Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Beata i Kris dziennik budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kuchnia wersje:

1. Zabudowa pod oknem jasno szara - same szuflady z fazka a nad oknem biale polki i na koncu szafka wiszaca - propozycja PestkiKuchnia-czarna-sciana+biale-polki.jpg, blat czarny z łupka i na sciane z oknem az do wysokosci drugiej półki. Wyżej farba w kolorze łupka.

2. Zabudowa pod oknem jak wyzej. Nad oknem dwie polki a na koncu lampa zwisajaca i doswietlajaca blat - Kuchnia bez szafek nad oknem.jpg

3. Propozycja K. Kraszewskiej Kuchnia - czarny blat01.jpg szafki nad oknem poziome z fazka badz tez wstawione lustra a ostatnia polka. Blat tez z łupka i sciana z oknem również.

4. Pionowe szafki do samej gory Kuchnia czarny blat ciemna sciana.jpg

Druga sciana z kominem ma wygladac tak:

Kuchnia poziome szafki od okna.jpg zabudowa wyciagu tak zeby nie siedziec przy wyspie z nosem w garnkach. Wyspa ma miec noge w formie płozy.

Pytania - czym obudowac komin z wyciagiem - Pestka sugeruje łupek. Blat? Ja chcialabym ta strone miec w bieli wiec corian zostaje? Ale to bedzie pewnie pierunsko drogie :(

Basiu, Tobie podobala sie wersja K. Kraszewskiej. Obstajesz nadal przy tej?

A Wy dziewczyny co myslicie? Która wersja najlepsza?

Edytowane przez Beata Weronika

Dla mnie 1 lub 3,zdecydowanie odrzucam pionowe szafki.Wrzucić Ci duże foty?próbowałaś je wrzucić z fotosika lub z picasaa?

najlepiej byłoby z tej samej perspektywy,rozumiem ,że tam gdzie piszesz druga ściana z kominem ma wyglądać tak to jest tam własnie propozycja Kraszewskiej?

Masz tam 4 rzędy szuflad po 80-90 cm?

Beata,a Ty sama robisz wizualki? jak tak to daj to z perspektywy jak tam co są dorysowywane szafki Kraszewskiej?.

Bo na tym szkicu to jakoś dziwnie,a znowu na tym następnym ok.Kurczę nie wiem czy nie jestem bardziej na 1 ,ale najlepiej zrobić wizki z tej samej perspektywy

Edytowane przez Barbara74

Ta propozycja Kraszewskiej fajna, ale tworzy schody, a tego moje graficzne serce jakoś nie toleruje.

Ja bym na tej ścianie nad oknem powiesiła rząd pionowych klimatycznych grafik czarno-białych i odrobiną koloru. Olałabym wszelkie półki i szafeczki.

M-ART-121.jpg Np. takie jak ta z M-ARTu

A ja im dłużej patrzę, tym bardziej podoba mi się ta :)

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=133444&d=1346065021

Próbuję sobie wyobrazić oczyma wyobraźni, to co stoi nad szafkami i podoba mi się :yes:. To co tam postawisz trzeba przemyśleć :). To będzie raczej dekoracja niż rzeczy codziennego użytku (też ze względu na wysokość).

Projekty robisz chyba w pro100 (?), a próbowałaś w planerze Ikea? Nieco lepiej oddają układy.

Basia - po drugiej stronie jest komin i tam, pod plyta bede miec jedna szafke tez z szufladami na garnki. Teraz komin ma 110 cm szerokosci.

Pestka - grafiki ok, tez mi sie ten pomysl podoba. Wydaje mi sie ze kuchnia bedzie lżejsza bez szafek nad oknem jedynie z półkami. Ale tez taki "golasek" moze nam wyjsc. Łupek myslę też jakśs dopelnilby tą scianę z oknem. We środe mamy jechać z mężem ogladćc go wlśsnie. I jeszcze w sprawie podlogi jedziemy, tez we środe.

Ewo - tak, robilam w planerze IKEA ale tam nie ma szuflad 90tek i w ogole jak wiecie program jest troche ubogi. Pierwsza wersja wlasnie byla z planera IKEA, tez ja w starym dzienniku zamieszczałam.

Trzy kobiety i trzy różne głosy. Choc nie! Basia i Ty Julianno glosujecie na Kraszewska.

A mi te szafki wydaja sie takie passe. Wszyscy je swojego czasu mieli w kuchniach. Takie wlasnie poziome.

Beata ,Julianna ma rację zrób to w programie Ikea planer,wtedy będzie łatwiej i pokaż od przodu.

Pestka mówi,że nie lubi schodów,a ja właśnie dlatego napisałam ,że szkic coś nie tak,natomiast wizualka z poziomymi ok-bo tam schoda nie widać.

Ale rozwiążemy problem, tylko spróbuj na IKea,albo podaj wymiary tej ściany to Ci to zrobię,aczkolwiek tam tylko 80 cm najszersze szafki

Hi, hi, ale nie wszyscy mieli TAKIE okno pod nimi :). Ja początkowo głosowałam za wersją zupełnie bez szafek. Na tej wizualizacji "Kraszewskiej" nadal mi się nie podobają (nie widać całej ściany i myślałam, że szafki są do samego końca), ale ta Twoja ręczna wariacja z dekoracjami nad szafkami i półeczką z książkami zadziałała na mnie pozytywnie.

Wiem, że program Ikea jest niestety ograniczony wymiarami swoich produktów, ale może zrób tak -

1. baza w Ikea z właściwymi wymiarami pomieszczenia i szafkami 80. Z

2. rób zrzut ekranu na wprost tej zabudowy.

3. potem w paint ręcznie "ponaciągaj" mniej więcej o te 10 cm szafki.

4. u góry doklej jakieś dekoracje tak jak zrobiłam w mojej pralni (ostatnie posty).

Pro100 nienaturalnie zniekształca widok.

Hi, hi, ale nie wszyscy mieli TAKIE okno pod nimi :). Ja początkowo głosowałam za wersją zupełnie bez szafek. Na tej wizualizacji "Kraszewskiej" nadal mi się nie podobają (nie widać całej ściany i myślałam, że szafki są do samego końca), ale ta Twoja ręczna wariacja z dekoracjami nad szafkami i półeczką z książkami zadziałała na mnie pozytywnie.

Wiem, że program Ikea jest niestety ograniczony wymiarami swoich produktów, ale może zrób tak -

1. baza w Ikea z właściwymi wymiarami pomieszczenia i szafkami 80. Z

2. rób zrzut ekranu na wprost tej zabudowy.

3. potem w paint ręcznie "ponaciągaj" mniej więcej o te 10 cm szafki.

4. u góry doklej jakieś dekoracje tak jak zrobiłam w mojej pralni (ostatnie posty).

Pro100 nienaturalnie zniekształca widok.

O mamo, skomplikowane ale chce sie nauczyc! Sprobuje zrobic ale nie wiem kiedy bo maly spi w dzien max 30 min, tyle zebym zdazyla wziac prysznic i napic sie kawy. Za to chetnie spi na dworzu. Wiec co robie? Spaceruuuuje ...

Sluchajcie, wlasnie zadzwonil do mnie potencjalny wykonawca mojej kuchni i mowi ze takie fazki na frontach kuchennych to mozna zrobic ale tylko w drewnie. W mdf sie nie da? Bo inaczej pracuje podobno lakier na mdf.

Basia, Ty swoja kuchnie chcesz w drewnie??

Ale numer, napisalam do K. Kraszewskiej czy to prawda ze fronty musza byc z drewna i ... po dwóch minutach mialam odpowiedz - moj stolarz sciemnia.

Dala mi namiar na innego i dala tez namiar na łupek!!!

http://www.masterofstone.pl

Super jest K. Kraszewska! Wcale nie musi mi dawać przecież swoich kontaktów. Jestem miło zaskoczona. Albo w szoku może nawet. Takie proste gesty mnie dziwią - bo niezwyczajna jestem żeby ktoś dawał mi coś za darmo. Dlatego to forum też mnie tak wciąż miło zaskakuje :) :)

Dziwny ten gość jeśli to prawda.

To co powyżej, tylko tak skomplikowanie brzmi :D.

Pisałam kiedyś do Kraszewskiej z pytaniem o wycenę na wizualizację łazienki. Niestety nie wykonują wizualizacji pojedynczych pomieszczeń :(. Na cały domek raczej nie byłoby mnie stać. A wiesz może jakie są jej stawki?

Edytowane przez julianna16

Dziwny ten gość jeśli to prawda.

To co powyżej, tylko tak skomplikowanie brzmi :D.

Pisałam kiedyś do Kraszewskiej z pytaniem o wycenę na wizualizację łazienki. Niestety nie wykonują wizualizacji pojedynczych pomieszczeń :(. Na cały domek raczej nie byłoby mnie stać. A wiesz może jakie są jej stawki?

Ewo, to spytaj teraz - to sie pewnie zmienilo. Dla mnie zrobila poprawki na moim pomysle kuchni to i Tobie moze zrobi wizualizacje.

fajnie za ten namiar na łupek ,Radomsko w zasadzie nie tak daleko,zadzwonię jutro do nich :)

A ja dzisiaj zastanawiałam się nad kuchnią swoją,niby zaplanowana,a przystawiłam styropian i .... pomiędzy wysoką zabudową a niską są drzwi do spiżarni i to przejście ma 70 cm.Trochę wąsko zważywszy ,że z jednej strony ściana wysoka a z drugiej blat na 90 cm.I zastanawiam się czy nie zwęzić wysokiej zabudowy o 10 cm,wtedy przejście będzie 80 cm.

Hmm, Ewo, to nie wiem kurcze, szkoda. Ja potrzebowalam porady i taką dostałam + namiary, linki, szkic ale bez wizualizacji.

Może rzeczywiście z tym jest inaczej a może spróbuj raz jeszcze jeśli nadal na tym Ci zależy pisząc że koleżanka z forum chwaliła współpracę :)

Chociaż pewnie już nie potrzebujesz bo masz łazienkę dograną przecież.