Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Beata i Kris dziennik budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No tak, masz rację :). Ja kupiłam razem z elementem podtynkowym, który mamy już zamontowany w ścianie :yes:

Kupowałam TUTAJ. Cenę miałam 20 zł niższą od tej na stronie, bo robiłam większe zakupy i dostałam rabat :). Bardzo fajny sklep. Przyjęli mi bez problemu zwrot stelaża po miesiącu.

Wracając do "naszej" umywalki :). Jesteś pewna, że ta za 550 zł ma tę powłokę Ceramicplus? Bo teraz znalazłam inny sklep, gdzie jest właśnie w tej cenie, ale powłoki nie ma (pytałam mailowo). Te umywalki są w dziwnie rozstrzelonych cenach :???:

Hej . Podam Ci cenę tej podtynkowej umywalkowej . Jeżeli podobają Ci się właśnie takie baterie to pewnie orientujesz się w cenach :) . Ta maxima kosztowała 525 zł. wg mnie to mało . Bardzo podobna Hansgrohe axor UNO 2 kosztuje ponad dwa tysiące . Kludi kosztuje ok 350 zł , ale nie podobał mi się wygląd mieszacza np. oznaczenie ciepła - zimna woda . W maximie fajny jest mieszacz , który wygląda jak "dżojstik" i ogólnie wygląda prawie jak Hansgrohe . Porównaj sobie Hansa i maximę . Pewnie zastanawiasz się czemu piszę "prawie" . Nie widziałam hansa na żywo , ale na zdjęciach wydaję się , że mieszacz maximy ma trochę dłuższy element wystający w przód ( mam nadzieję , że dobrze wytłumaczyłam ) ale dla mnie ok. Wygląd chromu - super !! Baterie w ładnych pudełkach , każdy chromowany element w białym woreczku osobno . Takie chwyty pod klienta , ale estetyka opakowania też ważna :) . No i w wannowej słuchawka prysznicowa też w chromie , a nie w plastiku . Jedni wolą podobno plastik bo nie ubije wanny , ale z doświadczenia wiem , że odpryskuje z czasem , więc chrom też na plus . Zajrzyj sobie na stronę tego Kohlmana , mają różne serie więc duży wybór . No to się napisałam . :)

i jeszcze jedno . U mnie zaczęło się od tego , że chciałam się dowiedzieć gdzie ich baterie można zobaczyć na żywo. Zadzwoniłam pod tel . który mają na stronie i pan dał mi numer do ich przedstawiciela na śląsk ( jestem z Katowic ) . Zadzwoniłam , pan powiedział , że najlepiej jak on zamówi to co chcę zobaczyć bo w sklepach na ogół są ich katalogi , lub pojedyncze zestawy . Powiedział , że to do niczego mnie nie zobowiązuje , bo jak nie kupię on je wstawi do sklepu . Bałam się , ale jak zobaczyłam to kupiłam . Może to dla ciebie też sposób , żeby pomacać , pokręcić i ocenić na żywo :)

Beata,

kiedy będzie łupkowy blat?

a sprawa drzwiowa?

Bami (albo bam bam - zawsze mi sie ta bajka przypomina jak czytam Twoj dziennik :) - blat bedzie po montazu kuchni, czyli zupelny koniec marca ale mam przeczucie ze to bedzie w kwietniu :(

Drzwi wybrane - w sobote wzieli pomiary :)

Zalatwione

I w weekend zmienilam koncepcje malej lazienki. Podloga w teaku, na scianie na przeciwko drzwi tam gdzie wc biala mozaika, po prawo lusta a po lewo tu gdzie umywalka struktura betonu. I juz nic nie zmieniam.

Dzis bylismy w IKEA kupic szafke do pralni i ... kurde okazalo sie ze wlasnie ta jest do odbioru w Lazach i ze razem z pierdolkami do niej to kosztowac nas bedzie ponad 700 zl. Nieee, to za duzo. Wymysle cos innego.

Chcielismy tez juz ostatecznie wybrac fronty do Paxow do garderoby i....przesuwne sa takie praktyczne...ale znow bardziej podobaja mi sie wizualnie otwierane a nie przesuwane. No i szafy maja byc na przeciwko sobie wtedy zostanie 5 cm jesli otworzymy oboje drzwi. Wiec juz nie wiem...

Kurde.

Drzwi firmy Korona

Tak, niestety pare rzeczy bedziemy miec z IKEA. Gdzies juz pisalam ze teraz mieszkamy w jakby showroomie IKEA - wszystko mamy stamtad i choc jakosc w stosunku do ceny jest ok to naprawde naprawde nie chcialabym miec wiecej niz to co koniecznie z IKEA.

Szafka w pralni, garderoba i meble do pokoju malego. Choc na to ostatnie to nie mam pomyslu. Wiec moze jednak nie IKEA.

Beato, pytałam o tę powłokę na umywalce :). Czy Twoja umywalka będzie ją miała? Ja już swoją umywalkę kupiłam (drugą). Jak pisałam jest w tej samej cenie co Twoja, ale nie ma tej powłoki, więc już nie wiem o co chodzi :).

Ja nie mam nic przeciwko meblom z Ikea. Uważam, że są dużo lepsze jakościowo i estetycznie od większości tego co można dostać w innych sklepach meblowych. A Ty masz jakieś szczególne zastrzeżenia?

I w weekend zmienilam koncepcje malej lazienki. Podloga w teaku, na scianie na przeciwko drzwi tam gdzie wc biala mozaika, po prawo lusta a po lewo tu gdzie umywalka struktura betonu. I juz nic nie zmieniam.

Beata,

bardzo podoba mi się Twój pomysł na łazienkę -czekam na realizację!!!!

Beato, pytałam o tę powłokę na umywalce :). Czy Twoja umywalka będzie ją miała? Ja już swoją umywalkę kupiłam (drugą). Jak pisałam jest w tej samej cenie co Twoja, ale nie ma tej powłoki, więc już nie wiem o co chodzi :).

Ja nie mam nic przeciwko meblom z Ikea. Uważam, że są dużo lepsze jakościowo i estetycznie od większości tego co można dostać w innych sklepach meblowych. A Ty masz jakieś szczególne zastrzeżenia?

Ewa, moja tez bez ceramicplus. Ale spytalam w jakiej cenie jest z ta powloka, czekam na odpowiedz dam znac :)

Jesli chodzi o meble made by IKEA, z niektorych rzeczy absolutnie jestem zadowolona ale niektore to badziewie.

Lozko od poczatku zaczelo sie na rogach odklejac, znaczy sklejka, natomiast moja kanapa jak mi sie znudzila do dostala nowe obicie i znow zaczela mi sie podobac. Wszystkie inne meble w sumie ok ale...to nie o to chodzi. Przejadla mi sie ta firma aczkolwiek zadna inna jej w niektorych rzeczach nie przeskoczy. Od 10 lat mieszkam w mieszkaniu IKEA wiec juz nie chce :)

Ale jak mowie niektore rzeczy napewno tam kupimy.