Barbara74 15.09.2012 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Wersja domu numer 1. a więcej potem napiszę ,bo kaszel nie daje mi spokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 16.09.2012 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Wczoraj wybraliśmy deski na podłogę na cały dół. Deski będą również w kuchni. 14 cm szerokie i 1,5 dlugie. Dąb lekko bielony. Dokładnie jak ta deska. Umowilismy sie tez na podstopnie ze obudujemy je tak: A jak to wyjdzie tego dowiemy sie dopiero w listopadzie. Wczoraj też przyjechała cegła na sciane w salonie. Własciwie płytka a nie cegła. Wyglada inaczej niz na próbniku ale maz mnie uspokoil i twierdzi ze jak wyschnie i bedzie na scianie razem z fuga to bedzie zupelnie inaczej. Znaczy lepiej. Bylismy tez w studio w sprawie kuchni. Super wrazenie na mnie zrobili ale cena tez jest niesla Front z fazka nie bylby klejony tylko wyfrezowany z jednej plyty na czym mi zalezy bo boje sie ze mogloby sie cos porozsychac. Front frezowany z jednej plyty podobno moze byc zrobiony na jednej z trzech maszyn w Warszawie. Koszt takiej maszyny to milion złotych. Ale o dziwo róznica frontu bez fazki i z fazka nie jest znaczący. W biurze przekonywali nas ze szuflady 90tki z systemem bloom bedzie świetnie działać i można wrzucić do każdej z szuflad 50 kg wiec super. Przecięcia na szyflady na froncie mogą być 2 milimetrowe wiec naprawde maleńkie. Mąż jeszcze obiecał że popracuje nad wizualizacją szafek 70tek więc zobaczymy jak by to wygladalo zamiast 90tek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 16.09.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Ładny kolor podłogi A co z cegłą nie tak? Zrób zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 17.09.2012 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 a co to za cegła?podłoga ładna,ciekawe czy u nas na Śląsku ktoś ma taką maszynę,bo ja miałam problem na wybór frontu z fazką ,w zasadzie mam tylko jeden wzór do wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 17.09.2012 05:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Ładny kolor podłogi A co z cegłą nie tak? Zrób zdjęcia Kolor podłogi też mi się bardzo podoba. Kłopot może być w jej użytkowaniu potem poniewąż bielony albo lekko rozbielany dąb olejowany trzeba myć preparatem z czymś białym bo biały zejdzie albo będziemy mieć wytarte "ścieżk" w salonie. Nie chcemy lakierować więc trzeba będzie pielegnować uważnie. Płytka jest taka http://www.vandersandengroup.be/bricks/nl-be/gevelsteen-steenstrip/lindebloem ale jest mokra bo tną ją na mokro i przez to jakoś tak dużo tej "mączki" na niej jest. Ewo ceła jest w kartonikach, jak zaczniemy kłaść to zrobie zdjęcia ale to jeszcze... Póki co teraz na tapecie są sufity i zabezpieczenie balkonu. Nic ciekawego Elewacja w pazdzierniku. Teraz będę musiała wybrać płytki do dwóch łazienek. Zgłoszę się do Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 17.09.2012 05:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 a co to za cegła?podłoga ładna,ciekawe czy u nas na Śląsku ktoś ma taką maszynę,bo ja miałam problem na wybór frontu z fazką ,w zasadzie mam tylko jeden wzór do wyboru. Basiu, spytaj się tak z ciekawości jak Twój front będzie robiony. Czy z jednej płyty MDF będzie wycinany ten frez czy płyta będzie klejona z kilku kawałków. Ciekawa jestem bardzo. Ciekawe jak to jest z szafkami z IKEA. Ma ktoś może kuchnie z IKEA z frontami z fazka? Basiu i jeszcze jedno pytanie jakiej szerokości masz u siebie deski i jaki mix jeśli masz mix? W sensie jakiej są długości max i najkrótsza jaka jest? Pamiętasz może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 17.09.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 pisałąm posta i go wcięło.Deski mam 3 rodzaje jednej długości coś koło 170 cm.1 rodzaj to całkowicie pojedyńcza deska,2 rodzaj to deska dzielona(fazą dzielona imitacja dwóch desek) na dwa i 3 rodzaj to dzielona na 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 18.09.2012 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Beata zapytałam dzisiaj o fronty, moje z mdf są i chyba naklejają tą ramkę na płaską płycinę ,ale to mi powiedział dystrybutor ,a nie producent.I powiem szczerze,że chyba nie był za bardzo zorientowany.W każdym razie moja ramka ma niecałe 8 cm szerokości . Dzisiaj znowu przysiadłam nad kuchnią,Powiem szczerze,że najbardziej mi pasuje sbs pomiędzy dwoma szafkami bez piekarnika.No ale kombinuję gdzie piekarnik dać pod blat i nie ma gdzie . Pod płytą to piekarnik w rogu -to nie jest dobre rozwiązanie. Kuchnia już dawno powinna być zamówiona.Nawet rozmyślam o spiżarce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 19.09.2012 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 O tak właśnie wygląda płytka na ścianę. Ale zdjęcie nie oddaje koloru. Z piaskową fugą będzie kładziona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 21.09.2012 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Hej Beata!!!co dobrego słychać?Normalnie zakochałam się w Twoich schodach i mi wyjść z głowy nie mogą- przecudne. A ja takich mieć nie będę!!! I widzę, że lecicie z robotą???Co teraz, jaki etap????My zrobiliśmy właśnie tynki, za tydzień podłogówka i wylewki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 21.09.2012 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Hej Sharlotko po wylewkach Twoj dom będzie zupełnie inny Widziałas dziennik tancerki i fotografa? Oni maja takie same schody. Niedawno to odkrylam. I dokladnie w ten sam sposób je zalewali. Do tych schodó najlepiej pasuje brak poręczy, zwlaszcza ze sa czescia salonu a z porecza mam wrazenie zrobi sie taka klatka schodowa. Ale tak nie da rady. Mały by sie mogl poturbowac Teraz powinnam wziac sie za lazienki, ale najpierw synek musi byc zdrowy. Nic innego mnie specjalnie nie interesuje Zaras sprawdzę co w Twoim dzienniku się dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 23.09.2012 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Cegiełka bardzo ładnie się prezentuje Ucałuj Synka - dużo zdrówka Wam życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 24.09.2012 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Beata, przy małym dziecku/ dzieciach w ogóle nie brałabym pod uwagę opcji bez balustrady, bo może się to skończyć tragicznie - a Ty jaką poręcz planujesz? szkło, metal? Co do tynków/ wylewek - masz rację!!!! Zobaczyłam gładziutkie, białe ściany i pomyślałam - o rany, prawie że można się przeprowadzać!!!!! A jak Syneczek, zdrowszy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 25.09.2012 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Beata, przy małym dziecku/ dzieciach w ogóle nie brałabym pod uwagę opcji bez balustrady, bo może się to skończyć tragicznie - a Ty jaką poręcz planujesz? szkło, metal? Co do tynków/ wylewek - masz rację!!!! Zobaczyłam gładziutkie, białe ściany i pomyślałam - o rany, prawie że można się przeprowadzać!!!!! A jak Syneczek, zdrowszy??? Z poręczą to jest tak że chciałabym żeby byla jaknajmniej widoczna zeby nie ingerowała w salon. Myślałam o takich linach nawet robilismy przymiarke ze sznurka A tu inspiracje glownie szklane ale te sa pierunsko drogie Zobaczymy jeszcze, narazie jeszcze nie wiemy. Z synkiem to jest tak ze sie smieje i ma apetyt i nie ma goraczki ale nadal nosek zapchany i kaszle. W nocy juz nie ale rano owszem. Jutro pojde do lekarza niech go oslucha Dziekuje ze pytasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 25.09.2012 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Co to znaczy "pieruńsko drogie"? Masz jakieś orientacyjne stawki za metr? Ja jeszcze do tego etapu nie doszłam, a chętnie się dowiem, czy mam je sobie wybić z głowy:lol2: - u nas też schody proste, jednobiegowe, więc duuuużo barierek nam trzeba. O Synku odpisałam na pw! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 25.09.2012 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Co to znaczy "pieruńsko drogie"? Masz jakieś orientacyjne stawki za metr? Ja jeszcze do tego etapu nie doszłam, a chętnie się dowiem, czy mam je sobie wybić z głowy:lol2: - u nas też schody proste, jednobiegowe, więc duuuużo barierek nam trzeba. O Synku odpisałam na pw! Pierunsko drogie tj zdaje sie 800 zl za metr. U nas taka barierka wyszlaby ok 8 tys wiec zdecydowanie przesada. Takie cos juz pokazywalam. Straaasznie mi sie podoba ale...zawęża korytarz taki murek a ze u nas nie jest zbyt szeroki odpadl niestety. Dol tylko bylby szklany ale niestety No mi sie strasznie podoba. I to zestawienie biel-szarosc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 26.09.2012 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 no, faktycznie wysoka cena:(U nas też będzie podobna ilość metrów barierki. Na razie nie ma ŻADNEGO pomysłu na balustradę właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 26.09.2012 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Tu są fajne balustrady: http://www.blog.awx2.pl/index.php/2012/02/nowoczesne-balustrady/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 27.09.2012 06:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Tu są fajne balustrady: http://www.blog.awx2.pl/index.php/2012/02/nowoczesne-balustrady/ Super strona! Dziekuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 27.09.2012 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Mam się zastanowić jak chce oświetlenie schodów. Czy na scianie gdzie będzie cegla od góry ledy w listwie czy w holu na gorze cos takiego i wtedy nie ma oświetlenia sciany z cegla. Jest też trzecia możliwość zeby schody oświetlic w ten sposób co drugi stopien na przyklad ale to najmniej mi sie podoba. Chcialabym "wydobyc" ta cegle przez oswietlenie a jednoczesnie doswietlic schody. Nie musza byc jakos bardzo oswietlone bo na gorze jest okno oswietlajace klate schodowa. Doradzicie cos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts