Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze- APS 161 mój jest ten kawałek podłogi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 324
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Monia, widzę, że łazienkę mamy w ten sam sposób ułożoną :D ale w sumie nie ma tu miejsca by poszaleć :)

A pokój nad wejściem faktycznie jest mały jak na sypialnię ale my uparliśmy się właśnie na ten pokój i tam robimy sobie gniazdko :D Jak wstępnie ustaliliśmy zmieści nam się tam łóżko, dwie małe szafki nocne, dwa wąskie regaliki typu "słupki" i komoda z lustrem. Chciałabym jeszcze jakoś tam zmieścić regalik na książki lub sprytnie na ścianach zrobić półki na kilkadziesiąt książek- reszta książek byłaby na półpiętrze gdzie chciałabym postawić duży regał na książki- coś jak domowa biblioteczka.

Mieliśmy w tym tyg malować sypialnię naszą, ale rozchorowaliśmy się wszyscy i chyba na nadchodzący weekend nie będę miała się czym wam pochwalić... mówi się trudno, pochwalę się jeszcze za tydz :)

Darek, oczywiście że możesz tu wrzucać foty, chętnie je obejrzę. Faktycznie zauważyłam , że forum APS-ikowe zamarła już dawno, a szkoda bo wielu ludzi jeszcze będzie budowało ten dom i łatwiej jest cos zaplanować, gdy ma się realne zdjęcia wnętrz czy elewacji.

W takim razie czekqam na nowego posta od ciebie :)

migotka a co u ciebie, nic nie piszesz... jak stopnieją śniegi to kobieto meldujesz się u mnie na kawie, najwyższy czas się poznać... aż grzech mieszkać w sąsiednich wioskach i jeszcze się nie poznać :D

pozdrawiam wszystkich bez wyjątku, piszcie....!

• 2 weeks później...

:wiggle::wiggle::wiggle::bye:

hejka;)

Powiem Ci,że zgapiłas kolor pokoju ode mnie;)hihihi

Na dole w pokoju mamy bardzo podobny ;)

Wiesz ,że jakos ziększył się pokój wizualnie po pomalowaniu go przez Was?Mi się tylko tak wydaje??:no:

:p

Ja zamówiłam stół i krzesła do salonu bo moja Mama postanowiła zrobic mi taki prezent do nowego domu:))JUz za ok tydzień maja mi przywieś nowe mebelki..Nie moge się doczekać:)))

POzdrawiam.,.i uciekam bo jak zwykle dzieci coś ode mnie chca:)papa

no to się monia cieszę, że mamy podobne kolory na pokojach :D

czy ja wiem, czy pokój się optycznie zwiększył? na pewno się bardziej urozmaicił dzięki sufitowi podwieszanemu i teraz jest... "ciekawszy".

No, no nowe mebelki zawsze wprawiają w dobry humor, gratuluję takiego udanego prezentu. Jak będziesz miała je już u siebie to koniecznie pochwal się fotką, będę z niecierpliwością czekać :D

Witam Pana, jak miło, że piszesz i odwiedzasz, dzięki :)

no i wielkie dzięki za tyle pochwał, aż mi głupio :D

obiecałeś wrzucić jakieś swoje nowe fotki, nadal czekam, zaglądam a tu nic.

czekam więc dalej...

a my, no cóż... dalej szlifujemy ściany, tym razem siedzimy na półpiętrze. Zamówiliśmy panele, może w sobotę będą do odebrania a wtedy w weekend będziem układać i oczywiście szybko się pochwalę. Przed nami widać już koniec gładzi- jak zrobimy półpiętro to zostanie tylko pokój syneczka i schody (które przełożone są na maj/czerwiec). Jak dobrze, że w ten weekend nie ma Pucharu Świata w skokach narciarskich- bo znowu byłabym niedostępna dla nikogo :D mogę się więc spokojnie poświęcić domowi i czekać na 26 lutego i skoki w Falun

:):)Dex ja również zaglądam i czekam na zdjęcia;))Mam nadzieje,że coś dodasz..miło popatrzec na swój domek w innym wydaniu;))Zawsze można się czymś zainspirować:)

Madzia jak zwykle duzo sama robisz.Jednak jak zrobi się samemu to ma to inny smak;)

Stól bardzo ciekawy..choć mi się wydaje ,że jednak miejsca pod nim na wyciagnięcie nóżek mało;)):D:D:D

Ja jestem chyba zacofana i staromodne mi się podobają;)))):yes::yes::yes:

Stara baba jestem to wiesz;)

Nie moge się doczekać Waszych dalszych postępów..pisz pisz ile wlezie:)))buziak w ten niedzielny piękny dzień;))WIOSNA:))):wiggle::wiggle::wiggle::wiggle::wiggle:

Dzieki za pochwaly drogie panie. Jeszcze nie mieszkamy w sumie mamy gdzie mieszkac wiec sie nie spieszymy i wszystko dokladnie robie. Tym bardziej, ze moja zona wlasnie chce takie luxusy min. granity, a to kosztuje ogromna kase wiec sie przeciaga. Te lustara prawde mowiac samego mnie zaskoczyly (pozytywnie) z kazdej strony podziwiac mozna co i z kim sie robi ;). Co do poreczy na schodach to bedzie jakas metalowa ale wzor oczywiscie wybiera jak z reszta wszystko - moja lepsza polowa :)

pzdr.

Magda, szukając mebli dla siebie zauważyłam stoły z takim centalnym "stojakiem" zamiast nóg, jak planujesz (tzn chyba takie :confused: ...). Ceny są całkiem miłe :)

dąb, 180x90cm za 999zł:

http://mdmeble.nazwa.pl/meblekrakow/wp-content/uploads/2013/05/K-4033.jpg

akacja 160x90 za 400zł:

http://mdmeble.nazwa.pl/meblekrakow/wp-content/uploads/2013/05/K-4145.jpg

akacja, owalny 100x180cm, też za 400zł:

http://mdmeble.nazwa.pl/meblekrakow/wp-content/uploads/2013/05/K-4144.jpg

Edytowane przez .:migotka:.

migotka, ceny faktycznie do przyjęcia, ale chyba takie "puste nogi" to nie dla mnie, wolałabym jak najbardziej prosty kształt. Ale muszę przyznać że to dość ciekawa alternatywa. Małż chce taki stół zrobić sam... jeśli wcieli swój pomysła w życie, toooo, to może to być zupełnie nowe doznanie :D

A w jakim sklepie robiłaś te zdjęcia?

• 2 weeks później...

Witam Panie. Magda wiosna coraz wiecej slonca a wiec i energii tak wiec pelna mobilizacja i do roboty. Mnie tez wzielo. I na poczatek jada juz plytki na salon lazienke na dole i kuchnie. co sadzicie o lustrach 3D? Tez zamowione.

Ponizej: crema marfil - salon, kolekcja violet - lazienka, kaskada fiolet z bajerkami swiatelkami w zaleznosci od temp. wody kolor swiatla i kabina Radaway plus B i do kuchni na posadzke z nowej gali model SW 02 - brak zdjecia.

P.S.

Panele super i rzeczywiscie anty.. i zdaje sie ze takie same jak w naszej sypialni :)

pzdr

crema.jpg

violet.jpeg

3d.jpg

kabina.jpg

kaskada.jpg

Edytowane przez Dex

zdjęcie00175 (6).jpg

Halo haloo :D wreszcie mogę się zalogować :D Madziu jak tu u Ciebie pięknie !!!! i te ozdoby, które zrobiłaś- masz dar w rękach :D Wasze poczynania śledzę cały czas :D tylko cholerka nie mogłam się zalogować :-/

Wasza sypialnia robi się już taka- pełna uczucia :D hihi

i bardzo podoba mi się kolor ścian w Waszej garderobie... co to za kolor??? u mnie cały czas się coś dzieje... prąd mamy, rury wkopane mamy, ślepe wylewki są... a teraz znów czekamy na hydraulików i na wszystkie rurki w ścianach :D za 2 tyg przyjadą moje okna (jednak bez szprosów, obustronnie orzech :p a w między czasie działeczka się ogrodziła :) także byle do przodu :D stale podglądam co u Was :D

Edytowane przez justus1818

Tak, tak wiosną nam zapachniało. Mimo tej wichury na przełomie tego tyg to następny weekend zapowiada się fantastycznie :D

No my powoli idziemy dalej z robotą tylko kurcze kasy nie ma i nie możemy ruszać pełną parą.

Co do Twoich płytek, to muszę przyznac, że mamy bardzo podobny gust. Płytki co masz do salonu kiedyś ogladałam i bardzo mi się podobały, ale ponieważ nie planowaliśmy płytek na salon to jedynie się napatrzyłam i powzdychałam do nich :D

Jak jeszcze kiedyś planowaliśmy robić górną łazienkę to też te fioletowe płytki brałam po uwagę, głównie ze względu na bardzo ciekawe dekoty, ciekawą fakturę, dlatego jak skończysz łazienkę to masz się zameldować z fotkami :D :D :D

No i na koniec równiez powiem, że panel prysznicowy chciałam dokładnie taki sam kupić na dół, tylko w kolorze miedzianym, ALE... z racji tego że mamy strasznie zakamienioną wodę, to na początek kupiliśmy najtańszy i najprostszt panel prysznicowy z deszczornicą- i dobrze zrobiliśmy, bo już mi dysza zachodzi kamieniem. Ale w tym roku planujemy na gwałt zakupić przed kolejnym sezonem grzewczym uzdatniarkę i może wtedy kupię ten piękny panel do gornej łazienki :D

Więc podsumowując, dla mnie wybraliście świetne i gustowene rzeczy, ciekawa jestem efektu końcowego.

Aaa, i jeszcze zapomniałam o lustrze- widziałam go na żywo i jest zaje...fajne, ten efekt trójwymiarowości jest hipnotyzujący, stałam jak głupia w markecie i lampiłam się z pół godz, aż małż siłą mnie wyciągnął ze stoiska :D Mi jeszcze spodobało się jedno lustro z czarnymi wstawkami i cyrkoniami, jak znajdę fotę to wrzucę.

Justyś, cieszę się że piszesz, zastanawialam się ostatnio co u ciebie :D

dziękuję za tyle komplementów, ale chyba na aż tyle nie zasłużyliśmy...

do sypialni już sie przyzwyczaiłam, choć nie spędziłam w niej jeszcze ani jednej nocy... W garderobie mam kolor "jaśmin" chyba ze śnieżki, jak coś to zapytam małża i dam znac czy dobrze pamiętałam.Kolor jest naprawdę bardzo ładny, na zdjęciach tak nie widać, ale mam go równiez na klatce schodowej na dole i świetnie komponuje się z brązowymi drzwiami.

Cieszę się że i u ciebie praca wre, jak dojdą okna, to dom od razu nabiera innego, urokliwszego wyglądu. Szprosy są moim zdaniem za drogie jak na ozdobę okna (chociaż gdbymym nie miała co z kasą robić, to szprosy bym sobie zamówiła- ale że nie mam tego problemu....). Jak dobrze pamiętam to budujesz się koło Staszowa, tak? Już pół roku nie byłam u rodziców i teściów, ale może na święta pojedziemy i może kiedyś dane mi będzie obrzejrzeć twój domek :D

a ogrodzenie to dobra rzecz. Po hydraulikach to chyba tylki pojadą, co? a jakie najblizsze plany? i dalsze? kiedy chcecie się wprowadzić?

Hej Magda :)

Chwilę mnie nie było, al już odpowiadam na twoje pytanie: stoły, któr ci wklejałam są ze strony mebleniemieckie.pl, oni mają dwupiętrową halę wystawową w Krakowie na Zabłociu (byłam tam, naprawdę sporo do pooglądania), oprócz tego jeszcze gdzieś w Bochni.

Ja mam u nich upatrzony stół dębowy do jadalni i co jakiś czas sprawdzam, czy jeszcze mi go nikt nie podkupił :) .

Widzę, że nie próżnujecie i prace idą naprawdę szybko! Wprowadziliście się już na górę, czy nadal wykańczacie? U mnie wasi tynkarze szaleją od minionego poniedziałku, ponoć do wtorku mają się wyrobić z tynkami. Na razie wygląda wszystko ok :D .