keram8 18.02.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Wczoraj ekipa od wody zrobila nam niespodzianke.Wykorzystali koparke ktora sciagala humus i podlaczyli wode pod sam budynek.Przecisk pod szosa 10m +20m wykopu na dzialce=4700zl.I problem wody z glowy.Ateraz zmiany jakie zrobilem w projekcie.Strop TERRIVA zastapilem stropem drewnianym.U nas poddasze bedzie nieuzytkowe(strych).Taki strop jest polowe tanszy od betonowego.Belke kalenicowa tzw.HeBa 200mmx200mm projektant zastapil belka drewniana 14cmx22cm.Dwuteownik met.kosztuje z transportem ok.3tys. a belka drewniana ktora zamontuje we wlasnym zakresie to koszt ok.300zl.Itrzecia zmiana to okno balkonowe w salonie.Zmniejszylem je o 90cm dlatego ze salon jest bardziej ustawny,a otwor 2,70mjest wystarczajaco duzy.To by bylo na tyle.Pozdrawiam wszystkich budujacych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keram8 19.02.2007 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 No i zaczelo sie.Dzis koparkowy zasypal wode i porobil mi bruzdy na lawy.Skonczyl o 12 .Za prace koparki zaplacilem 570zl.Zaczalem kopac recznie lawy.Troche twardo(glinka z piaskiem).Do 17 wykopalem 10m.Jutro jak bedzie pogoda dalszy ciag kopania.pozdrawiam wszystkich budujacych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy33 15.03.2007 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Kupiłem wczoraj projekt LMB31 w wersji z garażem i jestem w trakcie załatwiania mapek do celów adaptacji.Wszystko jeśli chodzi o dokumentację mam już zaplanowane z wykonawcami.Jestem tylko ciekaw w jakiej kwocie zmieszczę się budując ten domek przy tak galopujących cenach materiałów.Keram jak Ty oceniasz koszt budowy?.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keram8 15.03.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 witaj Andy.ja jestem na etapie zalewania law.buduje systemem gospodarczym tzn.buduje sam.kupilem materialy na stan surowy zamkniety.(bloczki bet. bet.komorkowy z SOLBETU +klej ,drewno na strop i wiezbe dachowke cem.IBF ,okna PCV dwukolorowe ze szprosami .cement 4t.Dzis kupilem styropian 5 cm na ocieplenie fundamentow i na posadzki.do tej pory wydalem 45000 ,w tym podlaczenie wody do budynku(4800).Zapomnialem jeszcze ze kupilem kominy systemowe 2szt i stal na caly domek.To narazie tyle.Jak bys mial jakies pytania to z checia odpowiem.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keram8 21.03.2007 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Witajcie w pierwszym dniu wiosny.U mnie lawy przygotowane do zalania.wychodzi 12m3 betonu b-20.troche mam problem z tym betonem bo jak troszkee popada to gruszka nie wjedzie pod wykop.Trzeba czekac na prawdziwa wiosne.pozdrawiam.Andy co u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy33 22.03.2007 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 U mnie narazie etap papierków ale również poszukiwań materiałów na stan surowy.Keram jaką technologię wybrałeś do budowy ścian zewnętrznych tzn.ściana jednowarstwowa czy może inna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keram8 22.03.2007 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 ja buduje z BK 24+12 styropian.Beton kom.z SOLBETU na klej.Andy czy u was tez problem z kupnem suporeksu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy33 23.03.2007 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Tak jezdziłem po paru składach budowlanych i wszędzie to samo- brak materiałów- czas oczekiwania na suporeks ok. 2 miesięcy.Mam nadzieję ze to w związku z wiosną i powoli wszystko się unormuje, obym się nie mylił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keram8 27.03.2007 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 witaj Andy.co u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy33 02.04.2007 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Szukałem w zeszłym tygodniu materiałów na ściany zewnętrzne ,realizacja zamówień na koniec maja lub początek czerwca cena gazobetonu 24 cm to 11,20 na dzień dzisiejszy i tylko jedna hurtownia była mi wstanie zagwarantować taką cenę w chwili odbioru.Chcą całą kwotę przy podpisaniu zamówienia a ja sam nie wiem co robić , czekać aż ceny spadną czy może już zamawiać?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keram8 03.04.2007 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Witaj Andy.Ceny raczej juz nie spadna.Sezon budowlany w pelni. Coraz wiecej ludzi sie buduje.U nas mieszkanie 100m2 kosztuje 500tys. Wiec chyba lepiej miec za ta cene cos swojego.Ja dzis wylalem sobie lawy.Teraz sie ciesze ze kupilem materialy w styczniu.Np BK.solbet 24 placilem 7,40 brutto za szt.Ale juz za beton musialem dac 310 za m3.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keram8 12.04.2007 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Witam.Ja jestem na etapie murowania fundamentow.Jutro jak dobrze pojdzie bedzie koniec.Murowalismy we dwoch trzy dni.potem zasypywanie ,kanaliza i chudziak.Mysle ze w kwietniu skoncze stan zerowy.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dr_PajChiWo 01.07.2007 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Zwrócę się teraz z prośbą po której być może nasąpi milczenie Czy jak osoby najbardziej zaawansowane podciągną mury udałoby się Was odwiedzić na budowie? Bardzo zależy mi na tym, żeby obejrzeć domek w realu - nawet w stanie surowym - przywiozę dobrą Whisky w prezencie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keram8 07.07.2007 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 witaj.jestem na etapie wiezby dachowej.jezeli masz ochote obejrzec moje dzielo zapraszam.nie bylo mnie tu jakis czas bo mialem awarie komputera.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dr_PajChiWo 21.07.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 Jeśli możesz to podaj (może być na priva) lokalizację Twojej budowy.Ja mieszkam w Bydgoszczy, jeśli będzie daleko to będę musiał zarezerowować sobie więcej czasu. Przede wszystkim bardzo dziękuję za odzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keram8 22.07.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 ja buduje nasz domek na obrzezach Szczecina.jak bedziesz w poblizu zapraszam .pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy33 26.08.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Witam po długiej nieobecności , ja dopiero startuje z budową a to wszystko przez ciągnące się pozwolenia.Wszystko już wytyczone a we wtorek kopanie fundamentów.Keram jeśli masz zdjęcia swojego domku to się nimi pochwal.Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy33 08.10.2007 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 http://foto.onet.pl/4e9pw,f8xkvk8xaafl,b06ij,u.html?V=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keram8 21.10.2007 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 witaj Andy.wczoraj wrocilem z zagranicznych wojazy.U mnie domek przykryty dachowka.W przyszlym tyg. wstawia okna.nie nauczylem sie wgrywac zdjec, ale moge wyslac tobie na poczte.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy33 21.10.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Część!Ja jutro zalewam strop i mam w planie jeszcze w tym roku zrobić dach.Pozdrawiam przesyłam swój adres na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts