Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze- APS 161 mój jest ten kawałek podłogi

Recommended Posts

Dex jakie wymiary ma basen i ile mniej więcej kosztowało jego wykonanie?

Dlugosc basenu 8,2 metra szerokosc w najszerszym miejscu 5 metrow w najwezszym 3 metry, ilosc wody 45 metrow szesc.. Koszt to ok 30 tys. wliczajac w to przedluzenie tarasu o ok 2 metry, betonowa plaza wokol basenu i material na wykonczenie to jest gnejs (łupek) Budowalem sam z sasiadem, instalacje filtrujace montowalem i kleilem tez sam. Jedynie najdrozszym etapem bylo foliowanie basenu to juz robila firma. Jesli chodzi o system filtracyjny i folia to bralem z najwyzszej pulki tu nie bylo mowy o kompromisach ma wytrzymac co najmniej 10 lat. jak na razie to wszystkie moje teoretyczne zalozenia sprawdzily sie w 100%, Woda krysztal a dzieki lampie UV bardzo malo chemii idzie

• 11 months później...
  • Odpowiedzi 324
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj. Basen już jest. pierwszy sezon zaliczony. Juz jestem prawie ze ekspertem w budowie basenu wyposarzeniu i filtracji. Nawet nie wiedzialem ze dzis utrzymanie basenu moze byc tak tanie

No to walę do Kolegi jak w dym po porady, tylko ile najpierw kasiorki trzeba uzbierać? A 30 tys x 2 (moje dwie lewe ręce) czyli 60 tys. :mad: plus jakieś zadaszenie, duże przestrzenne okna, co by zimą też ... czyli 100 tysia ?? :confused:

Edytowane przez michalo-okowawy

Witam serdecznie :)

Podziwiam Wasz domek! Sama z mężem zdecydowałam się na jego budowę!

PS.My jesteśmy z okolic Krakowa.

Pozdrawiam

Ania

Czyli aż cztery osoby z forum pobudowały Apsika? - Magdusiad, Dex, Garlica i ja? A może ktoś budował wersję z podwójnym garażem, odbicie lustrzane?

Edytowane przez michalo-okowawy

• 3 months później...