Łukasz12345 19.07.2012 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 WitamCzy ktoś z Was korzystał może z z firm ogłaszających się na "popularnych" serwisach aukcyjnych oferujących certyfikaty energetyczne dla budynków mieszkalnych w cenach 50 - 100 pln gdzie wystarczy wysłać tylko rzuty budynku z projektu , czasami kilka zdjęć budynku i wypełnić jedynie ankietę informacyjną Znalazłem kilka takich ofert i zastanawiam się czy nie skorzystać - możecie coś polecić z własnych doświadczeń ? Z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 19.07.2012 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 A po co Ci to świadectwo charakterystyki energetycznej? Jeśli TYLKO po to, by wykorzystać je jako makulaturę niezbędną do odbioru budynku a potem wyrzucić na śmietnik, to jest to świetne rozwiązanie, bo nie za dużo zapłacisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz12345 19.07.2012 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Dokładnie po to jest mi to potrzebneWiem ze to może niezbyt "profesjonalne " rozwiązanie ale uważam też ze gdybym zrobił taki certyfikat "z prawdziwego zdarzenia" za ok. 300 - 400 pln (tyle sobie wołają w moim regionie) to nie miał by on dla mnie wartości większej niż ten za 50pln Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 20.07.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Dokładnie tak samo myślę. Muszę właśnie się postarać o taki dokument i jak dla mnie to on jest potrzebny tylko do uzyskania odbioru budynku. Nie zamierzam się dotykać przy cyferkach na świadectwie. Dałem izolacji ile uważałem za słuszne, energii i tak w zdecydowanej mierze pójdzie w zależności od tego jak mocno będę hajcował (od izolacji też - wiem).U mnie w regionie chcą za dom jednorodzinny od 1000 - 1800zł CHORE!!!Kupię w necie sztukę a resztę przeznaczę np na zmywarkę i nie będę tyle wody zużywał. I co w tym przypadku jest bardziej ekologiczniejsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 24.07.2012 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Chyba jednak zmywarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts