Sharlotka 17.08.2013 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 No pewnie, że się da!!!!! Takie drobiażdżki w sumie Ci zostały. My stchórzyliśmy i w kuchni będzie gres - ale doszłam do wniosku, że przy naszym stylu życia (dużo gotowania, dużo chlapania wodą) i przy kotach + całym związanym z tym wyposażeniem (miseczka na wodę, miseczka na chrupki, miseczka na saszetki) u nas deski się nie sprawdzą A jak Twoje deski olejowane w ogóle??? Koleżanka mnie załamała, że wprowadziła się 2 tygodnie temu, a podłogi porysowane:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 17.08.2013 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Ja mam teraz już 10 lat drewno na podłodze w kuchni i jest jak nowe wiec mam nadzieje ze teraz tez tak będzie. Będę mieć na pewno dywaniki. Deski sa olejowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 18.08.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Beata, ale u Was już ślicznie domowo!! Super że macie już meble bo u nas sporo rzeczy leży wszędzie jako że nie mamy ich gdzie pochować. Szafa Besty rewelacyjna, muszę sobie ją pooglądać na stronie, może też coś podobnego zgapię ? Jadalnia też fajna, mi malinowa lampa chyba nie leży, szczególnie przy niebieskim, ale mogę oczywiście nie mieć racji Życzę udanej przeprowadzki i pewnie dla Ciebie byłoby lepiej się przeprowadzić jakoś teraz bo potem z brzuchem coraz ciężej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 19.08.2013 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Beata, Przeczytałam właśnie u Basi, że już się lada moment wprowadzasz i przyszłam Ci serdecznie pogratulować. Widziałam ostatnie zdjęcia - salon zachwyca bez dwóch zdań. Świetnie wyglądają eamesy To kolejny piękny, dopieszczony domek na FM . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 20.08.2013 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Beata, Przeczytałam właśnie u Basi, że już się lada moment wprowadzasz i przyszłam Ci serdecznie pogratulować. Widziałam ostatnie zdjęcia - salon zachwyca bez dwóch zdań. Świetnie wyglądają eamesy To kolejny piękny, dopieszczony domek na FM . Julianno, dziewczyny, dom będzie skończony za rok mysle. Teraz to jest absolutnie nieskończony projekt. Mecze pokoj małego. Dzis bylam w sklepie z roletami rzymskimi i tkaninami. Pieknosci! Ale jakie to drogie. Sam mechanizm i uszycie 400 zl za jedna rolete na jedno okno do maluszka. Nie mowiac o materiale Materiał do małego ma być w kotwice, ale to mama moja uszyje, będzie taniej, ztym ze mechanizm jest pierunsko drogi Chce zrobić mu stolik z pienka drewna pomalowanego na biało i zrobić namiot albo cos co będzie przypominać statek. To tylko jeden pokoj a tyle szukania. Cale szczęście ze mała przez pewnie rok będzie z nami w naszej sypialni Nie musze myslec o miejscu dla niej jeszcze Czy ktoras z Was miała kiedyś zasłony z tafty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.08.2013 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 (edytowane) Mam taftowe w salonie i właśnie wczoraj po raz enty je uprałam zwyczajnie w pralce. Sama szyłam Chcesz fotkę jak wyglądają po praniu, bez prasowania? Jeszcze nie powiesiłam. Beata, czy Ty chcesz mechanizm do rolet rzymskich? Sprawdź na dekoria.pl Kiedyś mieli akcesoria do rolet w rozsądnych cenach. Spytaj też tu http://www.karnisz.eu/rolety_rzymskie_opis.html http://www.stopsun.pl/oferta/grupa/64/Kompletne-systemy http://www.mojerolety.pl/akcesoria_czesci_do_rolet_rzymskich.html A tu mają w różnych cenach http://www.modnefirany.pl/index.php?products=product&prod_id=308 Kupowałam tu duperelki, bo szyłam sama z bambusowymi „fiszbinami”. Edytowane 20 Sierpnia 2013 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 21.08.2013 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Mam taftowe w salonie i właśnie wczoraj po raz enty je uprałam zwyczajnie w pralce. Sama szyłam Chcesz fotkę jak wyglądają po praniu, bez prasowania? Jeszcze nie powiesiłam. Beata, czy Ty chcesz mechanizm do rolet rzymskich? Sprawdź na dekoria.pl Kiedyś mieli akcesoria do rolet w rozsądnych cenach. Spytaj też tu http://www.karnisz.eu/rolety_rzymskie_opis.html http://www.stopsun.pl/oferta/grupa/64/Kompletne-systemy http://www.mojerolety.pl/akcesoria_czesci_do_rolet_rzymskich.html A tu mają w różnych cenach http://www.modnefirany.pl/index.php?products=product&prod_id=308 Kupowałam tu duperelki, bo szyłam sama z bambusowymi „fiszbinami”. Pestko, tak znamy te strony. Wszedzie za sam mechanizm chcą 300 zl na okno 140x250. Do tego material 200 i szycie na przykład w LM 60zl za metr i robi się za rolete ponad 600 zl. KOmbinujemy gdzie kupic mechanizm to moja mama uszyje ...z babusowymi jest trochę taniej, pewnie gdzies 250 zl za mechanizm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.08.2013 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Beata, ja się w łazience i u mojej córy w kuchni obyłam bez mechanizmu. Odpowiednio przyszyte kółeczka, przeciągnięty sznureczek, dobre usztywnienie u góry i jest OK. Działa jak z mechanizmem sznurkowym. Tak kiedyś robiono rolety więc czemu nie robić tak nadal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 22.08.2013 05:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Beata, ja się w łazience i u mojej córy w kuchni obyłam bez mechanizmu. Odpowiednio przyszyte kółeczka, przeciągnięty sznureczek, dobre usztywnienie u góry i jest OK. Działa jak z mechanizmem sznurkowym. Tak kiedyś robiono rolety więc czemu nie robić tak nadal Pestko, a w wolnej chwili możesz zrobić zdjecie swojej rolety? Sznurkowa licho trochę wygląda, wolalabym na tak duże okno kulkowy mechanizm. Sznurki wyciagaja się .. tez mam w domu jedna sznurkową ale bambusową a ciekawa jestem jak z materialem jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 24.08.2013 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 Szyby sa...ale nie obyło się bez problemu - jedna odjechała niezamontowana bo wokół otworu miała doklejony kawałek. Niby była na hartowaniu po wycięciu dziury ale nie wzielismy jej. Cos czuje ze na nowa sobie poczekamy.. I kuchnia. Brakuje oczywiście oświetlenia i czegos nad półką nad oknem. Jakiegos napisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 24.08.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 ahhhh.... ohhhhhh.... ahhhhhhhhhh..... cudowne schody... ahhhhh... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 24.08.2013 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 Witam sie w koncu (po dosc dlugim czasie obserwacji;) ) oficjalnie coz moge od siebie dodac oprocz pozostalych opinii, pod ktorymi chcialabym sie podpisac moze od konca... tez bym szybe od schodow wymienila teraz jestem rozkojarzona...wiec pozwol ze wszelkie pytania, sugestie i ooohy pozostawie na jakis inny dzien please:rolleyes:ale musialam po sobie jakis slad w koncu zostawic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.08.2013 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Beata, schody są medalowe. Jeśli Murator ogłosi konkurs, to masz mój głos W kuchni faktycznie nad oknem czegoś brakuje. Ja bym optowała za zamianą półki na wąską szafkę (powtarzającą układ szuflad i ich wielkość) nad oknem. Coś takiego jak na tych dwóch fotkach: ALE pamiętaj, że na półce projektowałaś postawić np. ramki z obrazkami i nie są powieszone lampy nad barkiem. Jak wszystko wykończysz, będzie inaczej wygladało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 25.08.2013 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Beata a ja mam pytanie,nie wiem dlaczego na etapie projektowania kuchni nie zapytałam,ale najwidoczniej uznałam ,że po prostu tak chcesz...a mianowicie.nie myślałaś nigdy ,aby ten półwysep w swojej kuchni zrobić bardziej zabudowany,jak na większości Kraszewskiej inspiracji?coś mniej więcej jak ja mam.?Schody piękne i ta białą lampa w salonie też -trójnóg stojąca co to?pokaż w końcu swoje łazienki, jakieś nowe foty.Dlaczego nie znalazła się ona w konkursie na najpiękniejszą łązienkę? Aha na zdjęciu ze schodami na suficie to podwójny massive?jakie daje światło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 25.08.2013 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 ahhhh.... ohhhhhh.... ahhhhhhhhhh..... cudowne schody... ahhhhh... Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 25.08.2013 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Witam sie w koncu (po dosc dlugim czasie obserwacji;) ) oficjalnie coz moge od siebie dodac oprocz pozostalych opinii, pod ktorymi chcialabym sie podpisac moze od konca... tez bym szybe od schodow wymienila teraz jestem rozkojarzona...wiec pozwol ze wszelkie pytania, sugestie i ooohy pozostawie na jakis inny dzien please:rolleyes:ale musialam po sobie jakis slad w koncu zostawic Hej! Fajnie ze się ujawniłaś Bylam u Ciebie - tez masz super domek, super elewacja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 25.08.2013 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Beata, schody są medalowe. Jeśli Murator ogłosi konkurs, to masz mój głos W kuchni faktycznie nad oknem czegoś brakuje. Ja bym optowała za zamianą półki na wąską szafkę (powtarzającą układ szuflad i ich wielkość) nad oknem. Coś takiego jak na tych dwóch fotkach: [ATTACH=CONFIG]208343[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]208344[/ATTACH] ALE pamiętaj, że na półce projektowałaś postawić np. ramki z obrazkami i nie są powieszone lampy nad barkiem. Jak wszystko wykończysz, będzie inaczej wygladało Schody rzeczywiście robia wrazenie. Bardzo fajnie wyszły. W kuchni takich zmian już na pewno nie będzie. Dodam napis i już. Półka z filiżankami i kubkami mi odpowiada. Mam wszystko pod ręką czego potrzebuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 25.08.2013 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Beata a ja mam pytanie,nie wiem dlaczego na etapie projektowania kuchni nie zapytałam,ale najwidoczniej uznałam ,że po prostu tak chcesz...a mianowicie.nie myślałaś nigdy ,aby ten półwysep w swojej kuchni zrobić bardziej zabudowany,jak na większości Kraszewskiej inspiracji?coś mniej więcej jak ja mam.? Schody piękne i ta białą lampa w salonie też -trójnóg stojąca co to? pokaż w końcu swoje łazienki, jakieś nowe foty. Dlaczego nie znalazła się ona w konkursie na najpiękniejszą łązienkę? Aha na zdjęciu ze schodami na suficie to podwójny massive?jakie daje światło? Basia, pierwotnie był zabudowany półwysep. W ostatniej chwili zmieniłam na białą płozę i jest ok Ciezko by się zrobilo moim zdaniem. Dojda krzesła będzie zupełnie inaczej. Trójnóg - kupiony na westwing. Lazienka mała już jest z lustrami, jutro zrobie nowe zdjęcia. Lazienka duza nie jest skonczona. Brakuje szafki ale...dziś się już przeprowadziliśmy Pierwsza noc przed nami. Młody już śpi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 26.08.2013 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Beata,schody OBŁĘDNE - nowoczesne, lekkie, przepiękne!!!! - ale to już wiesz:DPokaż pełną balustradę u góry! Czy kominek masz w całości obłożony łupkiem, czy częściowo pomalowany na czarno??? aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!GRATULUJĘ PRZEPROWADZKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 26.08.2013 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 no to dawaj te zdjęcia i czekam na wrażenia .Gratulacje!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts