nemo76 18.07.2012 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Witam. Jestem na etapie postawionych murów bez ocieplenia (z kilka dni będzie robiona więźba).Obecnie ocieplam fundament XPSem na klej bitumiczny Izohan WK.Wcześniej fundament zaizolowany Izohanem WL.Fundamenty do garażu i kotłowni mam o ok 30 cm (2 bloczki) niżej reszty domu.Czyli w garażu i kotłowni fundament wystaje 15 cm powyżej poziomu gruntu, w reszcie domu 45 cm.Izolację poziomą położyłem na ostatnim bloczku fundamentowym.Na domu kladę XPSa 10cm na całej ścianie fundamentowej czyli od poziomu ławy do poziomu izolacji poziomej. Teraz pytanie czy na garażu powiniem kłaść XPS do poziomu izolacji poziomej czyli niżej niż na pozostałej części domu, czy na równo? Jeśli na równo to czy zagruntować część ściany z Porothermu Izohanem WL i kleić WK czy też kleić tą część płyty na klej do XPS (np. Tytan)? Ściany będę ocieplał 15cm styropianu. Drugą wątpliość to do jakiej wysokości ocieplać fundament w miejscu gdzie będzie taras, drzwi i brama garażowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts