Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

podkłady podparapetowe

Recommended Posts

Widzisz styropian na ścianie? Blaknie, kruszy się. Więc czemu an podkładach ma być inaczej? To logiczne, że trzeba go przykryć. Parapet tak czy inaczej jest potrzebny,

Parapet będzie przypuszczalnie w przyszłym roku, więc się zastanawiam czy coś się stanie temu styro do tego czasu jeżeli go czymś nie zakryje!

Witam

Parapet będzie przypuszczalnie w przyszłym roku, więc się zastanawiam czy coś się stanie temu styro do tego czasu jeżeli go czymś nie zakryje!

To pytanie trzeba zadać dostawcy/producentowi tego podkładu jag go nazywasz. My nie wiemy "z jakiego" styropiany go wykonano :D

http://producencistyropianu.pl/pl/trwalosc_styropianu.php

Pozdrawiam

Witam

To pytanie trzeba zadać dostawcy/producentowi tego podkładu jag go nazywasz. My nie wiemy "z jakiego" styropiany go wykonano :D

http://producencistyropianu.pl/pl/trwalosc_styropianu.php

Pozdrawiam

Fajna stronka o styro. Wynika z nIej, że jednak trzeba zabezpieczyć styro przed UV.

Zastanawiam się czym to zabezpieczyć- macie jakieś pomysły?

Zwyczajnie nie moge zrozumieć, czemu wzbraniasz się przed parapetem? I tak będziesz musiał go kupić. To wcale nie są duże wydatki.

Ano dlatego, że nie wiem jeszcze jaki parapet chcę mieć. Zanim do tego dojdę to czeka mnie pare innych prac troszke ważniejszych więc zwlekam z tymi parapetami

Parapet to prosty wybór. Nie ma tu za dużo opcji, a i nie trudno o precyzyjne okreslenie potrzeb. Nie znam sprawdzonego pomysłu na Twój problem. To co myślę moze być niewłaściwe. Pytaj o to dostawcę bloków podparapetowych, a jak on nie wiem to producenta. A jak juz chcesz uzyskac odpowiedz forum, to pytanie skieruj raczej do specjalistow od ocieplenia.