Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Beata i Kris dziennik budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Beata, u mnie szczyt szafki pod umywalką jest na 73 cm Umywalka jest nablatowa i ma wysokość 15 cm. Dla mnie było ustawiane, bo ja 158 wzrostu.

Blatu nie odpuszczaj i daj im popalić. Niech się uczą, że robota ma być wykonana co najmniej dobrze.

beatko kochana sciskam cie bo niewiele moge zrobic ale pragne zapewnic ze drzwi sa piekne ale innego tla wymagaja. zobaczysz potem bedziesz je chwalic bardziej niz bialy.co do blatu walcz to nie 500zl ze machniesz reka i wymienisz! mysle o Tobie kochana !daj znac jak podialasz w mojej sprawie to napisze stolarzowi:*

Beata, u mnie szczyt szafki pod umywalką jest na 73 cm Umywalka jest nablatowa i ma wysokość 15 cm. Dla mnie było ustawiane, bo ja 158 wzrostu.

Blatu nie odpuszczaj i daj im popalić. Niech się uczą, że robota ma być wykonana co najmniej dobrze.

Pestko czyli umywalka jest 88 nad podłogą?

Beata,

współczuję Ci pomyłek wykonawców - ręce opadają!!!!!!!

Nie odpuszczaj, domagaj się poprawek absolutnie wszystkiego (ja bym przemalowała jednak drzwi, by pasowały do czysto białych mebli), oczywiście również nowego blatu - jakoś się przemęczysz jeszcze raz z szukaniem slabów...........

Górna krawędź umywalki – tak, dokładnie. Też myślałam, że będzie źle, ale ustalaliśmy na żywo. J. postawił konstrukcję ze skrzynki drewnianej na bloczkach ytonga, podłączył umywalkę, kran i próbowaliśmy. :)

Hej dziewczyny!

Basiu, alez czytalam Twoj dziennik a szczegolnie to o kolorach!!!! I dlatego 100 razy sprawdzalam zeby wszyscy wiedzieli ze operujemy w moim domu kolorem z palety RAL 9010 poniewaz RAL 9016 jest za zimny. Nie sadzilam ze moga byc takie hocki klocki ze w Warszawie RAL wyglada inaczej jak w Katowicach

Anyway, drzwi nie da sie przemalowac. Trzebaby zdrapywac lakier ten ktory jest teraz, rozkrecac elementy etc etc, to kosztowaloby mnie fortune wiec bedziemy niwelowac kolory. Szaf i siedziska na szczescie nie zaczeyly sie produkowac wiec teraz juz bede prosic o probki. Lakier na listwy kupie tak jak Ty Basiu od Pana Roberta.

Zobaczcie na moje drzwi jeszcze raz. Czy nie sa sliczne? Tak w ogole czy nie sa? Bo cos malo sie zachwycalyscie :)20130529_152628_resized.jpg

A to jak wygladal blat - tez pieknie ale dlaczego zlew nie po srodku??? Gdyby nie historia z drzwiami to moze bym to przelknela ale teraz juz nic nie odpuszcze.IMG_20130529_113418.jpgIMG_20130529_113404.jpg

Beata, drzwi są super, bardzo ładny wzór. Pewnie tak się wstrzeliłyśmy w problemy z kolorami, że żadna nie pomyślała, żeby się pozachwycać.

Jak pograsz kolorem ścian i tych elementów, które jeszcze możesz, wszystko się dopasuje.

Czy Ty zamierzasz obudować łupkiem wnękę okienną?

Przyszło mi to na myśl, bo nie wykończona. Mogłoby być ciekawie.

Dlaczego łączenie blatów jest tak dziwnie? Ja bym je zrobiła na krawędzi zlewozmywaka, żeby było jak najmniej widoczne.

Beata,

drzwi są piękne i wyjątkowe!!!!

Dobrze, że pogodziłaś się z kolorem - wg mnie RAL 9010 ma lekko śmietankowy odcień, to nie jest czysta biel - najważniejsze, że wszystko możesz jeszcze zniwelować i dopracować!

Blat cudny -ale wiesz, ten zlew w tym miejscu też super wygląda!!!!;) - ale jeśli Cię wkurza, to każ zrobić wg zamówienia!

Pestko, wneka do polki bedzie w łupku :) Plytki czekaja na polozenie.

Wzor na drzwiach jest IDENTYCZNY z frezem w kuchni i jest slliczny. W ogole to stalam wczoraj i sobie je zamykalam i otwieralam zamykalam i otwieralam :) Sa naprawde sliczne i mam je dzieki Basi :)

Sharlotko, tak blat super ale zlew mialbyc na srodku szafki i koniec i basta.

Pestko - laczenie przy zlewie nie moze byc, tak sie podobno nie robi. Bedzie na laczeniu szafek i dla mnie bedzie to ok.

A to trafiłam z tą wnęką :)

Nie bardzo rozumiem, czemu nie łączy się blatów przy zlewozmywaku. przecież ciec nie będzie. Pod tym względem to nic nie zmienia, a byłoby mniej widoczne. Wyjaśniono Ci jakoś przyczynę, czy to tylko wygodnictwo fachowców?

Nie dziw się Sharlot. Łupek jest dużo tańszym kamieniem od granitów i marmurów. Najczęściej cena zależy od jego grubości. A Beata na dodatek świetnie trafiła cenowo.

Firma warszawska, w której ja się dowiadywałam sprzedaje płytki łupka filitowego River Black o grubości 1 cm podobno w promocji, ale ta promocja już trwa ze 3 miesiące:

szlifowany i szczotkowany 30 x 30 cm – 138 zł / m2; 30 x 60 cm – 150 zł / m2; 60 x 60 cm – 160 zł / m2;

a slaby 240 x 170: 2 cm 180 zł netto / m2; 3 cm 240 zł netto / m2

Porównanie wybitnie na korzyść łupka. Szczególnie, że moim zdaniem bardziej urodziwy od granitu.

Pestko,

różnica cenowa w porównaniu do granitu ogromna - masz rację!!!

Granit płomieniowany 2 cm kosztuje około 600 zł netto za m2:(

Tylko czemu u siebie w KRK nie mogę namierzyć żadnego sprzedawcy:(?

W kilku miejscach mają tylko pocięty łupek elewacyjny, dwóch, mimo że na stronie podaje, że sprzedaje łupki, ich nie prowadzi:(

Będę szukać dalej!