abol1 16.07.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Witam!. Przy montażu okien zastosowałem poniższe rozwiązanie:folia paroszczelna od wewnątrz, piana pouliretanowa w środku.Na zewnątrz taśma rozprężna pomiędzy ociepleniem wychodzącym na rame okna, a licem okna.Okna osadzone są na równi z licem ściany. Czy taki montaż jest prawidłowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 16.07.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 tak choć wysunięcie okien poza mur byłoby korzystniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abol1 16.07.2012 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 (edytowane) tak choć wysunięcie okien poza mur byłoby korzystniejsze Czyli system izolacji wew. i zew. mający chronić przed dostaniem się wilgoci do przegrody jaką jest okno wraz z materiałem izolacyjnym( painą) i sposób montażu który zastosowałem w moim przypadku jest wystarczający pomimo braku na zew foli paroprzepuszczalnej ? Edytowane 17 Lipca 2012 przez abol1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts