Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Beata i Kris dziennik budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja wiem Pestko ze Tobie się takie podobają ale mi nie :(

Jakos tego nie widze jakos tak mi się przejadła taka sekwencja patyczków :(

Tak to teraz wygląda

IMG_20130618_191723.jpgIMG_20130618_191751.jpg

Jutro kladzony będzie lupek pod deska nad oknem a nad oknem idzie kolor szary i na tym slupie tez szarość, Blat ma 153 cm wiec nie jest jakiś mega dlugi i dwa zwisy to za dużo moim zadaniem zlaszcza ze w "korytarzu" kuchni sa massivy przewidziane a ponad oknem tam gdzie dziura przy suficie ida ledy.

To za dużo swiatla chyba jak na takie mala powierzchnie. Kurde utknelam z ta lampa :(

Patyczki nie. OK. To może małe kulki zawiśnięte na różnych wysokościach. Mogą być różnej wielkości

indivi_sklep.jpg

http://indivi.sklep.pl/692,selene-lamp.html

Nie koniecznie te, bo zabijają ceną, ale podoba mi się kompozycja.

24577653890.jpg contemporary-pendant-lighting.jpg crystal-bulb-lighting-lee-broom-2.jpg indivi_sklep.jpg

Nie możesz powiesić nic ciężkiego, bo zamkniesz widok na okno i ścianę nad nim. Równie dobrze możesz ścianę zabudować tu, gdzie masz barek. Po co otwierałaś kuchnię na salon, jeśli teraz chcesz ją zasłonić takimi klabzdronami jak te z IKEA. Masz wielki słup, ciężki i jeszcze obok chcesz takie ciężkie lampy powiesić? Nawet jedna to już za dużo.

No, to wyartykułowałam wsio.

A jeśli już koniecznie musisz powiesić coś metalowego, to szukaj raczej takich jak ta Tomasucci „Bullet” i Ele Ricò Home „Calogero”

[ATTACH=CONFIG]196272[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]196271[/ATTACH]

o mamo ale mi powiedzialas :) :) I kurde znowu masz racje!!!!

Pewnie, nie ma co zaslaniac mojego łupka na scianie - btw - dziś już będzie polozony :)

Zdjecie ostatnie bardzo mi się podoba - jednak chciałabym cos metalowego...

A pestko możesz wrzucić mi ta ostatnia lampe nad blat który ma 1644 cm, wcześniej cos zle pisałam

Iwonka naucz mnie jak robic takie duże zdjęcia w dzienniku :)

przy zdjeciach z interentu , ja robie tak;

Klikam prawym na zdjęcie - i klikam kopiuj adres obrazu . Potem klikam na "drzewko: które masz powyżej tekstu odpowiedzi ,zaznaczam from URL. W pole wklejam ten skopiowane chwilę wczesnie adres, odznaczam "ptaszka" ktory jest po adresem obok napisu ( u mnie po angielsku Retrieve remote file and reference locally) i tyle...

Pestko piękne te szklane lampki,któ®e pokazałaś i Pestka ma rację słup okapowy ciężki ,a półwysep -blat pod lampami ciężki,jak przysadzisz ciężkie lampy nad blatem to wizualnie się zawali pod ich ciężarem.

Pestko proszę jak widzisz jakieś zongi u mnie to też mi to powiedz.

o mamo ale mi powiedzialas :) :) I kurde znowu masz racje!!!!

Pewnie, nie ma co zaslaniac mojego łupka na scianie - btw - dziś już będzie polozony :)

Zdjecie ostatnie bardzo mi się podoba - jednak chciałabym cos metalowego...

A pestko możesz wrzucić mi ta ostatnia lampe nad blat który ma 1644 cm, wcześniej cos zle pisałam

Musiałam Cię sprowadzić na ziemię i chyba się udało :wiggle:

Beata dziś kompletnie nie czasowa byłam.

Szukaliśmy co nam zaczęło w domy prąd żreć jak dzikie. Było wyłączanie wszystkiego, podłączanie pojedynczo, pomiary i latanie do licznika po porównanie.

Podejrzewaliśmy, że drań kłamie.

Potem musiałam nadrabiać zaległości w pracy i dopiero tu zajrzałam.

Trochę mam dosyć i jeszcze mi kot okulał. Pobiliśmy się jak próbowałam łapkę obejrzeć. Chyba mu coś wbiło się w poduszeczkę. Zarobiłam kilka nowych sznytów i jutro do weta, bo nie dałam rady sama.

Jak wrócę z sierściuchem, to wkleję Ci te lampki.

Pestko piękne te szklane lampki,któ®e pokazałaś i Pestka ma rację słup okapowy ciężki ,a półwysep -blat pod lampami ciężki,jak przysadzisz ciężkie lampy nad blatem to wizualnie się zawali pod ich ciężarem.

Pestko proszę jak widzisz jakieś zongi u mnie to też mi to powiedz.

Basia, no przecież ja Ci zawsze mówię co myślę, ale u Ciebie nie za bardzo jest się do czego przyczepić :rolleyes:

Pestko, no i doszliście czemu tak licznik bije??

Dziewczyny pomalowany jest fragment nad oknem w kuchni na szary taki jak szafki i za ciemno jest moim zdaniem. Damy jeden ton jaśniejszy szary.

Jeśli będziesz mieć czas Pestko to wstaw ale jeśli nie to glowy sobie nie zawracaj!!

Mam nadzieję, że trafiłam w proporcje. Te lampy Ele Ricò nie są wielkie. Poza tym błyszczą bardzo, więc sprawiają wrażenie lekkich. No, i robią je w kilku rozmiarach. Były czas jakiś temu na Westwing. Stąd je mam, więc jakbyś się zdecydowała, to myślę, że możesz się z nimi dogadać, wznowią sprzedaż.

BEATA_kuchnia+Calogero-01.jpg BEATA_kuchnia+Calogero-02.jpg

Były na Westwing takie

Ele Ricò – Armo, Ø 41 cmEle-Ricò-Home-Lampa-wisząca-„Armo”-Ø-30-cm-1798-78971-1.jpg

Ele Ricò – Durante, Ø 46 cmEle-Ricò-Home-Lampa-wisząca-„Durante”-Ø-46-cm-1802-98971-1.jpg

Ele Ricò – Calogero, Ø 16,5 cmEle-Ricò-Home-Lampa-wisząca-„Calogero”-Ø-16,5-cm-1808-29971-1.jpg

Beatko, moim zdaniem powinnaś dać się namówić na jakies leciutkie lampy. Te firmy Karko bardzo fajne, sama o nich mysle ale do salonu, tylko te w wiekszej ilosci. Te ostanie co wstawiła tez ostatecznie ok bo niewielkich rozmiarów sa ale dla mnie najlepsze szklo, po co zasłaniać tak cudowna kuchnię.