pestka56 05.09.2012 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Bea, w pełni Cię rozumiem. U nas stale coś za coś. Jak chcemy lepszy materiał, to na wykonawstwo nie ma i zasuwamy sami. Mój J. ma pomoc we mnie. Ja już mam sprawności w tylu budowlanych i wykończeniowych dziedzina, że Nawet brukować z kamienia się nauczyłam. To m.in. około warszawskie ceny tak nas spacyfikowały:( No, ale za niedługo – mam nadzieję – dom będzie taki, jak wymyśliłam i będę się wtedy puszyć jak stado białych pawi:yes: Step by step Tobie też życzę żeby wszystko się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 05.09.2012 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Dziękuję Pestko. Nie wiem czy nasza kuchnia nie skończy się tak jak u Balbiny - wnętrznosci z IKEA a same fronty zamówimy w firmie ktora pracuje dla K. Kraszewskiej. Bo ich wycena mnie powalila. Ale musze zmienic wszystko bo IKEA nie ma 90tek. Wiec musiałyby być same 60tki. W sumie tak jest na realizacji Kraszewskiej i w takiej kuchni się zakochałam I ten blat z łupka jak sie dobrze przyjrzeć jest dzielony na 3 częsci. I wygląda ok bo symetrycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 05.09.2012 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 podgladam...ale nie wiem czy sie witałam zapowiadaja sie super wnętrza... Może poszukaj innego stolarza sprawdzonego, nie koniecznie od p.Kraszewskiej , moze uda sie cos taniej zrobić bo jak czytam wyceny to sa bardzo różne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 06.09.2012 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 podgladam...ale nie wiem czy sie witałam zapowiadaja sie super wnętrza... Może poszukaj innego stolarza sprawdzonego, nie koniecznie od p.Kraszewskiej , moze uda sie cos taniej zrobić bo jak czytam wyceny to sa bardzo różne Dzien dobry O jak miło ktoś nowy w moim wątku Sciagnelam rozne wyceny, jeszcze czekam na dwie. Zobaczymy ale...nie spie po nocach przez tą kuchnię. 90tki mysle ze nie bede wygladac tak dobrze z frezem a 60tki sa takie malutkie No i otwiranie - jesli zrobimy jeden front a w srodku szuflady to wiem ze ciezko bedzie sie to uzytkowac. Najpierw trzeba otworzyc front potem szuflade Chałowo Ale estetycznie tak byloby o niebo lepiej. Wiec znow nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 06.09.2012 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 nie wiem jak dużo korzystasz z kuchni...dla mnie szuflady w szafce były by nie do przyjecia bo to bardzo utrudnia szukanie...brudne rece bo coś robisz i chcesz siegnąc po coś i wszystko zapaćkane ..nie bardzo to praktyczne. No chyba ze kuchnia bedzie mało używane i raczej nie jesteś zakochana w gotowaniu. Kazdy ma inny styl życia i to do siebie musi dopasować. 60 są malutkie...szersze duzo wygodniejsze/jeszcze nie mam sama ale widze różnice jak gdzies jestem, a u wszystkich podglądam/ Może poszukaj jakiejs firmy z poza Warszawy...Radom , Lublin podpytaj na watkach, może ktos zrobi to jakoś w realnych kosztach. Trzymam kciuki za wytrwałości i zdrowie męza...aby do końca budowy dal rade My tez raczej bedziemy "sami" robić rzeczy ktore sie da bo niestety ceny warszfffskie mnie mocno dołują..a ze celujemy w wariant ekonomiczny naszego przyszłego domku to bedzie to jakiś "blizniaczek niewielki":cool: a ze tak jak u Ciebie wszyscy wybrali mieszkania w miescie to u mnie w otoczeniu jesteśmy jednymi z niewielu przymierzających sie do domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 06.09.2012 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Beata,w sprawie desek - czy cena 200-220 zł za metr (deska warstwowa, 16 mm, olej) jest dla Ciebie ok?Bo ja mam takie wyceny i nie spodziewam się, że będzie taniej, ale taki poziom akceptuję.Jeśli tak, to na forum jest znany i bardzo chwalony GHOST31 - i takie ma ceny.Wykonuje podłogi w całej Polsce:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 06.09.2012 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 (edytowane) nie wiem jak dużo korzystasz z kuchni...dla mnie szuflady w szafce były by nie do przyjecia bo to bardzo utrudnia szukanie...brudne rece bo coś robisz i chcesz siegnąc po coś i wszystko zapaćkane ..nie bardzo to praktyczne. No chyba ze kuchnia bedzie mało używane i raczej nie jesteś zakochana w gotowaniu. Kazdy ma inny styl życia i to do siebie musi dopasować. 60 są malutkie...szersze duzo wygodniejsze/jeszcze nie mam sama ale widze różnice jak gdzies jestem, a u wszystkich podglądam/ Może poszukaj jakiejs firmy z poza Warszawy...Radom , Lublin podpytaj na watkach, może ktos zrobi to jakoś w realnych kosztach. Trzymam kciuki za wytrwałości i zdrowie męza...aby do końca budowy dal rade My tez raczej bedziemy "sami" robić rzeczy ktore sie da bo niestety ceny warszfffskie mnie mocno dołują..a ze celujemy w wariant ekonomiczny naszego przyszłego domku to bedzie to jakiś "blizniaczek niewielki":cool: a ze tak jak u Ciebie wszyscy wybrali mieszkania w miescie to u mnie w otoczeniu jesteśmy jednymi z niewielu przymierzających sie do domku No wlasnie ja uwielbiam gotowac a w nowym domu zamierzam cała rodzina czyli trójka pichcic w kuchni Ale frez na kazdej z szuflad to tak bardzo ikeowsko mi sie kojarzy a jeden duzy i przeciete fronty na kazda z szuflad to jakos nie moge sobie wyobrazic Tak, juz mam wyceny innych firm, sa bardziej "ludzkie" ale co z tego jak ja nie mam ostatecznego projektu. Kurde. Ivy my zdecydowalismy o budowie domu tylko dlatego ze moj maz jest taki zawziety i tyle potrafi sam zrobic. Zadne z nas nie ma prezesowskiej pensji a trzeba taka miec zeby budowac sie w okolicach Warszawy no chyba ze bierzesz to co maja wszyscy. Cokolwiek innego jest zaraz 100x drozsze albo w ogole "sie nie da".... Wkurza mnie to na maksa bo zazwyczaj to jest zwyczajne robienie klienta w jelenia. A ja czuje dyskomfort jak sie tak czuje. Edytowane 6 Września 2012 przez Beata Weronika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 06.09.2012 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Beata, w sprawie desek - czy cena 200-220 zł za metr (deska warstwowa, 16 mm, olej) jest dla Ciebie ok? Bo ja mam takie wyceny i nie spodziewam się, że będzie taniej, ale taki poziom akceptuję. Jeśli tak, to na forum jest znany i bardzo chwalony GHOST31 - i takie ma ceny. Wykonuje podłogi w całej Polsce:) Sharlotko ale z chemia juz? 200 zl za 16stke z chemia to dobra cena. Bardzo dobra. Dziekuje, zaraz sie zapoznam z Panem GHOST31 U nas problem jest z kolorem, podoba sie nam jasny dab ale bron boze bielony. Juz pokazywalam jakiej deski szukamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 06.09.2012 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 To jest cena deski z chemią i ułożeniem:) - dopytaj o szczegóły, mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 06.09.2012 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Beata to w końcu chcesz 90 cm szafki czy 60 cm?bo ja już nie rozumiem.Mam szafki szerokie ramkowe w komentarzach widziałaś?a 60 cm to masz z tego zdjęcia Kraszewskiej?Wycena duża,u mnie wyszła około 16 tys.bez blatu.Ciekawe jak u Was ,ale warszawskie ceny są zapewne makabryczne.Co do szuflad w środku ja nie za bardzo lubię,bo są niepraktyczne.Mnie też się podobała kuchnia z samych pełnych 60cm ,ale własnie przez brak szuflad zrezygnowałam.Za dużo ,kierowaniem się wyglądem potem się zemści.To tak jak pójście na zakupy w szpilkach,może ładnie wyglądasz,ale masz potem dość.Froumowy ghost robił u mnie deski ,ma jeszcze kłaśc w salonie,ja miałam swoje deski,ale on faktycznie ma inne swoje nie pamiętam nazwy jakoś niemiecko brzmiące,o grubości 15mm czy 16mm nie pamietam dokłądnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 06.09.2012 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 A ty masz ogrzewanie podłogowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 07.09.2012 05:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Beata to w końcu chcesz 90 cm szafki czy 60 cm?bo ja już nie rozumiem.Mam szafki szerokie ramkowe w komentarzach widziałaś?a 60 cm to masz z tego zdjęcia Kraszewskiej? Wycena duża,u mnie wyszła około 16 tys.bez blatu.Ciekawe jak u Was ,ale warszawskie ceny są zapewne makabryczne. Co do szuflad w środku ja nie za bardzo lubię,bo są niepraktyczne.Mnie też się podobała kuchnia z samych pełnych 60cm ,ale własnie przez brak szuflad zrezygnowałam.Za dużo ,kierowaniem się wyglądem potem się zemści.To tak jak pójście na zakupy w szpilkach,może ładnie wyglądasz,ale masz potem dość. Froumowy ghost robił u mnie deski ,ma jeszcze kłaśc w salonie,ja miałam swoje deski,ale on faktycznie ma inne swoje nie pamiętam nazwy jakoś niemiecko brzmiące,o grubości 15mm czy 16mm nie pamietam dokłądnie. Basia, na realizacji Kraszewskiej sa 60 i są boskie a w srodku zapewne sa szuflady. Jak wiesz ta kuchnia mi sie mega podoba ale...jak wszyscy zauwazyli bedzie niepraktyczna - 60tki sa male a do szuflady zagladac otwierajac front tez niefajne. Ja mam na wizualizacji 4 razy po 90 cm szuflady tylko ze...czy na 90tkach dobrze wyglada frez? To juz bedzie inna kuchnia niz ta "Kraszewskiej" a dwa ze wpadlam na pomysl taki jak miala Balbina - same fronty jej stolarz robil a wnetrze z IKEA tylko ze 90tek IKEA nie ma a 80tki juz nie bardzo - taki uklad sie rozsypuje bo nie wyjdzie równo. I teraz musze zdecydować czy robić 60tki i miec wizualnie fajna kuchnie - maż jest na nie czy robic 90tki i wszystko u stolarza. Basia, widzialas ile mam szafek? To sa dwie 60tki - zabudowy pod sufit i 5 szafek z szufladami + 3 szafki nad oknem i za to firma od Kraszewskiej chce 27 tys brutto. Maz sie obsmiał. Inni są już zdecydowanie bardziej normalni. Ale bez blatów z frontami w macie ta kuchnia jest mega prosta do wykonania i nie powinna kosztowac wiecej (w porównaniu do Twojej zabudowy) niz 12 tys! A takiej wyceny od nikogo nie dostalam. No wlasnie - w Warszawie jest inaczej. Dlatego jak dostaje takie wyceny czuje sie nabierana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 07.09.2012 06:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 A ty masz ogrzewanie podłogowe? Tak, mam i tylko w wiatrołapie bedzie gres. Jeszcze w kotłowni i pralni chcemy miec żywice. Reszta deski. Basia, a tobie ten ghost gdzie kładł deski? Ja widze wszedzie u Ciebie gres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 07.09.2012 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 napisałam Ci maila masz ramki szerokie http://www.drewpol.pl/product/single/id/114http://www.drewpol.pl/product/single/id/117http://www.drewpol.pl/catalog/single/id/22 Beata i tu niestety musisz wybrać,u mnie też 60 cm by się pięknie komponowało i mam wymiary na same 60 cm.No ale w studiu kuchennym wygląda to ładnie.Niestety my bardziej później zwracamy uwagę na jej praktyczność.Mozesz dać 60 cm z szufladą na gó®ze,a pod nią front otwierany,no ale to już gorzej wygląda.Gdybyś sporadycznie korzystała z kuchni to również te 60 cm byś przebolała.Niestety ja wiem jak to ciężko wybierać i zapewne 90 % forumowiczek,tutaj już sami musicie wspólnie zmężem ustalić,ja zdecydowałam na szuflady,wszyscy je bardzo chwalą.Na tej realizacji od Kraszeskiej zapewne jest tak,że od strony niewidocznej od salonu zapewne są wygodne szuflady ,a od strony salonu na wyspie nawet mogą to być fronty maskujące,trudna decyzja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 07.09.2012 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 szerokie ramki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 07.09.2012 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 szerokie ramki Super tylko ze ja chce ramke na calym froncie a nie na kazdej z szuflad. Kraszewska tez pisala mi ze jej zdaniem front caly jeden powinien byc w ramce a tylko przeciecia delikatne maja zdradzac ze sa szuflady. Tylko ze nie umiem sobie tych przeciec wyobrazic wlasnie. I wiem jak wyglada kuchnia Kraszewskiej z drugiej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 07.09.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 szeroka szuflada ramka na całości o to chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 07.09.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 (edytowane) Beata a tam gdzie dałas do wyceny to z jakiej firmy front Ci zaproponowal? Edytowane 7 Września 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 07.09.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 09.09.2012 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 szeroka szuflada ramka na całości o to chodzi? Tak! O to chodzi! Wyglada ok. Bardzo ok Dzieki Basiu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts