Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

W ostatnim czasie w poniedzialkowej Rzeczpospolitej jest taki przewodnik o podwarszawskich gminach, o cenach dzialek i mieszkan, o planach zagospodarowania itp. Ostatnio bylo o Podkowie Lesnej i Brwinowie, w najblizszy poniedzialek ma byc o Milanowku i Grodzisku, w nastepny o Bloniach i Ozarowie.

niedrogie* to około 50 km od centrum

* - czyli za 25 zł/m2

No bez przesady, my mamy tak daleko, właśnie ok. 50km od centrum, ale działki tutaj kosztują 5zł za metr. Nie sa budowlane, ale domy się budują :p Jednak podejrzewam, że Qurze nie chodzi o działki "na końcu świata"....Niestety :(

Ja kupiłem w ub. roku działkę w markach k. Warszawy. Płaciłem po 68 zł za m kw. Cały teren jest przeznaczony pod budownictwo jednorodzinne. Wytyczone są ulice, prąd 50 m, woda, gaz - 200 m, kanalizacji nie ma. Działka znajduje się przy ulicy Akacjowej, prostopadłej do Granicznej w odległości ok. 1 km od głównej drogi na Białystok. W okolicy dużo się buduje.

Własnie przeliczyłam USD sprzed 3 lat na PLN i wychodzi mi że w Halinowie ( 24 km od centrum w kierunku Mińska) działke z full mediami mozna kupic za ok 70 zł.m. Oprócz gazociagu, wodociągu, kanalizacji i telefonu jest dojazd kolejka do wawy ( 25 minut do wschodniego) i piekna okolica

pozdrawiam

Mwanamke

Własnie przeliczyłam USD sprzed 3 lat na PLN i wychodzi mi że w Halinowie ( 24 km od centrum w kierunku Mińska) działke z full mediami mozna kupic za ok 70 zł.m. Oprócz gazociagu, wodociągu, kanalizacji i telefonu jest dojazd kolejka do wawy ( 25 minut do wschodniego) i piekna okolica

pozdrawiam

Mwanamke

Halinów wita.

Działka z aktualnym planem zagospodarowania, wszystkie media (oprócz kanalizacji - zaczynają za rok :o ) w ulicy, czyli 3 metry od mojego ogrodzenia = 60 zł/m2.

A okolica, fakt, przepiękna.

Houk, rzekłem