paulaprzygoda 16.07.2012 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Forumowicze, bardzo proszę was o radę! Jutro muszę mieć wybrany impregnat do podbitki i krokwi!!!! Dzisiaj cały dzień spędziłam w sklepie, kupiłam i okazało się, że kolor jest koszmarny - był to palisander angielski z sadolinu. okna mamy w kolorze orzech, więc szukam czegoś podobnego bądź nieco jaśniejszego. bardzo zależy mi na zachowaniu naturalnych "rysów" i uroku drewna a kiedy pomalowałam kawałek drewna tym impregnatem wyszła czarna plama, która zamiast wydobyć urok drewna, wszystko zakryła poniżej wrzucam kilka inspiracji - wiem, że to drewno które mi się podoba to egzotyk a ja mam sosnę, ale myślę, że wiecie o co mi chodzi bardzo proszę o jak największy odzew z waszej strony - bo im więcej głów, tym więcej pomysłów. bardzo mile widziane zdjęcia waszego drewna (nieważne czy to podbitka, czy płot), ważne żeby było widać kolor (no i oczywiście nazwa impregnatu będzie niezbędna). dzięki za pomoc!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 16.07.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Robi się to na zasadzie prób. Aby kolor był podobny podbitka powinna być o 2~3 tony jaśniejsza. Nic gotowego nie dostaniesz musi być z mieszalnika. Dobre produkty ma Tikkurila. podbitka powinna być pomalowana trzykrotnie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts