommended Posts

Mam pewnie! Ale wkleje zdjecie juz z polozona podloga :) !! Jutro. Podloga juz jest w holu :)

To ja też poczekam na zdjęcie.

Ale tymczasem zajrzyj do Malkul. Oni mają kombinację szyby z ramą i jest b. piknie

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bami a skad wziac bialy marmur z zylkami szarymi, nie wiem jak to sie nazywa fachowo ale chcialabym zeby wyszlo cos takiego[ATTACH=CONFIG]174268[/ATTACH] albo jeszcze mniej tych szarosci,

Dalabym to na jedna sciane i podloge a na drugiej scianie farba, tylko skad to wziac

to marmur calacatta albo carrara - zapytaj w Focus czy mają i niech wycenią

zapytaj tez demon D i lullaby, one są w temacie.

Carrara, ktorej używał Michal Anioł jest śnieżno biała, ale u nas sprzedają przede wszystkim żyłkowaną. Te żyłki mogą być o różnym nasileniu od bardzo delikatnych po dość mocno szare. Zawsze jednak są jakby rozmyte.

Calacatta jest odmianą Carrary i ma żyłki o ostrych kreskach i ciemniejsze.

Witaj !

Czy możesz napisać coś więcej na temat kosztów deski warstwowej ? Jaki producent deski i firma która ją kładzie (oczywiście info może być na priva).

Czy będziecie stosowali tzw. "twardy wosk"?

W domu mam tylko podłogówkę i brak jest miejsca na błędy:yes:

Pozdrawiam po sąsiedzku :wiggle:

Witaj !

Czy możesz napisać coś więcej na temat kosztów deski warstwowej ? Jaki producent deski i firma która ją kładzie (oczywiście info może być na priva).

Czy będziecie stosowali tzw. "twardy wosk"?

W domu mam tylko podłogówkę i brak jest miejsca na błędy:yes:

Pozdrawiam po sąsiedzku :wiggle:

Hej, 240 za metr a na gore dostalismy spora znizke. Polece Pana podłogowego jak skonczy ok?

Deska jest z Jaworu a uklada ja gosc ktory zawodowo zajmuje sie sprowadzaniem drzewa do Polski, ukladaniem deski w takich domkach zajmuje sie mam wrazenie hobbistycznie ale ukladal podloge na ogrzewaniu podlogowym u znajomych kilka lat temu i byli wniebowzieci wiec nie mam zadnych obaw.

Wszedzie OLEJ.

Tez mamy WSZEDZIE podlogowke.

Hej wszystkim!

Słuchajcie ja z prosba do Was czytajacych dziennik - chcemy gdzies z mezem i naszym niedobrym synkiem udac sie na kilka dni na mazury najlepiej albo w bory tucholskie. Czy znacie miejsca godne polecenia? Nam nie zalezy na wygodach - maja byc cudne widoki i cisza i spokoj i zielono :)

Ale biezaca woda tez sie przyda.

Jak macie jakies swoje ulubione miejsca to podzielcie sie prosze..

Dziekuje z gory!

Beatko, z Mazurami nie pomogę, bo te miejsca, które znam, zawsze mają jakiś defekt ;)

Ale... Byłam dziś w Focusie finalizować to i owo i widziałam, ze mają próbki Carrary, w biurze, nie wiem czy mają kamień na placu. Nie chcę Cię martwić, ale cena jest :jawdrop:, powyżej 800 netto za m2, niektóre 1200 i więcej...

dobra wiadomość jest taka, ze płytki trawertynowe niektóre są pięękne, jest w czym wybierać, są w cenie dobrego gresu :)

Dzieki Bami :) z mazurami to wiem ze moze byc ciezko ale moze jest ktos na forum kto byl w ladnym miejscu i moze polecic

oto zdjecia schodow sa nieskonczone oczywiscie, to co jest betonowe bedzie bialeIMG_20130305_142537.jpgIMG_20130305_142546.jpgIMG_20130305_142603.jpg

i korytarz na gorze Zdjęcie0443.jpgZdjęcie0446.jpg

I teraz nie wiem co z barierka. Szklana taka surowa nie podoba mi sie chyba. Poza tym na ten kawalek to bedzie ponad 4 tys.

Hej, 240 za metr a na gore dostalismy spora znizke. Polece Pana podłogowego jak skonczy ok?

Deska jest z Jaworu a uklada ja gosc ktory zawodowo zajmuje sie sprowadzaniem drzewa do Polski, ukladaniem deski w takich domkach zajmuje sie mam wrazenie hobbistycznie ale ukladal podloge na ogrzewaniu podlogowym u znajomych kilka lat temu i byli wniebowzieci wiec nie mam zadnych obaw.

Wszedzie OLEJ.

Tez mamy WSZEDZIE podlogowke.

Hej !

Co do polecenia wykonawcy od podłogi jasne czekam ...co do balustrady, rozumiem, że całoszklana odpada (pytam, bo ja znalazłem osobno profil, szkło i finalna cena zdecydowanie odbiega od wyceny profesjonalnych firm) :no:

Beata, poszukaj w wątku Malkul. Rysowałam dla Małgosi kilka pomysłów na balustradę i chyba im pomogłam, bo w końcu zrobili bardzo podobną i wyszła im cenowo chyba 5 czy 6 razy taniej niż dostali ofertę. Szkło oprawione w drewno.

Malkul_balustrada-visual-06.jpgMalkul_balustradka-visual-05a.jpgmocowanie-szyby-w-balustradzie.jpg

Hej !

Co do polecenia wykonawcy od podłogi jasne czekam ...co do balustrady, rozumiem, że całoszklana odpada (pytam, bo ja znalazłem osobno profil, szkło i finalna cena zdecydowanie odbiega od wyceny profesjonalnych firm) :no:

Zygii - maz tez znalazl ale...metr szyby to 800 zl my potrzebujemy 6 metrow. Do tego mocowania - sruby - jedna 40 zl a troche ich trzeba. Do tego zakonczenie drewniane i razem ponad 4 tys za sama barierke. Chyba ze masz lepsze ceny? Jak tak to podziel sie prosze :)

Beata, ale postępy! Brawo! Schody wyszły bardzo ładnie :yes:

Na czym u CIebie w końcu stanęło z kominkiem? Pamiętam, że było mnóstwo wątpliwości i wersji, ale coś nie kojarzę finału :(

Moorello, one dopiero beda ladne - beda bielutkie a nie betonowe. :) Powiem CI ze podloga w domu to juz prawie mozna sie wprowadzac.

Gdyby nie to ze nie ma lazienki...ani kuchni...ani zadnego mebla to juz bym sie pakowala :)

Komienk "wyprostowalismy" wzgledem sciany z cegla. A teraz sie glowie czym go obudowac. Mial byc fornir lupkowy ale kiepsko wyglada. Kojarzy mi sie z pcv, szukamy czegos innego.

Zygii - maz tez znalazl ale...metr szyby to 800 zl my potrzebujemy 6 metrow. Do tego mocowania - sruby - jedna 40 zl a troche ich trzeba. Do tego zakonczenie drewniane i razem ponad 4 tys za sama barierke. Chyba ze masz lepsze ceny? Jak tak to podziel sie prosze :)

Bata,

Też mam tyle balustrady tzn. 6,3 mb (czyżby ten sam projekt ...:)) a koszty samych materiałów (bez montażu) to 691 zł/mb więc też nie mało - balustrada pełnoszklana "wychodząca" z podłogi 6/6/4 (hartowana/bezpieczna). Niestety innego rozwiązania nie dopuszczamy.

Najniższa oferta jaką dostałem od wykonawców to to 1 320 zł/mb a najwyższa to 2 000 zł/mb :(

Bata,

Też mam tyle balustrady tzn. 6,3 mb (czyżby ten sam projekt ...:)) a koszty samych materiałów (rob+mat. bez montażu) to 691 zł/mb więc też nie mało - balustrada pełnoszklana "wychodząca" z podłogi 6/6/4 (hartowana/bezpieczna). Niestety innego rozwiązania nie dopuszczamy.

Najniższa oferta jaką dostałem od wykonawców to to 1 320 zł/mb a najwyższa to 2 000 zł/mb :(

Bata,

Też mam tyle balustrady tzn. 6,3 mb (czyżby ten sam projekt ...:)) a koszty samych materiałów (rob+mat. bez montażu) to 691 zł/mb więc też nie mało - balustrada pełnoszklana "wychodząca" z podłogi 6/6/4 (hartowana/bezpieczna). Niestety innego rozwiązania nie dopuszczamy.

Kurde, strasznie drogo i pewnie nie bedzie wyjscia...trzeba bedzie plakac i placic :(

Podasz namiar na to 691 zl/mb?Moze byc na priv. Ty jakos w moich okolicach mieszkasz?