oczko361 18.07.2012 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Witam wszystkich. Mam na imię Olek, postanowiłem założyć tutaj wątek z mojej budowy, co ja mówię naszej budowy, czyli mojej żony Marty, córci Weroniki i od grudnia bliźniaków. Obecnie mieszkamy w małym domku 120m2 ale związku z powiększającą się rodziną doszedłem z żoną do wniosku że czas spełnić nasze marzenia i wybudować pikęny duży dom. Kryteria naszego domku: - Piwnica (obecnie jej nie mamy i brakuje nam miejsca na grat) - Duży salon 50-60m2 - Kuchnia osobna z jadalnią - Garaż dwustanowiskowy - Pięć sypialni +20m2 - Piętro ale takie prawdziwe nie poddasze Przejrzeliśmy setki projektów, ale nigdzie nie spotkaliśmy takiego jak chcieliśmy. Po dłuższym namyśle zdecydowaliśmy się projekt indywidualny. Kiedy spotkaliśmy się z architektem na rozmowę wstępną to okazało się że nasz wymarzony domek będzie za drogi jak na nasze możliwości. Bardzo nas to zmartwiło, ale ja jako dobry mąż postanowiłem samemu własnymi rękami wybudować nasz domek. W maju na urodzinach mojej żony kiedy była cała rodzina pochwaliliśmy się że chcemy się wybudować wtedy ojciec, teść i mój jedyny szwagier zobowiązali się do pomocy (nie wiedzieli jeszcze w co się pakują ). 13.07.2012r Spotkaliśmy się z architektem który jest jednocześnie konstruktorem naszego pięknego domku. Pan był na tyle miły że pozwolił mi ze sobą współpracować tzn. ja wybieram jakie materiały chcę zastosować itp. a on to przelicza i zatwierdza je.żeli jest to zgodne z normami budowlanymi Obecnie mam czas do końca lipca na przemyślenie wszystkiego co ma być w domku i przez sierpień pan bierze się za projekt ponieważ w październiku mam 3 tygodnie urlopu i chciał bym w tedy ruszyć z budową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oczko361 18.07.2012 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 To teraz może coś o naszej działeczce. Po roku poszukiwań i oględzinach dziesiątek działek trafiliśmy na tą jedyną. Nasz działka kształtem przypomina prostokąt 41x58, kupiliśmy ją taniej niż planowaliśmy, dlatego za resztę pieniędzy postanowiliśmy ją ogrodzić. Działkę posiadamy od listopada 2010roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oczko361 25.07.2012 00:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Dzisiaj po raz kolejny spotkaliśmy się z architektem, jak zwykle nie obyło się bez stanu zawałowego kiedy dowiedziałem się że mamy 1200m2 dachu do postawiania. Jutro czyli w środę ostatecznie podpisujemy umowę z architektem i w połowie sierpnia zaczynamy papirologie ze starostwem o ile architekt się wyrobi. Oj chyba będę musiał rozejrzeć się za jakąś betoniarką na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stalak 08.08.2018 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2018 Witam jak schron pański?Prosze o kontakt ja sytułacja z wykonaniem.Sam buduje swoj schron i chetnie wymienie sie doswiadczeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 08.08.2018 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2018 (edytowane) Spotkaliśmy się z architektem który jest jednocześnie konstruktorem naszego pięknego domku. ... to raczej konstruktor, który ( jak większość konstruktorów ) ma ograniczone uprawnienia do projektowania architektonicznego ... co pozostało z okresu powojennego, gdy było tak mało projektantów, że Ustawodawca pozwolił konstruktorom wykonywać proste obiekty w zakresie architektury . Kuriozum, ale tak to zostało. Znając wielu projektantów konstrukcji, ani jednemu nie powierzyłbym projektu domu. Hali, magazynu, ... zadaszenia między dwoma ścianami, itp - tak Edytowane 8 Sierpnia 2018 przez ŁUKASZ ŁADZIŃSKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts