Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Beata i Kris dziennik budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Beatko-zostawilam ci cos na dzieciecym!!!:D:hug:

Kochana :) dzieki, zapomnialam ze tam cos pisalam :)

Ten niebieski jest za ostry, wolalabym cos bardziej stonowanego to raz a dwa ze pasy w pionie.

Widzialam piratow u Ciebie - masz talent dziewczyno!!! W zyciu bym sama tak ladnie tapety nie polozyla!!

Kochana :) dzieki, zapomnialam ze tam cos pisalam :)

Ten niebieski jest za ostry, wolalabym cos bardziej stonowanego to raz a dwa ze pasy w pionie.

Widzialam piratow u Ciebie - masz talent dziewczyno!!! W zyciu bym sama tak ladnie tapety nie polozyla!!

Spoko,spoko dalabys rade-jak ja dalam.

TAK CZY INACZEJ-DZIEKUJE!!!!jA TE TAPETE W PASY MIALAM MIEC NA DWOCH POZOSTALYCH BIALYCH SCIANACH BO NA DWOCH PIRACI,ALE DOSZLAM DO WNIOSKU ZE ZA DUZO BEDZIE SIE DZIALO.nIE MNIEJ JEDNAJ JA JA MIALAM ZAMIAR PRZYKLEIC W POZIOMIE:yes:

Jak mi sie cos napatoczy to ci tu wysle!!!

Ale piękne płytki! Wyglądają jak beton :)

Znalazłam umywalki pasujące do Twojej wanny, ale nie pasujące do marzeń o niskiej cenie :(.

http://www.skladlazienek.pl/product/image/2603/geo-rys.jpg

Źródło

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQKPSKS4EU1kpWlIBVEvLCUW5KBn5Lt7TSk-81qe4oRLzXlb8dR

Źródło

Edit: Widziałam, że biegasz po FM z transparentem "ktokolwiek widział - ktokolwiek wie" :D

A może roca Art?

http://lazienki-szydlowski.pl/media/catalog/product/cache/2/small_image/210x/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/a/r/art_64_3.jpg

Źródło

Albo Bathco Spain Toulouse

http://image.ceneo.pl/data/products/14901215/f-bathco-toulouse-4037.jpg

Źródło

Ta jest bardzo podobna do tej z inspiracji

Art Ceram La Ciotola

http://p.alejka.pl/i2/p_new/15/26/umywalka-la-ciotola-bianca-70-artceram-l3060_0_b.jpg

Źródło

http://image.ceneo.pl/data/products/7688547/i-artceram-la-ciotola-70x42-l3060.jpg

Źródło

Edytowane przez julianna16

Ewa dziekuje! Wszystkie sa piekne ale...ceny....

Powoli konczy sie nam kasa a tyle jeszcze nie zrobione! Musze teraz uwazac bardzo bo kurde maly wprowadzi sie do pustych scian :(

Dostalam wczoraj wyceny od stolarza...zalamka. Dwie szafy 10 tys!

Chyba maz bedzie je robic sam ...

Mamy juz garderobe w paczkach co prawda ale jest. Paxy z IKEA ale maz bedzie sam robic system przesuwny. Bo drzwi kupilismy zawiasowe ale takie nie beda. Za wasko mamy na zawiasy. Ale...kompetnie nie bede miec gdzie trzymac ksiazek, dokumentow. Potrzebuje sporo rzeczy od stolarza a kasy coraz mniej :(

A gdzie ogrodzenie? Brama?

Dzis odgradzamy sie panelami drewnianymi od sasiada :) Bede mogla biegac w kostiumie po dzialce :)

Rite Wam pokaze w poniedzialek :)

Dobra, szukam umywalek teraz...

Musze wyszukac jeszcze bateri, zlewu podwieszanego do kuchni no i zdecydowac o kolorach! Malarz juz jest !! Narazie bialkuje ale zaraz spyta o kolory a ja NIE WIEM :(

Beata,

myślę że powoli wszystko zrobicie...

my też nie kupujemy na razie żadnych mebli, dzieciakom biorę pudła z zabawkami z mieszkania, za jakiś czas pewnie kupimy półki

Łóżka im zabieram też stare, córce za jakiś czas wymienię...

Ty przynajmniej kupiłaś drzwi....a ja z kolei mam namiastkę ogrodzenia...

nie można wszystkiego mieć od razu bo potem będzie nam się nudzić :)

Beata,

ja czekam na zdjęcia Rity!!!

I nie łam się - masz ogromnie dużo - piękne podłogi, elewację, będą cudowne łazienki i kuchnia!!

Gdzie kupujesz dechy do łazienki? W DLH? To będzie podłoga z teaku łączonego silikonem?

A teak laczy sie silikonem przy tzw podlodze pokladowej? Nie, u nas bedzie bez fazki, kupujemy w egzoparku. 170 zl brutto za metr i to bedzie tez na scianie jednek z wc. Druga to cegla a trzecia to lustro.

Nie wiem czy wyjda cudne.

Troche zmienilam ta duza lazienke w porownaniu do wizki...

a co tam pozmieniałaś ?

Plytki na podlodze - szare, reszta biala

Lustro nie po calosci bo jednak za olbrzymie by bylo tylko poziome nie od blatu tylko 30 cm powyzej. Do lustra bedzie plytka mozaikowa z kolekcji meteor.

No i jeszcze nie wybralam forniru. Znaczy niby wybralam ale mi sie nie podoba i jeszcze nie wybralam :)

Beato, ja szukałam podobnych do tej inspiracji, którą u mnie i u Basi pokazałaś :). Myślałam, że jesteś tak zdesperowana, że cena nie gra roli :lol2:

Napisz proszę jaka będzie ostateczna barierka u góry :).

Beato, ja szukałam podobnych do tej inspiracji, którą u mnie i u Basi pokazałaś :). Myślałam, że jesteś tak zdesperowana, że cena nie gra roli :lol2:

Napisz proszę jaka będzie ostateczna barierka u góry :).

No cos Ty, cena gra od momentu kiedy dostalam kosztorys zupdatowany od meza olbrzymia role :(

Barierka u gory - porecz1.jpg taka czyli murek wzdluz schodow a w poprzek szyba. Murek nie dochodzi do podlogi, jest jakies 5 cm w powietrzu na 3 slupkach. Jak maz skonczy to oczywiscie zamieszcze zdjecia.

A teak laczy sie silikonem przy tzw podlodze pokladowej? Nie, u nas bedzie bez fazki, kupujemy w egzoparku. 170 zl brutto za metr i to bedzie tez na scianie jednek z wc. Druga to cegla a trzecia to lustro.

Nie wiem czy wyjda cudne.

Troche zmienilam ta duza lazienke w porownaniu do wizki...

Jak to się nie łączy? Sądziłam, że tak - jak na zdjęciu poniżej - deski teakowe uszczelniane czarnym silikonem 0 a może to od czegoś zależy techicznie?

(mogę wrzucić na chwilę inspirkę? najwyżej wyrzucisz:) - moje marzenie:

drewno+i+otoczaki.jpg

Edytowane przez Sharlotka