Beata Weronika 02.06.2013 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Akurat nie Ciebie miałam na mysli... Kończąc dyskusje- kiedy ty podejmowałas decyzje o lupku tak samo zwróciłam Ci uwagę na to, ze kamieniarze odradzaja go na blat kuchenny( tak było w moim przypadku i sama to sprawdzilam). Zdecydowalas jednak ze ryzykujesz- twoj wybór. Będziemy czekać na twoje relacje odnośnie tego jak sie sprawuje. Natomiast Sharlotka wnioskujac z jej wypowiedzi nie miała raczej pojęcia o jego właściwościach dlatego ponownie napisałam to co Tobie wcześniej a nie kopiujac tekst z Wikipedii, ktory nic nikomu na dobra sprawę nie mowi. Beata czy ty wiesz jaki rodzaj masz lupka spośród tych ktore pestka wymieniła? Czy twoj kamieniarz jest Ci w stanie odpowiedzieć na to pytanie? Bo jakoś w to wątpię... Lupek to lupek w polskiej świadomości i blado widzę aby kamieniarze mieli na stanie kilka jeo rodzaji bo komuś przyjedzie do głowy akurat zamówić go na blat kuchenny... Sa rozne łupki. My mamy black slate i on nie jest miekki. Ale widzialam okropne slaby takie ktore z daleka wygladaja jak pcv, takie wlasnie miekkie, widzialam z tego stol i sie przerazilam ze to takie brzydkie. Natomiast realizacja Kraszewskiej i moj blat to zupelnie inny łupek. Black slate mamy na kominku tez i bedzie okno w kuchni obudowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 02.06.2013 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Beatko a jakie wysokie masz szafki przy suficie nad wysoką zabudową? Lodowka i jedna szafka to sufitu czyli do 285 cm. Nie wiem ile ma lodowka + cokol wiec tak na okraglo pisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 02.06.2013 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Bami, tylko kurde meble u malego mialybyc biale i teraz nie wiem czy one nie beda sie grysc z drzwiami Beata, no niby będą się gryźć. Tyle, że pewnie zauważysz to tylko Ty. Zastanów się, ile domów/mieszkań widziałaś, gdzie drzwi są idealnie w kolorze mebli...zarówno mebli przed drzwiami, jak również mebli za drzwiami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 02.06.2013 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Dziekuję ze mi pomagasz. obcykaj ten front tez z bliska. Stolarz mnie prosil o jakies zbliżenie w sensie tą ramkę co idzie wkolo frontu- jak rogi sa laczone;) Co do łupku to nie znam sie na wytrzymalosci ale napewno daje piekny efekt, nie ma co sie sprzeczac jak to bedzie z uzytkowaniem- musimy poczekac. a tak wogole fajnie ze sa osoby ktore przecieraja szlaki i probuja nowych rzeczy. Kolor granatowy na scianach bedzie sliczny- ja tez mam na niego ochote na kawalku sufitu w przedpokoju i w salonie na scianie z TV. Beatko ściskam Cię Anita, rogi nie sa laczone. Frez jest wyciety na jednej plaszczyznie i on jest dokladnie taki sam jak na drzwiach wew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.06.2013 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 O, qrczę, nie było mnie tylko wczoraj, a tu tyle do przeczytania. Koktail ma rację co do rodzajów łupków i dobrze, że o tym napisała, bo z jej pierwszej wypowiedzi nie było tego widać, stąd moja reakcja o wprowadzaniu w błąd. Są łupki i łupki, miękkie i twarde. To samo dotyczy marmurów. Jeśli chodzi o wygląd powierzchni kamienia, same wiecie, jak wiele zależy od wykończenia. Mało jest kamieni, które mają ładną powierzchnię bez dodatkowej obróbki po przełamaniu, czy przecięciu. Do tych zalicza się większość łupków. Zachowują pewną matowość powierzchni, szarawość. Dopiero przepolerowany i potraktowany impregnatem tracą ten jakby pylasty nalot. Łupki filitowe są wyjątkowe jeśli chodzi o twardość i dlatego są też wyjątkiem jeśli chodzi w wygląd, bo chociaż w dotyku wyczuwa się leciutką chropawość (wrażenie jak dotykanie warstwy kurzu), to na urodę mu nie szkodzi. Dobrze jest też wiedzieć skąd łupek pochodzi. Polskie np. są wszystkie miękkie. Pa, Dziewczynki. Znikam z forum na dobre. Jak będziecie miały jakieś pytania, zapraszam na priv. Nie bawią mnie przepychanki i nie po to zaglądałam na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 02.06.2013 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Lodowka i jedna szafka to sufitu czyli do 285 cm. Nie wiem ile ma lodowka + cokol wiec tak na okraglo pisze. Batko chodziło mi o to sama wysokosc szafki nad lodówką? a zrobisz zdjecia otwartej lodowki i zmywarki tak zeby bylo widac montaz tych uchwytów? przepraszam ze tak naciskam cie, wiem ze jestes tym wszystkim wycienczona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 02.06.2013 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 pesteczko, nie odchodz z forum, bo wiele z nas kzysta z Twoich rad napisanych u kogos i wtedy nie musimy tyle zawracac ci glowy. Ignoraj jakies pojedyncze docinki, PROSIMY!!!1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 03.06.2013 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Koktail,nie tylko obraziłaś Pestkę,ale również i mnie i pełno innych osób,które bardzo cenią Pestkę za jej pomoc,dośdwiadczenie,rady. Jest wiele osób na forum, które mają swoje wątki i poza nie nosa swojego nie ruszają.Pomocy chcą ,ale nie dają nic w zamian. To co Pestka robi jest bezinteresowne. Ona do mnie nie łazi!!! ja na nią czekam i zawsze się strasznie cieszę ,że do mnie zagląda,głupio mi ją o coś prosić i zapraszać ,bo ma pełno swoich spraw na głowie i wiem ,że nigdy nie odmówi. Myślisz,że tylko ja tak myślę???? !!!! Koktail i to ty takie bzdury napisałaś !!!!!.... Basiu, dobrze ze to napisalas. Mam nadzieje ze Pestka do nas wroci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 03.06.2013 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Co za wiadomość Jest mi BARDZO PRZYKRO, Pestko, że rezygnujesz z FM:( Jesteś skarbnicą wiedzy architektoniczno - technicznej, osobą z ogromnym doświadczeniem zawodowym, masz doskonałe "oko" oraz wyczucie - a przy tym jesteś osobą bardzo pomocną, życzliwą, i bezinteresownie, z dobrego serca, spełniającą marzenia wielu z nas o pięknym domu!!! Kto na FM może pochwalić się takimi umiejętnościami, jak Ty, a dodatkowo kto prócz Ciebie pomaga innym, kto robi projekty, doradza, wizualizuje??? - NIKT!!!!!!!!!! Ja czuję się WYRÓŻNIONA, że zgodziłaś się mi pomóc w wielu kwestiach - za co Ci BARDZO RAZ JESZCZE DZIĘKUJĘ - dzięki Tobie powstał cudowny, oryginalny projekt schodów oraz kominka!!!!! Koktajl, Twój komentarz jest krzywdzący i po prostu niesprawiedliwy - Pestka ZAWSZE pokazuje możliwości, alternatywy, solidnie motywując je informacjami technicznymi i linkami - dzięki Niej możemy poznać rozwiązania, o jakich nigdy nie słyszałyśmy - dlaczego więc tak piszesz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 03.06.2013 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Batko chodziło mi o to sama wysokosc szafki nad lodówką? a zrobisz zdjecia otwartej lodowki i zmywarki tak zeby bylo widac montaz tych uchwytów? przepraszam ze tak naciskam cie, wiem ze jestes tym wszystkim wycienczona... A ile ma lodowka w zabudowie z zamrazarka? To jak sobie odejmiesz ta wartosc od 285 wyjdzie wysokosc szafki. Zdjecie uchwytu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.06.2013 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Ojejku, ależ się porobiło. Słuchajcie moje Miłe Baby, przeczytałam, łezki mi się zakręciły. Jest mi ciepło na duszy i nie wiem co powiedzieć... :hug: Sorry, za wszelkie emocjonalne reakcje. I, wielka prośba, pokasujcie te wpisy o nieszczęsnej sprzeczce. Ja tez zaraz wykasuję swoje. Fm to miejsce publiczne i każdy ma prawo tu się wypowiadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.06.2013 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 A ile ma lodowka w zabudowie z zamrazarka? To jak sobie odejmiesz ta wartosc od 285 wyjdzie wysokosc szafki. Zdjecie uchwytu:[ATTACH=CONFIG]193372[/ATTACH] Beata, świetny ten uchwyt. Czy on jest jakoś wpasowany w górną krawędź frontu, znaczy zlicowany z nią? Czy też jest z całą oprawą montowany na szerokość frontu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 03.06.2013 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Chyba jest przyklejony do frontu przez cala jego dlugosc. No fajny jest bo "nieinwazyjny", nie widac go. Fajnie ze jestes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 03.06.2013 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Inspiracja do pokoju synka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 03.06.2013 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Ojej co sie porobilo. Pesteczko nie opuszczaj nas:) Cześć dziewczynki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 03.06.2013 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 A ile ma lodowka w zabudowie z zamrazarka? To jak sobie odejmiesz ta wartosc od 285 wyjdzie wysokosc szafki. Zdjecie uchwytu:[ATTACH=CONFIG]193372[/ATTACH] Beatko, dziękuję! Poszukam wymiarów lodówki w takim razie. Wczesniej myslałam ze sa rozne i dlatego drązylam temat a tak to poobliczam sama;) Pesteczko super że jesteś z nami Dziękujęmy Ci za wszystko co dla nas robisz!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 03.06.2013 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Inspiracja do pokoju synka [ATTACH=CONFIG]193395[/ATTACH] Widziałam kiedys ten pokoik w gazecie M jak mieszkanie i tez mnie zauroczył. Praktyczny a zarazem przytulny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 03.06.2013 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Beata, widzę, że wyposażenie lodówki póki co zacne Czy Ty masz u siebie cargo? Jeśli tak to jaki masz do niego uchwyt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.06.2013 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Inspiracja do pokoju synka [ATTACH=CONFIG]193395[/ATTACH] Wczoraj oglądałam ten pokoik. On ma przezabawne wejście na łóżko. Po prawej, tu gdzie w lustrze odbijają się półki, to są drzwi chyba do szafy. A w tej szafie są schodki. Dodatkowo każdy schodek to szuflada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 03.06.2013 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 (edytowane) Pestka! Jak Ty zobaczylas ze w szafie sa schodki???? I szuflady???? Ja slepa jestem? I nie widze? Chce zrobic szafe x 3 60tki i reszta zabdowa regałów tak jak na tej inspiracji ale lozko juz bedzie normalne Takie dla roczniaka Edytowane 3 Czerwca 2013 przez Beata Weronika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts