MKośc 19.07.2012 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Witam staram się sama zaprojektować a pózniej wykonać system reku bez wymiennika gruntowego. Dom parterowy bez zamieszkałego poddasza. Ilośc osób -4 Nie mogę sobie poradzić technicznie z rozmieszczeniem skrzynek rozprężających czy przepustnic. Nie wiem czy dobre ilości powietrza nawiewanego i wyciąganego podałam . Reku będę miała w garażu. Bardzo proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 20.07.2012 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 bo nie poradzisz sobie, przy trójnikach to nie takie proste, zrób to samo tylko na skrzynkach rozdzielczych, dystrybucja wypada wtedy o wiele równiej i ustawienie tego samymi anemostatami wystarcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MKośc 20.07.2012 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Czyli żebyśmy się dobrze zrozumieli daje dwie skrzynki rozdzielcze zaraz za reku i pociągam do niej każdy kanał z osobna ? tak jak na załączniku trochę metrów tych rur się robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 21.07.2012 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 Niekoniecznie zaraz za reku.Raczej w pewnej odległości tak aby nieco zmniejszyć długość rur.Za skrzynką kanały powinny być mniej więcej identycznej długości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MKośc 22.07.2012 15:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 dzięki za odpowiedz zmieniłam rozkład rur ,u mnie to będzie trochę ciężko uzyskać taką samą długośc przewodów..hm..a czy do wiatrołapu dodać jeszcze nawiew i na korytarzu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MKośc 22.07.2012 15:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 a robiąc takie rozprowadzenie ? to lepiej dać trójnik w miejscu zaznaczonym czy też skrzynkę rozdzielającą ? chciałabym rozdzielić jedną rurę fi 160 na dwie rury ( też fi 160 ??) do których to będą zamocowane skrzynki rozdzielające (( do skrzynki fi 160 ze skrzynki do anemostatów fi 125) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts