Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Beata i Kris dziennik budowy

Recommended Posts

Kurczę, nie piszę, bo mało mnie strasznie na fm.

ALE.

Dziewczyno, Twoja kuchnia jest jedną z najpiękniejszych, jakie kiedykolwiek widziałam - a widziałam dużo różnych i okropnie wybredna jestem::D

Fantastyczne schody.

Nietuzinkowe połączenia kolorów i struktur.

Klimat domu - to się czuje, mimo, że jeszcze nie mieszkacie.

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kochana, ja tez Cę regularnie odwiedzam ale nic sie nie odzywam bo to raczej ja podpatruje od Ciebie a nie czuje sie godna doradzac;)

kolorki wyszły cudne! Na jaki granat wkońcu sie zdecydowalaś? możesz podac numer? piękny stół i wogóle Twój domek bedzie miał klimat. moze pokazesz kuchnie jak ją uzazasz?

aha a listwy przypodłgowe jkie robisz?

Mi tez się wydaje że czasami do siebie albo tylko do Bami piszę :)

a tutaj regularnie zaglądam i uważam że Beata zrzędzi czasem a ma już teraz cudowny i prawie całkowicie wykończony dom :D

...w dodatku naprawdę piękny, wg mnie absolutna "forumowa" czołówka :)

Beata, a ja tak z innej beczki: jesteś pewna, ze chcesz umieścić dzieci od początku w jednym pokoju? Z moich doświadczeń wynika, ze noworodka lepiej mieć w swojej sypialni...z rożnych względów, w tym bezpieczeństwa

Ok :) to widzę że jednak jest odzew :)

Z tą czołówka to bez przesady. Pamietam dziennik Annuli05 - cale forum murator do niej pisało a u mnie bardzo skromnie jednak...

Bami, jasne, córeczka będzie z nami przez pewnie nie krócej niż 6 miesięcy do roku wiec w naszej sypialni tez będzie fotel. Ale u małego tez cos musi być. On niestety budzi się w nocy raz albo dwa na mleko, dostaje butelkę i sam opróżnia ale czasem żąda żeby mu potowarzyszyć. Więc trzeba na czyms usiasc...

Jeśli chodzi o kolor w pokoju malucha to 7020-R80B. Pierwsze wrazenie - masakra - wściekły granat jak tusz z długopisu. Malowane było 4 razy bo zacieki były.

Ja marudzę ? O kurde to nie powiem Wam o moich przemyśleniach z ostatnich dni bo już w ogole nie pozbede się tego przydomka marudy.

Dzis zrobiliśmy zakupy w IKEA do pokoj małego. Kupilismy łózko (nie wiem czy niespełna 1,5 roczne dziecko będzie się w nim komfortowo czuło) i szafy BESTA.

W IKEA nie ma zółtych dodatkow! Ani dywaniku zółtego nie uświadczysz, ani lamp ani pudełek na zabawki ani materiału na zasłony czy tam rolety :( :(

Edytowane przez Beata Weronika

Beata, "nie pal głupa", bo tu dużo ludzi zagląda. Ja np. jestem u Ciebie na bieżąco. Nie odzywam się, bo wydaje mi się, że nie mam za wiele do powiedzenia w Twoim temacie. Z pokojem młodego nie pomogę bo mam dwie córki ;)

Tez będę miała jedna :) No chyba ze się lekarz pomylil :)

Mam nadzieję, że trafiłam w proporcje. Te lampy Ele Ricò nie są wielkie. Poza tym błyszczą bardzo, więc sprawiają wrażenie lekkich. No, i robią je w kilku rozmiarach. Były czas jakiś temu na Westwing. Stąd je mam, więc jakbyś się zdecydowała, to myślę, że możesz się z nimi dogadać, wznowią sprzedaż.

[ATTACH=CONFIG]196525[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]196526[/ATTACH]

Były na Westwing takie

Ele Ricò – Armo, Ø 41 cm[ATTACH=CONFIG]196527[/ATTACH]

Ele Ricò – Durante, Ø 46 cm[ATTACH=CONFIG]196529[/ATTACH]

Ele Ricò – Calogero, Ø 16,5 cm[ATTACH=CONFIG]196528[/ATTACH]

Dziewczynki drogie, powiedzcie mi jak Wy robicie takie wizualizacje ? Ja mam w głowie kilka dylematów wnętrzarskich a moja wyobraźnia już nie wyrabia - mam photoshopa ale :wtf: może jest coś prostszego, błagam o pomoc :)

Fioleczko, ja w photoshopie robię wizualki. Ale jest programik, który kiedyś podrzuciłam Juliannie i ona robi w nim fajne obrazki.

No, qrczę gdzieś mi zakładka wsiąkła. Wpadłam na momencik, bo koszę na tempo. Deszczem straszy. Jak przyjdę odpocząć, poszukam, albo luknij do Julianny

O dzięki wielkie, ja "szperając" w wątku julianny znalazłam tylko program paradyża ale zerkam na ten mydeco :) dzięki wielkie :)

Ivy, okazała sie być niezastąpiona.

Żeby w pełni korzystać z MyDeco trzeba się zarejestrować. Wtedy po zaprojektowaniu będziesz mogła włączyć rendering i uzyskać pełen projekt 3D.

To fajny program, tym bardziej, że jest olbrzymia ilość elementów i mebli, które sa dostępne także w PL.

A może takie lampy nad blat w kuchni? Zna je ktoś? [ATTACH=CONFIG]203463[/ATTACH]

http://www.lumenpro.pl/lampy-inspirowane/61542-lampa-wiszaca-inspirowana-projektem-heavy-dla-benjamin-hubert.html

Beata, podoba mi się ta szara wersja. One mają średnicę 17 cm, spokojnie możesz nawet 3 powiesić. Fajnie by wyglądały na różnych wysokościach :)