jan_wozny 18.07.2012 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Ceść wszystkimproszę o odpowiedzi na poniższe pytania dotyczące montażu okien pcvz góry dziękuje. 1. Czy kotwy montujemy i w pionach i poziomach? ( okna Gealan o rozmiarach około 147x147 i 113x209) ile sztuk a wielkośc okna? 2. Czy dolny poziomy luz wypełniamy od razu pianką - pytam ponieważ okna pcv mają specjalne rowki na parapet i nie wiem czy podczas montażu nie nawchodzi tam pianka? 3. Jak szeroki powinien być parapet ? szerokośc powinna być na styk z szerokością okna? Widziałem także zaślepki zewnętrznych parapetów które są dość grube ( mniej wiecej 2 cm) - Jeśli parapet ma być tak samo długi jak szerokość okna to liczyć z zaślepką? Czy parapet wewntrzny powinien być taki szeroki jak zewnętrzny? 4. Czy parapety wewnętrzne wchodzą także w ten specjalny rowek w oknie? - w moich oknach gealan są aż dwa takie rowki od wewnętrznej strony okna - do czego?http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c989c1928ca90151.html# 5. Ile powinna wynosić standardowa przestrzen na parapet tak aby każdy rodzaj można było zamontować. (ile może wynosić maksymalnie dolny poziomy luz?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 18.07.2012 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Rozumiem, że chcesz zostać bohaterem we własnym domu, ale jeśli to dom a nie garaż, to lepiej zleć tą pracę fachowcom, bo - bez obrazy - nie masz ani pojęcia, ani jak widać instrukcji montażu. Tą powinieneś dostać od sprzedawcy. Do pyt. 1 podpowiedź: okno 150x150 -wg większości instrukcji 12 punktów mocowania, okno balkonowe - 14-16szt. Oczywiście może to być wymiana i kotwy na dole może się nie da założyć, itp.. za dużo jest możliwości by Cię przez to szybko, łatwo i odpowiedzialnie przeprowadzić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 18.07.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Rozumiem, że chcesz zostać bohaterem we własnym domu, ale jeśli to dom a nie garaż, to lepiej zleć tą pracę fachowcom, bo - bez obrazy - nie masz ani pojęcia, ani jak widać instrukcji montażu. Tą powinieneś dostać od sprzedawcy. Do pyt. 1 podpowiedź: okno 150x150 -wg większości instrukcji 12 punktów mocowania, okno balkonowe - 14-16szt. Oczywiście może to być wymiana i kotwy na dole może się nie da założyć, itp.. za dużo jest możliwości by Cię przez to szybko, łatwo i odpowiedzialnie przeprowadzić . Z doświadczenia wiem,że większość fachowców to nie fachowcy.A skąd wiedzieć ,czy to dobry fachowiec ,może trzeba być samemu fachowcem. Nie trzeba być kucharzem,aby dobry obiad ugotować.Niestety mało u nas jest fachowców.I co z tego ,że zapłaciłam fachowcom za ciepły montaż,jak tego dobrze nie zrobili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts