Kuna 20.07.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Szanowni forumowicze jak uszczelnić spust bidetowy Klik Klak ? Woda cieknie na posadzkę z uszczelki pod spodem miski . Oryginalne uszczelki z przezroczystego miękiego tworzywa to nieporozumienie . Syfon jest szczelny . Gdzie kupić uszczelki do klik Klaka ? Pomóżcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 21.07.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 A na silikon nie dasz rady?Mi 2 dni temu przeciekała rurka od przelewu umywalki (wciskana). Montaż na silikon załatwił sprawę. Podobnie kilk-klaka uszczelniałem w prysznicu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 21.07.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 Można kupić grube uszczelki "gąbkowe", ale szkoda zachodu z ich szukaniem. Nałóż silikonu pod tą uszczelkę co masz, a po jej nałożeniu na kielich dołu tego odpływu jeszcze raz przesmaruj jej wierzch silikonem (w ten sposób obie strony uszczelki są klejone na silikon do tego, do czego przylegają) i będzie dobrze. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuna 21.07.2012 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 Dziękuję yaiba83 już skorzystałem z twojego pomysłu . Jutro będzie wiadomo czy Klik Klak jest szczelny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuna 23.07.2012 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Dziękuję wszystkim . Klik Klak zamontowany . Bidet działa i jest szczelny . Okazało się , że mieliście racje klik klak przeciekał po gwincie i uszczelnienie silikonem pomogło .Dotarło do mnie ostatnio , że są dwa rodzaje spustów typu klik klak . Jeden z wąską nakrętka 5/4 cala pod spodem (ten mam i przeciekał) . Drugi z przedłużoną w formie rurki nakrętką 5/4 cala pod spodem - ten typ nie trzeba uszczelniać silikonem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 23.07.2012 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Ten z przedłużoną nie ma przypadkiem dziury w gwincie na przelew? Jak kupiłem w Leroyu baterię i w zestawie był taki klik klak. Tego tak jak piszesz nie trzeba było uszczelniać. Standardowe uszczelki dały radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki818 03.08.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Silikon zawsze pomoże a na poważnie zanim zabrałem się za silikonowanie przeciekającego korka to sam już się "uszczelnił", tzn osadził się brud w miejscach gdzie przeciekało i już po problemie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts