ProMyst 20.07.2012 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Witam,wiem, że temat był "wałkowany" już setki razy ale potrzebuję nowych produktów i informacji na temat tego co w tym momencie nadaje się na podłogówkę.Mówię tu o podłodze naturalnej typu parkiet lub deska. Na internecie jest mnóstwo firm które prześcigają się w nazwach typu finishdeska, finishparkiet, parkiet dwuwarstwowy, deska warstwowa itp. itd. które nic mi nie mówią. Co teraz jest dobre, praktyczne, zdrowe i oczywiście tanie na ogrzewanie podłogowe.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 20.07.2012 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Witam, wiem, że temat był "wałkowany" już setki razy ale potrzebuję nowych produktów i informacji na temat tego co w tym momencie nadaje się na podłogówkę. Mówię tu o podłodze naturalnej typu parkiet lub deska. Na internecie jest mnóstwo firm które prześcigają się w nazwach typu finishdeska, finishparkiet, parkiet dwuwarstwowy, deska warstwowa itp. itd. które nic mi nie mówią. Co teraz jest dobre, praktyczne, zdrowe i oczywiście tanie na ogrzewanie podłogowe. Pozdrawiam Zajrzyj na http://www.parkietkomplex.eu tam w poradach znajdziesz temat ogrzewania podłogowego z okładzinami drewnianymi. Poczytaj, a jeśli będziesz miał pytania to chętnie Ci odpowiem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProMyst 01.08.2012 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Mam ciągły dylemat. Wszyscy w moim rejonie albo całkowicie odradzają drewno, albo co niektórzy jak już po chwili krzywego patrzenia na mnie oferują mi deskę trójwarstwową. Nie jestem do niej przekonany bo to ciągle jest "panel" a nie lite drewno. Proszę doradźcie i podajcie jakieś szczegóły dotyczące drewna na podłogówce. Jak Wy macie w swoich domach? Jaki jest koszt takiej podłogi w porównaniu do zwykłego parkietu na "normalnej" podłodze bez podłogówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 02.08.2012 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 http://www.parpo.pl/artykuly.php?id=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marysia2 05.08.2012 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Pytanie do Mędrców forum, bardzo podoba nam się parkiet przemysłowy, ale czy dałby radę na ogrzewaniu podłogowym? Może ktoś jest użytkownikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 06.08.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Pytanie do Mędrców forum, bardzo podoba nam się parkiet przemysłowy, ale czy dałby radę na ogrzewaniu podłogowym? Może ktoś jest użytkownikiem? Dałby radę, jeżeli zostaną spełnione odpowiednie warunki, zresztą te same jak dla innych posadzek drewnianych na ogrzewaniu podłogowym. Zacznij od sprawdzenia wylewki. Być może ona się nie nadaje na klejenie drewna!!! To dzisiaj norma w budownictwie mieszkaniowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 07.08.2012 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Jarekkur, dzieki, czyli klejenie do gruntu.a jaką grubość parkietu byś zalecal? Co masz nma myśli pisząc kleimy do gruntu? Kleimy do podłoża. Grunty są różne o różnym przeznaczeniu. Aby kleić drewno należy sprawdzić bardzo dokładnie przydatność podłoża. Jestem rzeczoznawcą i mam do czynienia z brakiem profesjonalizmu, niewiedzą i nonszalancją parkieciarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter30 11.08.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Pytanie do Mędrców forum, bardzo podoba nam się parkiet przemysłowy, ale czy dałby radę na ogrzewaniu podłogowym? Może ktoś jest użytkownikiem? moj kolega ma teka super to wyglada na kleju mapei pu 2 skladnikowym i na nim olejowosk osmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts