Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom Mymyk - Indywidualista indywidualny - Komentarze

Recommended Posts

• 2 weeks później...
Mymyku trzymam kciuki i będę podglądać ( z pisaniem u mnie gorzej). Pocieszyłaś mnie tą wypowiedzią o miejskiej działce i 9 arach. Mam dokładnie tyle samo, a po wybudowaniu domu wydaje mi się dziwnie mała :). Choć teraz na dwóch i pół ara mieszkam i nie marudzę, tylko miejsc na warzywa brakuje.

dorkaS - dzięki serdeczne i trzymaj kciuki, każdy kciuk się przyda :) Ja to już się nie mogę doczekać przeprowadzki na 9 arów (teraz 3,5) właśnie przestrzeni użytkowej na warzywka, owoce mi bardzo brak - wiesz zresztą o co chodzi..

rere79 - a wiesz, południe i wschód tak podobnie wyglądały, że nie chciało mi się wrzucać ;)

Magda 34 - projekt domu będzie indywidualny - głównie ze względu na te nasze specyficzne potrzeby "gabinetowe". Swój pomysł mam, natomiast oczywiście architekt musi go skorygować i wybić nam z głowy koncepcje, które nam wydają się rewelacyjne, a zapewne są o kant tyłka rozbić :lol2: Będziemy pracować z architektami z Piramidy: http://piramidadom.pl/ Z kilku powodów, między innymi dlatego, że bardzo mi leży ich styl projektowania. Podobają mi się te domy i już :)

Chcę mieć wszystko dokładnie przemyślane - mam hopla na tym punkcie, pewnie dlatego, że w obecnym domu mamy od 5 lat (czyli od wprowadzenia się...) nie-kończące-się przeróbki, usprawnienia, przeprojektowania, ulepszenia :sick:.

Najchętniej dwuspadowy z naczółkami (naczółki są w WZce), czterospadowe bardzo podobają mi się na rysunkach, ale w realu jakoś mniej. Zresztą zobaczymy co na ten temat powie architekt.

Za to na pewno chcę mieć dach kryty gontem :yes: Gont, zwłaszcza modrzewiowy,to moja wieeelka miłość...

Edytowane przez Mymyk_KSK

Najchętniej dwuspadowy z naczółkami (naczółki są w WZce), czterospadowe bardzo podobają mi się na rysunkach, ale w realu jakoś mniej. Zresztą zobaczymy co na ten temat powie architekt.

Za to na pewno chcę mieć dach kryty gontem :yes: Gont, zwłaszcza modrzewiowy,to moja wieeelka miłość...

Witam, wpadł mi w oko ,,gont" - na sąsiedniej ulicy, gdy my jeszcze nie budowaliśmy - powstawał ładny dom, gdy przyszło do krycia dachu zaskoczyli nas właściciele kryjąc go gontem.... Właśnie dwa miesiące temu cały zerwali, położyli na razie papę. Już w niedługim czasie po położeniu wyglądał jakby leżał tam setki lat, co dla mnie jest zaletą ;) niemniej już w zeszłym roku widać było czarne, duże plamy zgnilizny :( Od razu zastrzegam, że nie wiem jakiej jakości był to materiał :o

• 1 month później...

Witam,

To ja też się przywitam. Jesteśmy na podobnym etapie, my też teraz walczymy z papierami.

Co do gontu to taki prawdziwy podziwiałam ostatnio w odrestaurowanym zamku w Bobolicach na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej. Wyglądał rewelacyjnie! Polecam odwiedzić i zwiedzić zamek jeśli ktoś będzie w okolicy.

Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki.

• 3 months później...

Mnóstwo ciepła i radości,

Niechże w Waszym domku zagości,

Na wigilijnym stole jedzenia wszelakiego,

I picia wybornego.

Niech pieniądz Wam szeleści,

A miłość niech was w życiu pieści.

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=156354&stc=1

Wesołych Świąt życzy Rere

wraz z rodziną