JoannaR 18.07.2012 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Witam Nie mam pomysłu jak urządzić przedpokój. Potrzebuje mebli, koloru na ściany oraz lamp. Na samym wejściu na ścianach są kafelki w odcieniu miętowym. Na początku mi się nie podobały ale powoli zaczynaja do mnie przemawiać. Na podłodze jasne kafle z elementami czarnego naturalnego kamienia. Nie wiem jaki kolor ścian pasował by do tych miętowych kafelek. Potrzebuje również komodę, najlepiej w jakimś kolorze. No i lampy. Do tego przedsionka z kafelkami myślałam o lampie wiszącej z kryształami. Jak myślicie pasowało by? Dodaje kilka zdjęć. Są ciemne bo nadal nie mam żadnego oświetlenia. Liczę na Wasza pomysłowość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 18.07.2012 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 meble - komodę dałabym białą i prostą, zadnych już innych kolorów na scianę nie dawałabym. Lampę też bez kryształów..... prostą nawet industrialną ( zlikwidowałabym ten łuk w drzwiach - moim zdaniem jest on zdecydowanie z innej bajki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 18.07.2012 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Dokładnie jak ave! też uderzyłabym w biel i prostotę. Podłoga jest bardzo dynamiczna, reszta powinna "wyciszyć" pomieszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 23.07.2012 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Te kafle ze ścian to ja bym zdecydowanie zdarła. A jak już musisz zostawić to resztę ścian pomaluj na ten samo kolor. Po czym dołóż wieszaki i komódki w kolorach białym i/lub czarnym. Lampa industrialna to raczej mi do tej podłogi nie pasi ale kryształki tez broń Bóg. Coś prostego, zajrzyj może na innemeble.pl tam widziałam ciekawe lampy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaR 27.07.2012 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Dlaczego doradzasz mi zdarcie kafelek, ja sie do nich przekonalam i prosilam o rade co by do nich pasowalo. Musze dopowiedzeic ze nie interesuje mnie "bezpieczne rozwiazanie". Stawiam na kolor. Kafelki maja bardzo ladny mietowy kolor, lampa z krysztalkami (mniej wiecej cos takiego http://www.blocket.se/stockholm/Taklampa_med_snackskal_fran_Spiti_41661882.htm?ca=11&w=1 ) dawala by cieple swiatlo, przy okazji ladnie rozswietlal by sciany i sam efekt mienienia sie swiatlo by mnie interesowal. Luki natomiat idealnie pasuja moim zdaniem, "podciagaja" klimatu. Myslalam o kolorze turkusowym (nie zaciemnym) na jaedna ze scian a na druga sciane szary z mocnym polyskiem srebra. Podloga jest super! Naturalny kamien, komponuje sie do tego wszystkiego moim zdaniem idealnie. Co myslicie o takim rozwiazaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 27.07.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 widać, że lubisz mocne doznania wzrokowe. Ja i tak upierałabym sie przy moim zdaniu jeśli zaś oczekujesz tylko i wyłacznie potwierdzenia swojego widzenia.......... mnie, ono sie nie podoba. Ale to i tak - Twoje mieszkanie, zrobisz co Ci sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaR 27.07.2012 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 nie oczekuje tylko i wylaczne potwierdzenia. chce zaplanowac swoje mieszkanie i szukam instiracji. Podoba mi sie laczenie kolorow w pomieszczeniach. Zaczelam kombinowac w tym kierunku ktory przedstawilam. Pomieszczenie moze wydawac sie ciemne ale jestem nie mal przekonana ze tak nie bedzie. Stawiam na dobre lampy ktore dadza naturalne cieple swiatlo. W calym mieszkaniu jest bardzo jasno. Przez caly sloneczny dzien w salonie gosci slonce i rozswietla rowniez przedpokoj. Decyzja jeszcze nie jest podjeta. Moze macie inne pomysy na kolory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urga 28.07.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Ja również dałabym biały kolor zarówno na ściany jak i meble, a łuków nie lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rania 29.07.2012 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Ja również zgadzam się z przedmówczyniami. Skoro wszyscy są jednogłośni to może warto się zastanowić nad swoimi pomysłami? Nie sądzę żeby ktoś tu Ci zaproponował dodawanie żywych kolorów i ozdobnych lamp i dodatków. Jednak rób co chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 29.07.2012 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Ja również jestem za zbiciem kafli na ścianach. w jakim celu je tam ułożono? to nie basenowa przebieralnia czy chłodnia w sklepie rybnym , aby kafelkować ściany. W przedpokoju kafelki na ścianach są nieporozumieniem w/g mnie. do tego ich uroda pozostawia wiele do życzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 29.07.2012 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 (edytowane) Byłam pewna, że to zdjęcie łazienki sprzed remontu lub pomieszczenia gospodarczego Edytowane 29 Lipca 2012 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 29.07.2012 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Podłoga jest najfajniejsza z całego wnętrza. Łuki i kafelki na ścianie - niestety nie tylko same w sobie nieładne, ale na dodatek nijak nie pasują do podłogi i wizji całości. Może jednak rozważysz zmianę tych elementów? Co do koloru, nie byłabym zafiksowana na bieli wyłącznie - może ściany popielate albo w mysim odcieniu, takiej złamanej beżem szarości? Duże lustro w szerokiej czarnej ramie i szara komoda? Strzel sobie kolory w innym pomieszczeniu raczej - ta podłoga nie zniesie dobrze konkurencji... Jeśli jednak będziesz trzymać się swojej wizji, to przecież Twoje mieszkanie - ale nie miej za złe forumkom, że też się trzymają swojego zdania i nie chcą napisać "tak, super to wymyśliłaś, będzie odjazdowo" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaR 03.08.2012 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 dziekuje za pomysly caly czas poszukuje inspiracji. Co do kafelek, na zdjeciu rzeczywiscie prezetuja sie nie najlepiej, w rzeczywistosci o niebo lepiej , uwierzcie Luki, kafle na podlodze i kafelki podsuwaja mi do glowy pomysly na temat Grecji. Tak w skrucie to turkusowe kolory, kwiaty, i wszechobecne slonce. W necie znalalam ogromny wybor fototapet na sciany, wsrod nich mnostwo z tematem greckim. Szukalam czegos klimatycznego z elementami szarego (na ta sciane na ktora chcialam dac srebno szary kolor). I jest tego sporo ) http://demur.pl/zdjecie/fototapety/26915004-gate-in-palamidi-fortress-nafplio-greece Ten motyw z drzwiami bardzo mi sie podoba, i w tym kierunku szukam nadal fototapety. Szarosc muru jest wrecz idealna moze nie ma w niej ostrego polysku srebra, tylko gdzie nie gdzie kamienie maja polysk jak by byly mokre. Na ta sciane postawilabym jeszcze niska lawke z miekkim obiciem w rozowe kwiaty http://www.ahlens.se/inredning/hall-smamobler/smamobler/bank-ros.html Nadal nie moge znalesc odpowiedniej komody i lamp. W glownym przedpokuju zdecyduje sie chyba na klosz przymocowany do sufitu. Ale napewno nie bedzie to nic prostego Nadal szukam. W wejsciu z kafelkami caly zcas chodza mi te mieniace sie krysztalki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaR 03.08.2012 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 żona m Urod jest ich bardzo ladna. Sa bardzo precyzyjnie wykonczone, jest tez motyw w karo (we wnece, ktorej na zdjeciu nie widac) z innego koloru. Precyzyjna robota, nie wiem kto ale ktos wlozyl w to duzo pracy i serca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts