magdusiad 19.08.2012 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Oj Radek, wielkie dzięki za takie pokłony, ale my przeca jeszcze za wiele własnymi ręcami nie zdziałalismy...aż się czerwienię przez tyle komplementówto ja powinnam się kłaniać nisko, wy ile zrobiliście juz sami!!! BRAWA DLA WAS!!! http://www.desismileys.com/smileys/desismileys_1851.gif w czwartek mija nam 4 tyg od podpisania umowy na okna a o oknach ni widu i slychu... no coz, od jutra zaczynam krucjate ze sklepem, moze cos sie ruszy bo jak nie to nie zaplace calej kwoty za okna bo nie wywiazali sie z umowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 26.08.2012 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Madziu jak postępy? Napisz co słychać, niekoniecznie na budowie (pomijając sprawę okien ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdusiad 26.08.2012 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 pomine sprawe okien, mnie tez one juz strasznie mecza! w sumie to u nas nic konkretnego sie nie dzieje, w sobote jak tradycja nakazuje bylismy na dzialce i dalej ruszyly sprawy porzadkowe,m.in uporzadkowali graz blaszany, popalili mnostwo smieci i kawaleczkow drewna, tesciu skul dwa zeby w garazu zeby dla tynkarzy bylo juz gotowe i dwa slupy mam juz obdarte z tego dziadostwa zastanawiamy sie nad parapetami ale w tym roku chyba jednak nie damy rady kupic, splukani jestesmy tak ze szkoda gadac robimy tez powoli spis materialow do przyszlorocznych zakupow, musimy wiedziec ile kredytu nam bedzie potrzebne... a dodatkowy kred6yt spedza nam sen z powiek ehhh ... budowa i wykanczanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 29.08.2012 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Nawet jak nic się nie dzieje to zawsze jest coś do zrobienia, porządkowania i to chyba też cieszy, że można się wykazać Ps. To ja sobie tak myślę - laik budowlany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.migotka. 29.08.2012 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Hello! Podziwiam za wytrwałość w budowie, zwłaszcza, że początki mieliście wyjątkowo okropne... Oglądam zdjęcia fundamentów, jakie wam zrobiła pierwsza "ekipa" i naprawdę w głowie mi się to nie mieści Gdyby mi coś takiego zmajstrowali, to pozabijałabym chyba własnoręcznie... Ważne, że teraz wszystko idzie Wam zgodnie z planem - oby tak już do końca Budujecie się w samym Krakowie, czy gdzieś w okolicach? Widzę, że z obecnych budowlańców jesteś bardzo zadowolona, czy mogłabyś dać mi na nich namiar? Tu, albo na priv... I najlepiej na tą pierwsza ekipę też - żebym wiedziała, czego unikać My chcemy w tym roku zrobić stan 0, a od wiosny resztę. Właśnie szukam jednocześnie: kierbuda, ekipy budowlanej, kredytu - wszystko naraz Zapraszam też do mojego dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdusiad 30.08.2012 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 rocia moze i laik jestes (jak ja ) ale intuicje masz- tak, na dzialce zawsze jest robota i to sporo... a co sie u was dzieje? gadaj szybko witaj migotka, jak milo ze mnie odwiedzasz bo juz myslalam ze z robia jestesmy same wierz mi ze tez mialam ochote ich zamordowac ale powstrzymaly mnie fakty opisane w wiadomosci co ci wyslalam-tych ludzi trzeba omijac szerokim lukiem.... a wiesz ze kilka dni temu czytalam twoj dziennik i widzialam jak sie opalacie na dzialeczce przyjemnie tak, prawda... na wlasnym kawalku ziemi... no i gratuluje pozwolenia na budowe, domek zapowiada wam sie bardzo fajny i prztulny oby was tylko kolopoty omijaly, bede wam dopingowac pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 30.08.2012 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 (edytowane) U nas przestój i przygotowania (dyskusje) za co by się tu wziąć O, ale zaszalałaś z inspiracjami Prawdziwe cudeńka Edytowane 30 Sierpnia 2012 przez Rocia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.migotka. 30.08.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Magdusiad, mam nadzieję, że nie masz mi za złe, ale pozwoliłam sobie podjechać dziś zobaczyć twój domek Byliśmy z mężem na naszej działce i tak mnie naszło - a to niedaleko przecież. Zazdroszczę osiągnięcia tego etapu - śmiało możecie już powiedzieć, że wybudowaliście dom! I dach bardzo ładnie wygląda. U nas ciągle wszystko jeszcze na papierze... Rewelacja też z bliskością składu budowlanego - pustaki można w sumie w rękach nosić My byliśmy dziś porozmawiać z ludźmi, którzy wybudowali się z naszym przyszłym kierbudem - no i polecają Tak więc jedna rzecz z głowy. Możesz mi podpowiedzieć, jak rozwiązywaliście problem zaopatrzenia budowy w wodę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdusiad 31.08.2012 06:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 rocia to mysl bardzo intensywnie bo nie moge sie doczekac chocby szkicow na papierze, tylko zeby kasa tak nie odplywala z kieszeni, nie?! migotka nie mam nic przeciwko, szkoda tylko ze nie umowilysmy sie jakos to moglybysmy sie poznac no i nie mieliscie jak wejsc zeby dokladnie obejrzec bo zamknieta "brama", no nic moze jeszcze kiedys sie zgadamy co do wody to na samym poczatku bralismy od sasiada a potem jak mielismy juz mapki to zrobilismy przylacze i mamy juz swoja wode (tzn od fundamentow jedziemy juz na swojej wodzie) to dobrze ze kierownik wam odpowiada a inni ludzie tylko potwierdzaja wasz wybor- wierz mi, nie ma jak brac fachowcow i sklepy z polecenia innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 31.08.2012 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 W moich Zmaganiach wkleiłam kilka wizualek co zamierzam zrobić w kuchni. Możesz zaglądnąć i poradzić coś niecoś co o tym myślisz Skoro Migotka ma tak blisko do Ciebie to i całkiem niedaleko do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.migotka. 31.08.2012 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Magdusiad, nie chciałam się umawiać, bo nie wiedziałam, czy ostatecznie dotrzemy, czy nie. I tak byliśmy już pod twoją budową, jak się ściemniało, więc wiele więcej byśmy nie zobaczyli. Jakaś ekipa z sąsiedniej budowy pakowała się do samochodu My na ten moment przymierzamy się do dachówki cementowej, ale jeśli będzie krucho z kasą, to poleci blachodachówka. I ta twoja bardzo mi się podoba - myślałam już, że wszystkie blachodachówki udają esówki, a tu niespodzianka Rocia, a skąd jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 03.09.2012 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 No to zaszalałaś Z projektem i swoją skromnością Dokładnie o czymś takim myślałam w mojej kuchni, szafki później wyższy blat od strony pokoju (oczywiście u mnie na prosto i dużo krótsza ścianka) Co do Twojej kuchni: pierwsze co mi się rzuca w oczy to kierunek otwierania lodówki (może to tylko pomyłka, ale jeśli jest to zamierzone to chyba niezbyt wygodne rozwiązanie). A dlaczego nie chcesz jednego wysokiego cargo koło lodówki tylko trzy mniejsze? Z tymi koszami średnio mi to pasuje, chyba niepotrzebny chaos wprowadza (a jak sama piszesz chciałabyś tego uniknąć). I nie wiem czy to dobry pomysł tak dużo małych szufladek Mam nadzieję, że nie odbierzesz tego jako czepianie się Wyraziłam tylko to co ja bym próbowała zmienić u siebie. Ale ogólnie całkiem przyjemna kuchnia, chociaż ja już skutecznie wyleczyłam się z ciemnych mebli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.migotka. 03.09.2012 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Hoker nr 3 rządzi! Fajna kuchnia ci wyszła. Jak bym chyba zamieniła miejscami lodówkę ze słupkiem piekarnikowym, żeby przy wyciąganiu różnych produktów z lodówki mieć od razu kawałek blatu pod ręką do odłożenia ich. Okno będzie na wysokości blatu, czy wyżej? Jeśli na wysokości blatu, to ustaw zlew tak, żeby bateria była idealnie w osi okna - inaczej ono ci się nie otworzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdusiad 04.09.2012 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 witam dziewczyny i już śpieszę z odpowiedziami na wasze pytania i uwagi rocia, strona otwierania lodówki na moim jakże marnym projekcie jest czysto przypadkowa-nie chciało mi się bawić z takimi szczegółami, ale oczywiście w realu drzwi lodówki będą otwierane na ścianę. kuchnie układałam z mebli dostępnych w sklepie, do którego link ci podesłałam, a tam nie ma szafki cargo wyższej niż pozostałe szafki dolne, więc żeby zatkać dziurę między piekarnikiem a lodówką musiałabym ustawić albo 2 cargo i jeszcze coś pokombinować ze szparą nad tą drugą szafką cargo (np zrobić otwarta mała i wąską półkę), albo całkowicie zrezygnować z cargo i zrobić pustkę ze styropianem obklejonym z zewnątrz płytą taka jak szafki-ale to moim zdaniem marnotrawstwo przestrzeni. podobnie jak tobie, też mi się wydaje, że szafek z szufladami jest jakby o jedną za dużo, i na pewno coś wywalę i wstawię jakieś zastępstwo, ale to dopiero jak zdecydujemy się na konkretną firmę dostarczającą meble. jak już sobie ułożyłam mniej więcej szafki to teraz mogę zobaczyć co mi oferuje inna firma z gotowymi meblami, dam też od niczego mój projekt do wyceny firmie Fornir z Dojazdowa, oni robią pod wymiar i zobaczę co tak naprawdę będzie mi się opłacać-bo jeśli fornir poda cenę o max 1tys większy to chyba zrobię meble pod wymiar. na kosze uparł się mąż, bo znalazł gdzieś fotę kuchni, gdzie w rogu blatu stał taki obrotowy kosz z przyprawami- żeby było jasne, mi się to nie podoba-bo przyprawy powinny być w pudełeczku schowane a nie wystawione na widok publiczny jak jacyś wisielcy... ale popracuję nad mężem... a ten drugi duży stojak z koszami na kieliszki itp mi się podoba, ale chyba i tak cienko by wyglądał w realu więc pewnie i z niego zrezygnujemy.... póki co tylko figuruje na liście rezerwowych rocia, nie wybrałaś hokera, mikołaj za to do ciebie nie przyjdzie migotko, twoja sugestia o zamianie miejscami lodówki i słupka z piekarnikiem jest do zastanowienia, bo rzeczywiście częściej korzysta się z lodówki niż z piekarnika czy mikrofali-no pomyślimy nad tym, pomyślimy... dzięki za uwagę. na dzień dzisiejszy nie wiem jeszcze dokładnie czy parapet od okna będzie idealnie na wysokości blatu kuchni, bo nie wiemy jeszcze jakiej wysokości będą ostatecznie szafki i blat kuchenny-my jesteśmy wysocy (ja 176cm, mąż 196cm), ale baterie od zlewu na 100% ustawie w osi okna-też mam już to na uwadze. dziewczyny, czy któraś z was korzysta z płyty indukcyjnej lub ma z nią jakąś styczność, zaczęłam się rozglądać za płytami żeby wybrać sobie np 3 modele i czekać na jakieś promocje w sklepach-coby było taniej. W sumie najbardziej by mi pasował Bosch lub Samsung ale opinie by się przydały (również co do innych sprzętów agd) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.migotka. 04.09.2012 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Ja mam 170cm wzrostu i jestem zdecydowana na blat na wys 90cm, nie niżej. BTW: też będę miała zlew pod oknem, bardzo podobnie jak ty. Dlatego jestem wyczulona na kwestię usytuowania baterii W sprawie sprzętów AGD niestety nie pomogę, bo nie mam indukcji i mieć nie będę. Magdusiad, brałaś w kuchni pod uwagę opcję ustawienia całej wysokiej zabudowy na tej ścianie po prawej stronie (tej, co teraz jest pusta)? Mogłabyś tam umieścić i słupek z piekarnikiem i lodówkę i jeszcze inne szafki w wysokiej zabudowie. Wtedy można by było w zasadzie zrezygnować z wszystkich wiszących szafek i kuchnia byłaby "lżejsza" wizualnie. Niestety trzeba by było skrócić barek. A jak nagroda została przewidziana za głosowania na hokerka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdusiad 04.09.2012 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 wiesz myślałam kiedyś by zrobić zabudowę wysoką na tej ścianie po prawej ale wtedy trzeba by sporo skrócić barek i nie wyglądałby dobrze, tzn w takiej zawiniętej formie, dlatego z tej opcji zrezygnowaliśmy. jak znajdę czas w tym tygodniu to spróbuję zrobić wariant mebli z piekarnikiem pod płytą i zastanowię się co zrobić z mikrofalą. gdybyśmy brali meble z tej firmy, na podstawie której robiłam kuchnie to meble miałabym na wysokości max 85cm-chcąc wyżej to musiałabym robić jakąś podstawę na której stałyby meble. gdyby były jednak robione pod wymiar to pewnie zrobiłabym wyższe. mówisz nagroda w konkursie...?! hmmm no muszę się zastanowić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 04.09.2012 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 O Ty, Mikołajem mnie straszysz Nie głosowałam z prostej przyczyny: hokery to nie moja bajka więc się nie wypowiadam Czekam na wykaz mebli i cennik z tego sklepu co mi podałaś. Na ich stronie można sobie zaprojektować ustawienie szafek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdusiad 04.09.2012 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 na ich stronie? podeślij linka bo nie widzę... jak sobie sama liczyłam cenę szafek to wychodzi mi ok 7 tys za meble, jeszcze nie wiem czy to dużo czy mało jak na moją kuchnie... pewnie po kilku wycenach się zorientuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 04.09.2012 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Madzia coś Ty piła To ja się pytam Ciebie w czym robiłaś projekt? Coś się nie dogadałyśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdusiad 04.09.2012 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 o kurza twarz, faktycznie na końcu zdania jest "znak zapytania"!!! czyżby mąż mi czegoś dosypał bym była łat... :D ja projekt robiłam w Pro100 bo tam można sobie nie tylko ustawiać wielkości mebli ale i samemu kreować kształty-ja tak robiłam z barem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts