Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Beata i Kris dziennik budowy

Recommended Posts

ja też wolę sam murek ,tak jak na wizce,a ten mały odcinek ze szkła.Powiem inaczej nie wolę,ale tak mi się podoba.

Osobiście nie lubię w rogu kibelków, kojarzy mi się to z małymi blokowymi łazienkami

Nie wiem czy zauwazylyscie ze na wizce murek nie jest do samego dolu. Sa tam przeswity. Chcemy tak zrobic bo jest juz deska wzdluz polozona a murek zaslonil by ja w 90% i glupio by to wygladalo. Taki ogryzek by wystawal.

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Beata, pogrzebałam w necie i to co znalazłam z białych marmurowych łazienek zupełnie mi się nie podoba. Ale... są światełka w tunelu. Wklejam kilka inspiracji. Każda jest inspirująca w inny sposób.

1. Bez prysznica oczywiście. Ale kolory i cała reszta jest do wzięcia:
    beautiful-small-bathroom-design.jpg
  2. To pomysł na przełamanie bieli w łazieneczce - czarno-biała tapeta na jednej ścianie i czarna szafka pod umywalkę:
    Original_Melissa-Miranda-Bold-Wallpaper-Bathroom_s3x4_lg.jpg

3. Czarna ceramika i czarna podłoga i robi się nowocześnie:
    sharp-black-and-white-small-bathroom-570x476.jpg
  4. To podoba mi się najbardziej.
    Ceramika biała. Podłoga, część ściany z umywalką i lustrem, oraz półka pod umywalkę, listwa przypodłogowa – z białej carrary.
    DP_Michael-Habachy-contemporary-white-marble-bathroom-vanity_s3x4_lg.jpg Także ścianę z sedesem zrobiłabym z carary jak tę z lustrem, czyli tylko do górnej krawędzi stelaża podtynkowego. Narożniki i resztę ścian oraz sufit ciemny szary, nawet grafit. Sedesu nie dawałabym centralnie, tylko lekko przesunięty w bok, żeby w rogu między ścianami umywalkową i sedesową powiesić jakąś długą ciekawą lampę.
  5. To jako inspiracja bez szans na wykonanie, bo sam sedesik – sprawdziłam – kosztuje 6 tys.
    public_miljo_wc_w450.jpg Ale wygląda nieźle.

beautiful-small-bathroom-design.jpg

DP_Michael-Habachy-contemporary-white-marble-bathroom-vanity_s3x4_lg.jpg

Original_Melissa-Miranda-Bold-Wallpaper-Bathroom_s3x4_lg.jpg

public_miljo_wc_w450.jpg

sharp-black-and-white-small-bathroom-570x476.jpg

Beata,

podoba mi się pomysł na całą białą balustradę u góry, będzie lekko, nowocześnie i bez nadęcia.

Z czego się robi taki murek? Z drewna?

Chyba, że będziecie murować z cegły i kłaść tynk?

Murek można zrobić z tych samych materiałów co sufity podwieszane – stelaż aluminiowy, albo drewniany obudowany karton-gipsem.

Tyle, że to z tą dziurą pod spodem będzie i kłopotliwe do wykonania i wyglądać będzie potem tak sobie.

Ja bym wywaliła tę deskę i postawiła murek na wylewce. Ale zdaje się, że Beata już nie będzie chciała tego zrobić.

To jest przykład, że lepiej jest najpierw wszystko przemyśleć, zanim się coś zrobi.

Hewitt-Avenue-House-10.jpg O to Ci chodziło?

Z drewna można dwiema metodami. Albo tak jak z kartongipsu obudować stelaż jak kostkę, albo zmontować same deski pionowo, ale wtedy trzeba je wmurować w podłogę i dać na górnej krawędzi nakładkę. Najprościej postawić murek i obłożyć drewnem. Wszystko to jednak trzeba zrobić zanim położy się podłogę na piętrze. Z każda balustradą będzie kłopot jak podłoga już leży.

Sharlot, dziś dostaniesz swoje schody. Poluj wieczorem

Edytowane przez pestka56

Witaj . Jestem nowa na forum . Remontuję dom i podczytuję dzienniki budowy . Tak trafiłam do Ciebie . Postanowiłam się włączyć bo zapytałaś o baterię , którą też sobie wybrałam i w środę będę ją widzieć na żywo . Sciąga ją dla mnie przedstawiciel regionalny Kolhmana. Jestem z Katowic i podobno Kolhman dopiero wchodzi z asortymentem na Śląsk . Chcę jeszcze zobaczyć baterię wannową podtynkową , czteropunktową tej samej serii . Jeżeli jesteś ciekawa moich odczuć odnośnie wyglądu dam znać :) . Z panem ( i baterią ) widzę się w środę . Pozdrowienia

Witaj . Jestem nowa na forum . Remontuję dom i podczytuję dzienniki budowy . Tak trafiłam do Ciebie . Postanowiłam się włączyć bo zapytałaś o baterię , którą też sobie wybrałam i w środę będę ją widzieć na żywo . Sciąga ją dla mnie przedstawiciel regionalny Kolhmana. Jestem z Katowic i podobno Kolhman dopiero wchodzi z asortymentem na Śląsk . Chcę jeszcze zobaczyć baterię wannową podtynkową , czteropunktową tej samej serii . Jeżeli jesteś ciekawa moich odczuć odnośnie wyglądu dam znać :) . Z panem ( i baterią ) widzę się w środę . Pozdrowienia

Hej! Pewnie ze jestem ciekawa!! Ceny sa chyba ok ale co z jakoscia.

Koniecznie prosze daj znac :)

Dziekuje z gory!

Beata,

murek jest nowoczesny, minimalistyczny, a przy tym chyba niedrogi?

Więc to jest świetny pomysł!

Sharlotko no zobaczymy jak to wyjdzie. Za jaki czas, wszystko sie strasznie wlecze :(

Wybieralas juz dla siebie baterie? Ktos z forum moze ostatnio robil zakupy bateriowe? Ja sie gubie w tych wszystkich firmach :(

Czekam na Twoje schody :)

Beata, pogrzebałam w necie i to co znalazłam z białych marmurowych łazienek zupełnie mi się nie podoba. Ale... są światełka w tunelu. Wklejam kilka inspiracji. Każda jest inspirująca w inny sposób.

Pestko no ta ktora Tobie sie podoba - boska.

Myslisz ze gdybym zrobila w ciemnym szarym jedna sciane a druga ta z wc do polowy w marmurze i dalej szary to bylby ok?

Ja mam geberit bez polki ale moze jakos podzielic by sie dalo.

Pestko, to nie tak. My swiadomie nie zrobilismy profilu w wylewce pod szybe tak jak ma Anula. TO jest wg mnie za drogie.

Zostal albo taki murek albo szyba przykrecana do cegly w naszym przypadku. Ale drugie rozwiazanie tez odpadlo.

Mnie chodziło o to, że tam masz za mało miejsca na zrobienie murku. Dechę powinno się kłaść jak murek będzie, bo obawiam się, że będziecie musieli ciąć ja teraz jak jest przyklejona. A co jeśli się nie uda precyzyjnie?

Pestko no ta ktora Tobie sie podoba - boska.

Myslisz ze gdybym zrobila w ciemnym szarym jedna sciane a druga ta z wc do polowy w marmurze i dalej szary to bylby ok?

Ja mam geberit bez polki ale moze jakos podzielic by sie dalo.

Beata, nr 4. Ja bym z tym kombinowała. narysuję Ci szkic, ale nie dzisiaj. Dziś mi komputer dał w kość i dopiero zabieram się za obrazki, a mam niedokończony pomysł dla Anitki i muszę wreszcie skończyć schody Sharlot, bo az mi jej żal, że tyle czeka.

Sharlotko no zobaczymy jak to wyjdzie. Za jaki czas, wszystko sie strasznie wlecze :(

Wybieralas juz dla siebie baterie? Ktos z forum moze ostatnio robil zakupy bateriowe? Ja sie gubie w tych wszystkich firmach :(

Czekam na Twoje schody :)

Beata,

ja mam już baterie, ale wszystkie kupione zagranicą, więc nie pomogę.

Kludi, Grohe - są to na pewno b. dobre firmy.

Też czekam na swoje schody:D