Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Beata i Kris dziennik budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pestko, Beato ja nawet nie zamierzam dyskutowa nad wyższością drewna nad panelami, bo dla mnie to też jest oczywiste. Nas przekonały 2 rodziny, które zmieniały drewno na płytki/panele gdyż strasznie się niszczyło. My mamy 2latka, który uwielbia jezdzić jeździkami, samochodami, rowerkami, bałam się, że po tak intensywnym użytkowaniu na drewnie pojawią się, wgłębienia, rysy. Moi rodzice mają panele quicstepu i jeśli chodzi o wytrwałość i wygląd to na pewno nie można im nic zarzucić. Wiadomo, że nie jest to deska, ale wygląd jest ok.

Jednak najważniejszą kwestią jest to, że u nas praktycznie położenie deski jest już niemożliwe... Do salonu i jadalni wybraliśmy okna z łatwym otwieraniem przesuwnym, bezprogowe, okna zostały tak nisko osadzone, że nie wiadomo czy nie będziemy musieli "ścierać" posadzki, aby dało się wyrównać poziom z płytką w korytarzu... Niestety kiedy okna były montowane my mieliśmy ważniejsze sprawy na głowie, nie zgłębiliśmy tematu, zawierzyliśmy polecanej firmie, znajomym znajomych :cool: jak widać z kiepskim rezultatem....

Monia22, tez mam maluszka i juz sie stresuje ze nam zniszczy podloge ale jesli rozwiazaniem mialoby byc kladzenie paneli zanim on i jego przyszle rodzenstwo wyrosna z samochodzikow a potem zamiana byc moze na deski to wole sie stresowac.

Ja chce sie wprowadzic i juz tam nic nie zmieniac. I tak bedzie trzeba jeszcze jedna lazienke dla dzieci wykonczyc, zupelnie o niej teraz nie mysle...

Update - poprawki dzis jeszcze beda sie konczyc mam nadzieje

Przyjezdza Pan od blatu kuchennego wymierzyc i montaz pewnie next week. Przyjechal zlew podwieszany Fanke 60x60 super :)

Schody wyszlifowane i wygipsowane, bielutkie, piekne :)

Płytki w lazience beda polozone pod katem takim pod jakim bedzie wanna stala i po ich rozlozeniu wyglada to dobrze.

Zobaczymy jak wyjdzie w realu.

Czekamy na baterie do lazienki.

To tyle :)

No, jednak Cię nie zamiotło pod blat kuchenny. :rotfl: Beata, przypomnij z czego Twój blat będzie dokładnie.

Płytki + wannawyjdzie świetnie. Ciekawy pomysł i zawsze dobrze wygląda jak główne elementy trzymają się tej samej linii.

No, jednak Cię nie zamiotło pod blat kuchenny. :rotfl: Beata, przypomnij z czego Twój blat będzie dokładnie.

Płytki + wannawyjdzie świetnie. Ciekawy pomysł i zawsze dobrze wygląda jak główne elementy trzymają się tej samej linii.

Blat - łupek :) Pan wczoraj wszystko wymierzyl i niedlugo montaz :)

Kuchnia poprawiona i..............znow bedzie do poprawki....mam nadzieje ze w koncu to sie skonczy...

A dzis ja jade zeby malowac :) Z dzieckiem tylko niebardzo wiem co zrobic...

A teraz cos o malej lazience, wlasciwie WC.

Dzis malowalam cegielki na bialo bo kupilismy w kolorze brazowym - takie byly najtansze.

Trzeba je jeszcze raz pomalowac. Deska na podlodze to wlasnie teak a po prawej maja byc lustra. Podzielone na szer 50 cm i tak jak narysowalam ołówkiem. Na przeciwko wc i za nim ledy a po lewej umywalka.

I teraz nie wiem co polozyc na scianie za wc. Teak na podlodze tak naprawede powinien byc z fazka ale z niego bedzie tez polka pod umywalke i ta powinna byc juz bez fazki. Wiec nie wiem czy moze tego na podlodze tez nie zrobic bez fazki???

I co na sciane za wc?

Macie jakies pomysly??DSC_0157.jpgDSC_0158.jpg

Edytowane przez Beata Weronika

Luca, a gdzie masz ta mozaike? Sami cieliscie na mozaike plytki? Pokaz jesli mozesz...

A gdzie kupowaliscie łupek?

Hej Beata,

ja mam paski w łazience przy sypialni, kupowaliśmy gotową mozaikę, ona jest w kształcie takich pasków:

IMG_9461.JPG

IMG_9464.JPG

Bami ma to samo, tylko w formie dużych płytek, możesz ją dopytać jak to się nazywało...