Beata Weronika 03.05.2013 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Zgadzam sie z tym co napisala Pestka. My wydalismy duzo kasy na deske warstowa debowa ale...nie wyobrazam sobie paneli. Ja chce raz wydac i byc zadowolona. I tak mam ze wszystkim. Ciuchy tez kupuje zadko ale juz takie przemyslane. Meza tez wybralam pozno bo mi sie zaden nie podobal przed nim a byle jakiego nie chcialam miec. TO juz wolalam zadnego Podloga to jest cos mega waznego. Ja moglabym w zasadzie na samej podlodze mieszkac, byle byla super. Reszte sie pozniej dokupi. PESTKO, nie strasz o kryzysie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.05.2013 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Nie będę straszyć Może nic złego się nie stanie. Zresztą wolę myśleć pozytywnie. Uważam jednak, bo sama tego doświadczyłam, że budowa i wykańczanie domu to jest bardzo poważna sprawa. Każda niby oszczędność i wybory bo „mi się podoba”, bez sprawdzenia opłacalności, wytrzymałości, amortyzacji kosztu, to błąd. Trzeba myśleć, czy to co instalujesz w domu (w granicach swoich możliwości finansowych) zrekompensuje nakłady i po jakim czasie. Świetnym przykładem w moim przypadku jest pompa ciepła. Kilka lat temu nie zdecydowaliśmy się na nią, bo z wyliczenia wyszło, że poniesione nakłady zamortyzowałyby się najwcześniej po 20 latach. Do naszego domu PC tylko z instalacją zewnętrzną kosztowała wtedy 80 tys. Beata, a co z kaflami do łazienki? Chcesz szlifować? Pomysł z kładzeniem w karo nie odpowiada Ci?. Może poukładaj sobie i popatrz. Moim zdaniem szara podłoga w karo i białe kafle na prosto na ścianie wyszłoby bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 03.05.2013 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Beata co do kolorku szafek to mi podoba sie trzecia próbka . Blat zrób biały. Tak jak na projekcie. Co do podłogi w domu to ja tez jestem za drewnem, i zgadzam sie z wami ze nie ma co porównywać paneli do drewna. Nam za tydzień bedą układali podłogi drewniane na calej górze i juz nie mogę sie doczekać . A jeszcze niedawno namawialam męża na panele, ale mój M ma takie samo podejście jak Ty Basiu, z ciuchami ma tak samo - raz a dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 03.05.2013 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Beata co z płatkami w łazience ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 03.05.2013 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Beata, gratuluję kuchni, jest bardzo ładna i wyróżnia się wśród tego, co się teraz ogląda, brawo za odwagę, mnie samej pewnie by takiej zabrakło. Półka antracytowa lub czarna najbardziej mi pasuje. Lampki nad blat zdecydowanie jakieś "pulchne", te proponowane przez Juliannę lub gruszki od Pestki najbardziej chyba podoba mi się część wywołał-blatowa, biały blat świetnie komponuje się z czarną płytą, a z tym konglomeratem nie przesadzajmy, laminaty też nie są zle, zawsze można znaleźć wersję exclusive, ale może nie zawsze o to chodzi. Pokaż te kłopotliwe płytki łazienkowe. Zdecydowalas już o umywalkach? Do mnie wczoraj dojechala Linea Blue, o której pisała pisała Ewa, jest naprawdę bardzo ładna i z czystym sumieniem polecam, mogę wrzucić zdjęcie z realu jak chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 03.05.2013 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Beata, gratuluję kuchni, jest bardzo ładna i wyróżnia się wśród tego, co się teraz ogląda, brawo za odwagę, mnie samej pewnie by takiej zabrakło. Półka antracytowa lub czarna najbardziej mi pasuje. Lampki nad blat zdecydowanie jakieś "pulchne", te proponowane przez Juliannę lub gruszki od Pestki najbardziej chyba podoba mi się część wywołał-blatowa, biały blat świetnie komponuje się z czarną płytą, a z tym konglomeratem nie przesadzajmy, laminaty też nie są zle, zawsze można znaleźć wersję exclusive, ale może nie zawsze o to chodzi. Pokaż te kłopotliwe płytki łazienkowe. Zdecydowalas już o umywalkach? Do mnie wczoraj dojechala Linea Blue, o której pisała pisała Ewa, jest naprawdę bardzo ładna i z czystym sumieniem polecam, mogę wrzucić zdjęcie z realu jak chcesz. Ten blat w kuchni tez jest porzadny, w srodku ma jakies uzebrowienie zeby sie nie zawalil. Jest fajny ale sie brudzi, palce znac. Tak! Poprosze zdjecie jesli mozesz, nie mam jeszcze umywalek. Cisza w tym temacie...choc juz dawno obie powinnam miec i wc tez. Nie będę straszyć Może nic złego się nie stanie. Zresztą wolę myśleć pozytywnie. Uważam jednak, bo sama tego doświadczyłam, że budowa i wykańczanie domu to jest bardzo poważna sprawa. Każda niby oszczędność i wybory bo „mi się podoba”, bez sprawdzenia opłacalności, wytrzymałości, amortyzacji kosztu, to błąd. Trzeba myśleć, czy to co instalujesz w domu (w granicach swoich możliwości finansowych) zrekompensuje nakłady i po jakim czasie. Świetnym przykładem w moim przypadku jest pompa ciepła. Kilka lat temu nie zdecydowaliśmy się na nią, bo z wyliczenia wyszło, że poniesione nakłady zamortyzowałyby się najwcześniej po 20 latach. Do naszego domu PC tylko z instalacją zewnętrzną kosztowała wtedy 80 tys. Beata, a co z kaflami do łazienki? Chcesz szlifować? Pomysł z kładzeniem w karo nie odpowiada Ci?. Może poukładaj sobie i popatrz. Moim zdaniem szara podłoga w karo i białe kafle na prosto na ścianie wyszłoby bardzo dobrze. Maz ma sprawdzic ile szflifowanie by nas kosztowalo. W karo...nie wiem, musze ulozyc i zobaczyc...Jest to jakas opcja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 03.05.2013 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Beata, napisz proszę, jak tam odbijaniem się palców na Twoich frontach - bo ja już muszę zdecydować, czy dać połysk czy mat i czy chcę frezy czy push to open. Podobno z tych matowych cieżko ślady zlikwidować, a jeszcze jak dam push, to boję się, ze będzie mnie to doprowadzało do szału... Doradźcie pliz dziewczęta, bo nie jestem w stanie podjąć decyzji. W dodatku mam zapalenie ucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 03.05.2013 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Beata, tak wygląda ta umywalka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 03.05.2013 15:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Beata, tak wygląda ta umywalka: [ATTACH=CONFIG]187323[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]187324[/ATTACH] Dziekuje Moorello czy ona jest sniezno biala? Wyglada na zimna biel. Jaki masz do niej wc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 03.05.2013 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Beata, napisz proszę, jak tam odbijaniem się palców na Twoich frontach - bo ja już muszę zdecydować, czy dać połysk czy mat i czy chcę frezy czy push to open. Podobno z tych matowych cieżko ślady zlikwidować, a jeszcze jak dam push, to boję się, ze będzie mnie to doprowadzało do szału... Doradźcie pliz dziewczęta, bo nie jestem w stanie podjąć decyzji. W dodatku mam zapalenie ucha Bami, bylam na budowie i specjalnie sprawdzialam - my mamy pol mat i z tego co widze jest naprawde ok. Moi znajomi maja wysoki polysk i absolutnie bardziej widac palce. No chyba ze zobacze to w pelnym sloncu ale poki co nie wyglada to zle. Polysku nie rob...Basia ma tez frezy w kuchni i nie ma polysku a juz uzytykuje swoja kuchnie. Spytaj ja co sadzi. Na zapalenie ucha bierze sie zwolnienie? TO masz troche czasu na przemyslenia budowlane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 03.05.2013 15:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Plytki Biala ma taka strukture jak skorka pomaranczy. Szara jest gladka w centki jasno szare. I teraz widze ze fornir ktory wczesniej pokazywalam nie bedzie pasowac Chyba lepiej dam biala szafke i bialy blat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 03.05.2013 15:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Umiecie sobie wyobrazic te plytki w tej lazience? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 03.05.2013 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Ja nie mam frezu, fronty mają być gładkie. Wykonawca twierdzi, ze paluchy odbijają się jednakowo, ale z połysku czyści sie je jednym pociągnięciem. Podobno z matu gorzej. Nie wiem, co mam robić, obydwa fronty na probce wyglądają ok.Ze zwolnieniem niestety nie poszaleję, zapalenie dopadło mnie dokładnie w cholerną majówkę. Jesteśmy z dzieciakami u teściów, mieliśmy odpoczywać, jeździć rowerami, grillować w ogródku ... Tymczasem jest 12 stopni i ciagle leje. Bardzo fajne umywalki pokazałaś Moorelo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 03.05.2013 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Tak, to raczej zimna biel, śnieżna. Kupiłam do tego miskę Roca Meridan, ale głównie dlatego, że jest niewysoka (tzn. ma 34 cm wysokości) - mój P. swierdził, że musi być niewysoka, żeby pod nią swobodny dostęp mopem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 03.05.2013 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Beata, tak wygląda ta umywalka: [ATTACH=CONFIG]187323[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]187324[/ATTACH] Śliczna!!!!! Która to konkretnie z LB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 03.05.2013 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Beata,a jeśli chodzi o oświetlenie - do TAKIEJ kuchni rewelacyjnie pasują lampy od Julianny, w zasadzie żadne inne mi do niej nie pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 03.05.2013 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Plytki[ATTACH=CONFIG]187340[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]187341[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]187342[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]187343[/ATTACH] Biala ma taka strukture jak skorka pomaranczy. Szara jest gladka w centki jasno szare. I teraz widze ze fornir ktory wczesniej pokazywalam nie bedzie pasowac Chyba lepiej dam biala szafke i bialy blat... Beatko, rozsądny płytkarz pomoże Ci wybrnąć z sytuacji. Faktycznie, ułożenie w karo przy tej wielkości łazienki może dać super efekt. Ma tylko małą pułapkę - docinki pod ścianą. A ja do tego zestawu dałabym drewno o wyraźnym usłojeniu - niezbyt jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 03.05.2013 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Beatko, rozsądny płytkarz pomoże Ci wybrnąć z sytuacji. Faktycznie, ułożenie w karo przy tej wielkości łazienki może dać super efekt. Ma tylko małą pułapkę - docinki pod ścianą. A ja do tego zestawu dałabym drewno o wyraźnym usłojeniu - niezbyt jasne. Karo maz nie chce i ja szukalam inspiracji i nic nie znalazlam w karo :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 03.05.2013 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Karo maz nie chce i ja szukalam inspiracji i nic nie znalazlam w karo :( a gdyby płytki na ścianie ułożyć na zakładkę?( tak jak cegły sie układa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 03.05.2013 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Sharlotka, to jest UN-506. Bami, dziękuję Beata, Koktajl dobrze radzi, ułóż kafle z przesunięciem (podłoga przesunięta w stosunku do ściany,), ja karo też nie lubię, więc męża rozumiem, a ze szlifowaniem jest za przeproszeniem trochę pałowania, nawet jak kafelkarz ma maszynę ze strumieniem wodnym, poza tym ścięty bok jednak zawsze trochę się różni od oryginalnie ciętego. Acha, w sprawie szafki łazienkowej, nie rezygnuj z drewna, pomaluj na szybko szafkę na biało na wizce i zobaczysz jak się robi smutno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts