Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co sądzicie o dachówce NIBRA G10 płaskiej zamiast Creaton Domino ?

megapol_mg

Recommended Posts

• 2 weeks później...
Witam, Właśnie zastanawiam się nad zakupem dachówki . W planie miałem płaską Creaton Domino , sprzedawca mnie namawia na NELSKAMP NIBRA G10

Co o niej sądzicie ???? różnica 15 zł na m2 .

POZDRAWIAM

Witam,

Czy mógłbyś na priva podać mi namiary na firmę, która proponuje Ci dachówkę nibra g10 w tej cenie.

Również zastanawiam się nad płaską dachówką. W grę jeszcze wchodzi koramic actua 10. Może to będzie najlepsze rozwiązanie.

• 1 year później...

Hej,

chciałbym podbić temat.

też zastanawiam się nad Creaton Domino, Nibra G10 oraz ostatnio Koramic Actua.

Chociaż przyznam, że jak oglądam płaskie dachówki to bardzo rzadko są one równo ułożone.

Z tego co się orientowałem jest to wynik struktury płaskich dachówek.

Pozdrawiam,

• 3 weeks później...
Ja widziałem równo położone dachówki płaskie :) I to nie tylko na wizualkach :p Taka dachówka jest bardzo popularna w Niemieckich miastach - tam sporo obiektów użyteczności publicznej stawia się właśnie w takim pseudo-nowoczesnym stylu. A czy faktycznie trudno się kładzie płaskie dachówki? Moim zdaniem nie trudniej niż normalne :) Ja kładłem samodzielnie już kilka rodzajów dachówek z Koramica i moim zdaniem system mocowania jest tam tak wymyślony, że trudno jest zamontować dachówkę krzywo. Kwestia raczej staranności i precyzji, a nie samego produktu!