nowicjuszka8 18.07.2012 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Witam chciałabym wymienić u siebie w mieszkaniu drzwi.Mieszkam w bloku,drzwi są stare,futryny drewniane,a na dodatek wydaje mi się,że mają niestandardowe wymiary,bo wysokość drzwi to 198cm,a szerokość 74cm.Wymiana futryn wiązałaby się ze zniszczeniem ścian i kafelków w kuchni i łazience,a tego wolałabym uniknąć.Bardzo proszę o rady jak rozwiązać ten problem.Dorzucam zdjęcia futryn.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago24 18.07.2012 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Wymierz dokładnie drzw - i zwłaszcza ich szerokośc i popytaj w sklepach z takim towarem Z długością to nie problem, bo zawsze można przyciąc. Jak nie dostaniesz w sklepie, to chyba trzeba będzie zamówic u stolarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 02.09.2012 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Wygląda to na niestandardowe wymiary, więc mozesz mieć kłopot z kupieniem gotowych drzwi. Nie wiem, jakie są ceny robionych na wymiar wewnętrznych, ale zewnętrzne są dość drogie (niedawno zamawiałam), więc może taniej by wyszło wyrwanie tych i kupienie nowej, metalowej futryny (wyrwać można samemu, futryna kosztuje ok. 80 zł). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek m 03.09.2012 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Najlepszy sposób nie zniszczy ścian ani nie narobi brudu polecam ościerznice ponacinać piłką ręczną w wielu miejscach i ręcznie po kawałku wyciągnąćco do wymiarów to można kupić ościerznice węższą z maskownicą o ile się dużo nie będą różnićnajwiększy kłopot może być z wysokością nadproża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts