Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Beata i Kris dziennik budowy

Recommended Posts

Beatko, gratuluję córeczki :)

Ta firma od blatu to ta na F? Jeżeli tak, nie odpuszczaj. U mnie tez zaliczyli na początku wtopę - okazało się, ze mają za mało płytek trawertynowych, które Zamówiłam na podłogę i pod prysznic. A sami robili pomiary... Ale nie uwzględnili duzego odpadu przy najbardziej optymalnym estetycznie ułozeniu. Dostali ode mnie informację, ze jest to ich problem, nie mój. Nie wiem, jak to zrobili, ale wykopali gdzieś z Polski brakujące 2m2 i wszystko skończyło się jak należy :). Nie odpuscilam ani ja, ani ich podwykonawca, który nie chciał kombinować byle czego z tego, co jest.

Jeszcze raz powtórzę, ze drzwi piękne, tylko daj im jako tło ciemne ściany :)

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Na temat właściwości blatu sie nie wypowiadam, bo nie mam doświadczenia, poza tym nie lubię lupka, pewnie jako jedyna na forum ;-) pomijając lupka taka niesymetryczna dziura w blacie bardzo by mnie denerwowała i jeśli Beata "też tak masz" :) to nie odpuszczaj. A może porzadny rabat załatwiłby Twój problem?

Ale czym jest to wszystko wobec tej małej córeczki :) gratulacje, dziewczynki są cudowne.

Na temat właściwości blatu sie nie wypowiadam, bo nie mam doświadczenia, poza tym nie lubię lupka, pewnie jako jedyna na forum ;-) pomijając lupka taka niesymetryczna dziura w blacie bardzo by mnie denerwowała i jeśli Beata "też tak masz" :) to nie odpuszczaj. A może porzadny rabat załatwiłby Twój problem?

Ale czym jest to wszystko wobec tej małej córeczki :) gratulacje, dziewczynki są cudowne.

Chyba bedziemy pierwsi na forum z blatem łupkowym. To podziele sie ze wszystkimi wrazeniami. Rabatu nie chcę, ja teraz to juz wszystkim bede patrzec na jakosc pracy i to bardzo bardzo uwaznie. W koncu slono za wszystko placimy...

Beatko, gratuluję córeczki :)

Ta firma od blatu to ta na F? Jeżeli tak, nie odpuszczaj. U mnie tez zaliczyli na początku wtopę - okazało się, ze mają za mało płytek trawertynowych, które Zamówiłam na podłogę i pod prysznic. A sami robili pomiary... Ale nie uwzględnili duzego odpadu przy najbardziej optymalnym estetycznie ułozeniu. Dostali ode mnie informację, ze jest to ich problem, nie mój. Nie wiem, jak to zrobili, ale wykopali gdzieś z Polski brakujące 2m2 i wszystko skończyło się jak należy :). Nie odpuscilam ani ja, ani ich podwykonawca, który nie chciał kombinować byle czego z tego, co jest.

Jeszcze raz powtórzę, ze drzwi piękne, tylko daj im jako tło ciemne ściany :)

Tak to firma na F.

Dam granat w holu na dole chyba a reszta w szarosci i bieli ral 9010. No i hol na gorze tez w granacie.

U Ciebie w kuchni piekny jest ten szary na suficie tylko on jest mega ciemny. Bami co to za kolor jest??

Pestka wiele wiele razy mi doradzala na moja prosbe zreszta, rysowala dla mnie wizualizacje za co jestem jej ogromnie wdzieczna!

Co do łupka, polecala go Kraszewska bardzo a jak bedzie to zobaczymy. W kazdym razie ja nie nie zaplacilabym wiecej za blat niz teraz wydalismy na ten. Wg mnie to juz bylaby przesada.

Beatko, zaczne pokolei, drzwi piękne, dostosuj tylko meble w przedpokoju do nich i bedzie ok!, gratuluje córeczki;* a co do moich uchwytow to zmierzylas moze grubosc frontu, i masz moze zdjecie zamontowanego uchwytu jak jest otwarta zmywarka lub lodowka?

Grubosc frontu jest standardowa - 18 mm. Nie mam takiego zdjecia. Moze dzis pojade na budowe do meza to zrobie.

Tak to firma na F.

Dam granat w holu na dole chyba a reszta w szarosci i bieli ral 9010. No i hol na gorze tez w granacie.

U Ciebie w kuchni piekny jest ten szary na suficie tylko on jest mega ciemny. Bami co to za kolor jest??

Granat do Twoich drzwi będzie idealny :)

Ten szary u mnie to zwykły gotowiec Duluxa - szarość zen. Najbardziej podoba mi się to, ze to jest taki ciepły odcień szarości. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona efektem połączenia tego koloru z bielą.

Beato :),

Zacznę od NAJważniejszego - gratuluję Córeczki :). Myślałaś o synku, a tu będzie słodka dziewczynka :). Dbaj o siebie i nie przejmuj się tak.

Drzwi są przepiękne. Nie znam się na tym dobrze, ale chyba chłodne światło też powinno Ci pomóc w neutralizacji koloru. Mnie się on (ten śmietankowy) akurat bardzo podoba :). Mogę Cię prosić o informację na priva ile wyszła Was jedna para drzwi?

Blat widziałam u Basi (a przynajmniej z tej rodziny ;)) i wygląda przepięknie. Przykro mi, że trafiłaś na firmę kosztującą Cię tyle nerwów :hug: Mocno trzymam kciuki, by było tak jak sobie wymarzyłaś :).

Pestka wiele wiele razy mi doradzala na moja prosbe zreszta, rysowala dla mnie wizualizacje za co jestem jej ogromnie wdzieczna!

Co do łupka, polecala go Kraszewska bardzo a jak bedzie to zobaczymy. W kazdym razie ja nie nie zaplacilabym wiecej za blat niz teraz wydalismy na ten. Wg mnie to juz bylaby przesada.

Akurat nie Ciebie miałam na mysli... Kończąc dyskusje- kiedy ty podejmowałas decyzje o lupku tak samo zwróciłam Ci uwagę na to, ze kamieniarze odradzaja go na blat kuchenny( tak było w moim przypadku i sama to sprawdzilam). Zdecydowalas jednak ze ryzykujesz- twoj wybór. Będziemy czekać na twoje relacje odnośnie tego jak sie sprawuje. Natomiast Sharlotka wnioskujac z jej wypowiedzi nie miała raczej pojęcia o jego właściwościach dlatego ponownie napisałam to co Tobie wcześniej a nie kopiujac tekst z Wikipedii, ktory nic nikomu na dobra sprawę nie mowi. Beata czy ty wiesz jaki rodzaj masz lupka spośród tych ktore pestka wymieniła? Czy twoj kamieniarz jest Ci w stanie odpowiedzieć na to pytanie? Bo jakoś w to wątpię... Lupek to lupek w polskiej świadomości i blado widzę aby kamieniarze mieli na stanie kilka jeo rodzaji bo komuś przyjedzie do głowy akurat zamówić go na blat kuchenny...

Grubosc frontu jest standardowa - 18 mm. Nie mam takiego zdjecia. Moze dzis pojade na budowe do meza to zrobie.

Dziekuję ze mi pomagasz. obcykaj ten front tez z bliska. Stolarz mnie prosil o jakies zbliżenie w sensie tą ramkę co idzie wkolo frontu- jak rogi sa laczone;)

Co do łupku to nie znam sie na wytrzymalosci ale napewno daje piekny efekt, nie ma co sie sprzeczac jak to bedzie z uzytkowaniem- musimy poczekac. a tak wogole fajnie ze sa osoby ktore przecieraja szlaki i probuja nowych rzeczy. Kolor granatowy na scianach bedzie sliczny- ja tez mam na niego ochote na kawalku sufitu w przedpokoju i w salonie na scianie z TV.

Beatko ściskam Cię

Koktajl i Pestka,

pax, pax, ja Was proszę!!!!:D

Pestka OGROMNIE pomogła wielu osobom poprzez mądre porady i wizualizacje - ja jestem Tobie Pestko za całą pomoc ogromnie wdzięczna - i za kominek, i za schody!!!

Forum rozszerza horyzonty, uczy, pokazuje nam takie możliwości, o jakich się wielu osobom nie śniło - ja często dzięki FM spotykam się z mocnym zdziwieniem wykonawców, że w wielu tematach się tak dobrze orientuję:) - i w rozmowach ze znajomymi również pojawiają się pytania: skąd ty wiesz o takich rzeczach?? - gdyby nie FM, pewnie brałabym co leci, jak leci, i jest dostępne w lokalnym sklepie niekoniecznie najwyższych lotów:)

Każda opinia, rada, wypowiedź użytkownika czy "współtowarzysza w niedoli budowania:)" daje ogromnie dużo - ale każdy z nas oczywiście dostosowuje propozycje, o których czytał, do swojego gustu, realiów, porad wykonawcy.

Więc proszę Was, nie toczmy sporów, tylko pomagajmy sobie!!!

A w ogóle to na koniec napiszę - póki mnie Beata jeszcze nie wyrzuciła:) - by zakończyć dyskusję łupkowo - granitową, że: na kominek bierzemy granit Nero Assoluto.

OKROPNIE, przyznam, rozczarował mnie slab w wersji płomieniowano - szczotkowanej:( - wyblakłe, marowyraziste, szarawe to było, niczym nie zachwycające - Basi blat na zdjęciach wygląda cudnie - płyty, które ja oglądałam, NIE....... Oczywiście można ZA DOPŁATĄ i na SWOJĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ zamówić dodatkową impregnację i nasączanie kamienia, ale nie należy spodziewać się, że będzie czarny (tyle, że matowy), oraz, że cała płyta na 100% przyjmie impregnację równo.........

Granat do Twoich drzwi będzie idealny :)

Ten szary u mnie to zwykły gotowiec Duluxa - szarość zen. Najbardziej podoba mi się to, ze to jest taki ciepły odcień szarości. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona efektem połączenia tego koloru z bielą.

Bami, tylko kurde meble u malego mialybyc biale i teraz nie wiem czy one nie beda sie grysc z drzwiami :(

Beato :),

Zacznę od NAJważniejszego - gratuluję Córeczki :). Myślałaś o synku, a tu będzie słodka dziewczynka :). Dbaj o siebie i nie przejmuj się tak.

Drzwi są przepiękne. Nie znam się na tym dobrze, ale chyba chłodne światło też powinno Ci pomóc w neutralizacji koloru. Mnie się on (ten śmietankowy) akurat bardzo podoba :). Mogę Cię prosić o informację na priva ile wyszła Was jedna para drzwi?

Blat widziałam u Basi (a przynajmniej z tej rodziny ;)) i wygląda przepięknie. Przykro mi, że trafiłaś na firmę kosztującą Cię tyle nerwów :hug: Mocno trzymam kciuki, by było tak jak sobie wymarzyłaś :).

Ewa, dziekuje. Blat bede miec inny niz u Basi. Basia ma granit a ja łupek.

witam się w wątku :-)

łupek piekny jest; miałam chrapkę na obudowę kominka u siebie. Niestety pan kominkowy nie polecał-ponoć bardzo cięzko go doczyścić.

Hm, ja juz mam łupek na kominku i wcale nie jest trudno doczyscic. Trudno to jest z piaskowcem! To jest dopiero masakra. Ale z łupkiem - naprawde super. Raz przejechany mokra szmatką i git :)