Rocia 06.08.2013 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Już jest właśnie ten przyszły tydzień... macie coś nowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONIA28 01.09.2013 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Hejka:)) U mnie zmiany ,zmiany zmiany:)) Czuję już powoli smak przeprowadzki:) Udało nam się sporo zrobić z czego jesteśmy bardzo zadowoleni. Madziu Ty śmigasz niesamowicie..nie nadążam.Jak się mieszka ??coś byś zmieniła?? chciałam Cie zapytac gdzie kupowaliście kaloryfery i jakie ceny są?? Mam nowe zdjęcia w galeri także zapraszam:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdusiad 01.09.2013 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 monia dzięki mieszka się super, kilka rzeczy bym osobiście zmieniła ale małż twierdzi że moje "zmiany" nie byłyby dobre dla domu. Np wolałabym w kotłowni drzwi zamiast okna, inaczej chciałabym by była wykonana podłoga w prysznicu (nie rób z mozaiki- nie dośc że kupa czyszczenia to i problem z fugą mam (a taka niby najlepsza była kupiona), u góry już tak nie zrobię) i szkoda mi że garaż nie jest poszerzony, aaa i zrobiłabym osobny kanał wentylacyjny do garderoby oraz inaczej ustawiła oczyszczalnie... ale nie są to "wady" które utrudniają życie (oprócz prysznica), więc ogólnie jest bomba Monia podeślij mi jeszcze raz linka do twojej galerii bo nie mogę znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONIA28 01.09.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 http://forum.muratordom.pl/album.php?albumid=5473 Proszę Madziu.dziwne ,że nie możesz znaleźć bo zdjęcia mam na profilu w albumie wykończenia..nie widać ich???może ja coś nie tak wgrałam??:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdusiad 03.09.2013 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 tak, monia te foty oglądałam, tylko coś mi się ubzdurało że miałaś jeszcze jakiś inny album internetowy i go nie mogłam znaleźć - macie już super, a ściana w salonie ma świetna teksturę i kolor bardzo ciekawie zabudowaliście wnękę pod schodami- będą tam jakieś drzwi i schowek czy tak zostanie? no teraz to faktycznie tylko się przeprowadzać- to na kiedy termin? bardzo fajnie wam wyszły podłogi i ściany, gratuluję i proszę o więcej fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONIA28 03.09.2013 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Dzięki Madziu.My nie wykańczaliśmy góry domu,póki co brak kasy. Musi nam wystarczyc to co mamy.Na razie chcemy też ocieplić dom z zewnątrz.,czeka nas zakup pieca gazowego.i grzejników ,dlatego tez pytałam Ciebie o ceny grzejników wybranych przez Was.Pod schodami będzie schowek,kiedyś tam:( i drzwiami oczywiście. Mam nadzieje,że na Święta Bożego narodzenia się uda.:yes: buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdusiad 03.09.2013 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 monia my tez jedziemy już na oparach kasy i podobnie jak ty, my również "wykończyliśmy" dół, zamiast nowych mebli mamy prawie 30-letnie po moich rodzicach, ALE... jesteśmy na swoim i to nas cieszy. Grzejniki kupiliśmy dokładnie wg projektu i zapłaciliśmy za cały komplet (do całego domu) ok 3500zł. Dziś szwagier założył 3 grzejniki- muszę nowy wpis więc zamieścić widzisz, myślałam że starczy nam kasy na panele na góre a tu lipa więc chyba jedynie pokój na półpiętrze wykończymy (zrobimy gładzie, pomalujemy i kupimy do niego panele) co by szwagier miał swój pokój jak będzie do nas przyjeżdżał odpoczywać przy remontach :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONIA28 22.09.2013 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 :D:D:D Hejka:) Madziu jakiej długości masz w wykuszu karnisze??a w oknie na taras też już macie??jesli tak to jakiej długości? Zaglądam do Ciebie ciągle bo czekam na twoje fotki z prac na piętrze..i nic nie dodajesz;((( a chciałam polukac troszkę i sie może zainspirować..:yes: Buziaki dla dzieci:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdusiad 23.09.2013 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 hej monia aaa nic nie dodaję bo jesteśmy wszyscy chorzy od prawie 2 tygodni, mi juz nos niemal odpadł i płuca wyplułam, dzieci podobnie...nie ma co, nie da się w takich warunkach szpachlować czy malować- wyszedł by chyba tylko artystyczny nieład na ścianach a nie wiem czy jestem na to gotowa.... Poza tym kasa się skończyła i teraz będziemy robić tylko to co wymaga prawie zerowego nakładu finansowego.... ale walczę o zakup stołu z krzesłami na święta i chrapkę mamy na obłożenie schodów panelami (bo na zrobienie ich w dębie teraz nie ma kasy a są inne ważniejsze rzeczy do zrobienia, więc na jakiś czas panele na schodach posłużą), ale zobaczymy jak z kasą będziemy do końca roku stali. nad tarasem mam karnisz na całą szerokość ściany (2x200cm), a w wykuszu mam karnisze docinane bo z tej serii są tylko 3 długości podstawowe: 120cm, 150cm i 200cm. W wykuszu miałam zakładane karnisze po przycięciu jednego chyba 200cm (na środkowe okno) i dwóch 120cm. Trzeba pamiętać że jeszcze końcówki karniszy przedłużają go o jakąś wartość... a ty masz jakieś nowe fotki i wieści? kiedy planujecie się przeprowadzić i co macie w najbliższych planach do zrobienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONIA28 23.09.2013 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 :bye: oj biedactwa. To dokładnie jak u mnie.Synek był na antybiotyku,córcia na mocniejszych syropkach typu supremin,a ja niestety tez na antybiotyku jestem ,ale ostatni dzień.Walczę) U nas sporo sie dzieje.Kupiliśmy piec gazowy do ogrzewania domu,grzejniki.Czekamy na hydraulika ,może na początku pażdziernika się pojawi .Jest taka zimnica na zewnątrz,że pasowało by coś przepalić w domu,ale na razie nie mamy jak;(( Ocieplamy dom 15stką.na poczatku kupiśmy kelj taki który jest droższy i podobno nie potrzebuje kołkowania....ale....... gdzie ja będę potem producenta szukac jak mi odpadnie styro???? Majster też powiedział ,że nie zna tego kleju.i Dajemy kołki jednak.jakiej dł kołki dawaliście???? ocieplone jest już sporo domku,ale deszcz ciągle o sobie przypomina i nie wiem jak długo jeszcze potrwa ta zabawa w kotka i myszkę;(( Kupiliśmy kuchnie taką zwykła niestety,choć marzy mi się taka jak Twoja.Ale zadowole się na razie tą co mam;))jakoś to będzie.Poupychałam już parę szklanek i takich ta,Można powiedziec ,że do kuchni wprowadzać się możemu.Kupiłam przez allegro karnisze..super sa wybor tych końcowek nieziemski;)) wstawię parę fotek jak mi sie uda:)) Zdrowiejcie Słoneczka:))buziaki:):):bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justus1818 12.11.2013 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Witaj Madziu chciałam zapytać jak się sprawuje płyta indukcyjna??? Jesteś zadowolona z niej?? Czy w rzeczywistości potrawy szybciej się gotują tak jak to reklamują? Swoją drogą ciekawe ile prądu ciągnie :-/ My nie pomyśleliśmy przy elektryce, że płyta indukcyjna potrzebuje zasilania siłowego tj trzeciej fazy chyba o ile się nie mylę.. no i właśnie się zastanawiamy nad poprowadzeniem dodatkowego kabelka bo może kiedyś się skusimy... dobrze że teściu czuwa i wpadł na to że kiedyś może i nam wpaść do głowy pomysł na kupno indukcji pozdrawiam serdecznie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdusiad 13.11.2013 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 hej Justyś jak miło cię widzieć napisz szybko jak tam u ciebie na budowie, co tam się dzieje i koniecznie musisz fotkami się pochwalić Powiem tak, płyta jako urządzenie inne niż kuchenka gazowa to czysta REWELACJA, nie wyobrażam sobie teraz wrócić do gazówki! Woda gotuje się szybciej, znacznie szybciej, ale np mięso i tak musi się pogotować żeby było miękkie- na to nie ma rady. Ale odgrzewa się też szybciej, łatwiej jest regulować temperaturę, masz timer więc nie musisz pamiętać ile coś się gotowało- samo się wyłączy po skończonym czasie, a jeśli coś ci wykipi to płyta się wyłączy (chroni to przed zalaniem kipiącą zupą czy wodą kuchni) a ty nie musisz zdejmować palników i kratki tylko gąbką z płynem do naczyń przecierasz i czysto! ja czasami jak mi się chce to po gotowaniu i umyciu płyty przecieram ją na błyszcząco płynem do okien. Z racji tego, że mam dużo kamienia w wodzie, jeśli mi coś wykipi bądź pryska woda to robią mi się takie plamki (osadza się kamień) i ciężko to usunąć ale nie wpływa to na jakość funkcjonowania płyty a i słabo widać-trzeba się dobrze przyglądać. Ja więc ogólnie jestem zachwycona, ale niestety moja płyta zepsuła mi się po 2 miesiącach używania- wg mnie od samego początku było z nią coś nie tak a póki działała to nie miałam jak jej reklamować (powiem że mam takie dziwne przeczucia???). Awarii uległo największe pole, wyskoczył mi błąd F12 co oznaczało, że płytę mam natychmiast zgłosić do serwisu- wymienili mi moduł (wart notabene 450zł- widziałam rachunek) ale teraz płyta śmiga. Ciężko mi jest powiedzieć czy miałam tylko pecha, że trafił mi się wadliwy sprzęt czy płyty się często psują- nie wiem, mam niewielu znajomych, którzy mają płyty, ale oni też sobie je zachwalają. Moja płyta była raczej z tych tańszych, ale serwisant mi mówił, że naprawdę nie ma co wsadzać większych pieniędzy w płytę bo niczym wartościowym się nie różnią te droższe od tańszych modeli, a ich ewentualna awaryjność jest taka sama. jeśli chodzi o prąd to nie odczuliśmy jakiejś znacznej różnicy. Na wynajmie mieliśmy do zapłaty prąd i gaz, a tu wychodzą nam te same pieniądze za sam prąd (gazu nie mamy) a latem grzałka ogrzewająca wodę w bojlerze chodziła cały czas, płyta często chodziła, robię teraz rzadziej pranie bo kupiłam większą pralkę i klasy A++, lodówka jest A+, doszła mi zmywarka A+ której wcześniej nie miałam. Z tym, że w tych rachunkach za prąd z domu mam wliczone też takie prądożerne urządzenia jak spawarka czy wiertarka no i cały czas jedziemy na droższym prądzie budowlanym. Dlatego jak widzisz, cenowo za prąd wychodzi nam całkiem fajnie... Alem się rozpisała... fiu fiu... teraz czekam na ciebie, napisz mi elaborat pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woj.piotrek 18.12.2013 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Witam Bardzo prosze o kontakt do ekipy budującej ( górali) . Będę budował dom pod krakowem i poszukuję czegoś pewnego i sprawdzonego.Z góry dziękujęPiotr Wójtowicz[email protected]tel. 695675438 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.migotka. 08.01.2014 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Magda, hop hop! Co u ciebie słychać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdusiad 10.01.2014 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 hej migotka,jestem jestem... długo tu nie zagladałam bo a to czasu nie było, a to nic nie robiliśmy i tak uciekał czas, no i jeszcze te ozdoby choinkowe gniotłam, a to takie czaso- i pracochłonne. Poza tym chorujemy od świąt no i tak to u nas... usmialam się z twoich gorączkowych zakupów przessylwestrowych :D dobra jesteś, wydawanie kasy jednak kobiety cieszy, nie? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.migotka. 10.01.2014 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 (edytowane) A daj spokój, to już o jakiś amok zakrawało Dobrze, że zaglądasz, bo nie chciałabym, żeby mi się kontakt z sąsiadką urwał A niestety jakoś wiele dzienników umiera, gdy jest już po przeprowadzce... --------------------------------------------- Kurczę, zobaczyłam przed chwilą tą twoją choinkę z piórek i zbieram szczękę z podłogi... świetna jest! Edytowane 10 Stycznia 2014 przez .:migotka:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdusiad 12.01.2014 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 nie migotka, kontaktu nie tracimy, no co ty ale może prześlę ci mój nr tel na priva, zawsze możesz zadzwonić, jakbyś chciała się coś zapytać lub po prostu pogadać a mój dziennik jeszcze się nie kończy, mamy jeszcze tyle pracy w domu... tylko kasy nie ma więc i nie robimy dużo na raz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONIA28 24.01.2014 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 :D:D:D:D Hej Madzia.U Ciebie jak zawsze masa dobrej roboty zrobiona:yes::):):):):)Te ledy to super pomysł!!!A oświetlenie choinkowe zastępcze to wręcz genialny..na małym zdjęciu to jak patrzyłam ,myslałam że już gotowe jest:yes: Ja się długo nie odzywałam ,ale tez u nas troche zrobione.Nie wiem czy moge tu u Ciebie zdjęcie dodać w komentarzu.??Jak coś to wykasuj najwyżej ,albo ja wykasuje..Nie znam się dokladnie na zasadach forum. Zrobiliśmy schody bukowe,3 razy lakierowane,poręcz ze stali nierdzewnej,podstopnie z mdf, wytynkowaliśmy dom z zewnątrz,od razu cieplej się zrobiło, i łazienka gotowa,nie wiem czy już Ci ją pokazywałam..jak Ci się podoba?? Nie mogę dodac zdjęcia łazienkim bo za duży rozmiar.ehh za to coś innego pomalowałam sama :D samiusieńka dwa pokoje u góry na fiolet,,to nasza sypialnia i niebieski pokój córci docelowo ,na razie wspólny ma być POzdrowionka :bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdusiad 25.01.2014 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 nooo Monia, rewelacja!!! my również mamy w planach ten sam pokój co i wy pomalować na niebiesko- to będzie pokój syncia. Poza tym, patrząc na twoje po mieszczenia czułam się jakbym była w domu... swoim- niesamowite uczucie Schody fajne, od razu małżowi pokazałam, bo tez mieliśmy w planach w styczniu je robić, ale [przełożyliśmy to na wiosnę, może nawet na lato- za bardzo się u nas kurzy i boimy się że zniszczyły by się- a brak kasy to kolejny powód zmiany terminu...ehhh, ale przynajmniej napatrzę się na Twoje. Wklejaj zdjęcia do woli, z chęcią obejrzę. Wiesz, nie pamiętam czy widziałam Twoją łazienkę, dużo osób mi przesyła swoje zdjęcia, i szczerze powiedziawszy zaczynają mi się już mylić. Przepraszam, że to mówię, ale taka jets prawda... dlatego wklejaj fotki i się nie zastanawiaj a pokój nad wejściem do domu jaki będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONIA28 25.01.2014 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 :D:D:D:D:D Dzięki.I niczym się nie przejmuj.Ja tutaj na forum nie utrzymuje raczej z nikim kontaktu.Ale Tobie się nie dziwię. U nas pokój nad wejściem to pokój ,który przeznaczyłam dla synka.Dla nas jest za mały,bo mamy taki zestaw mebli ,że nam się nie zmieści w nim. Za to synek jest zadowolony.Planuję pomalować ten pokój na wiosnę.Synek chce zielony kolor.Tylko na wiosnę będe mieć mniej czasu ,ale co zrobić.Trzeba kasę na farby ,grunty i rachunki uzbierać:yes::yes: zmniejszyłam ilośc pikseli mam nadzieje ,że to pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts