moris87 21.07.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 witam mam pytanie odnośnie ocieplenia poddasza , przymierzam się do zastosowania ocieplenia 2x15 cm (może doradzicie jaką wełną), Druga warstwa ocieplenia która będzie podwieszona wydaje mi się troszeczkę duża i tutaj mam dylemat czy zastosować wieszaki esy czy kotwowe | jedne i drugie znalazłem na żądaną długość) które będą lepiej nadawały się do podwieszenia takiej wyskości . drugie pytanie wiąże się ze ścianką kolankową , w całym domu ściankę tą tynkują mi tynkarze natomiast w łazience zabuduję ją na ruszcie, teraz nie wiem jak poprawnie połączyć tą tynkowaną ze skosami tak zęby zminimalizować ryzyko pęknięć, problem ten pojwia się też przy łączeniu sufitów ze ścianami działowymi i nośnymi także tynkowanymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paprotnik19 23.07.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 U mnie całość na wieszakach kotwowych,przy podobnej grubości ocieplenia.Przy łączeniu sufitów ze ścianami działowymi i nośnymi stosujesz połączenia ślizgowe,które na końcu maskujesz masą akrylową.Temat poprawnego wykonania stelaży i montażu płyt kg opisany jest na forum w osobnym wątku-warto poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moris87 23.07.2012 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 dzięki dodam że kąt dachu ma nachylenie 41-42 stopnia i gdzieś wyczytałem że lepiej wieszaki kotwowe no ale sam nie wiem czy napewno znalazłęm gdzieś wieszaki długości chyba 27cm czyli bez problemu można by na nich podwiesić 15 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ezotrap15 23.07.2012 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Ja też mam zastosowane wieszaki kotwowe,ocieplenie-supermata.Przy zakupie wieszaków warto wybrać takie z podłużną"fasolką"-łatwiej i dokładniej mozna je zamontować.Polączenia pomiędzy ścianami a płytami wykończone połączeniami ślizgowymi wykończonymi elastyczną masą akrylową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moris87 23.07.2012 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 a co sadzicie o welnie knaufa ?jest faktycznie taka naturalna itd itp czy lepiej sugerować się przenikaniem ciepła i wziąć coś lepszego pod tym kątem bo knauf ma kiepskie parametry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts