gaga33 22.07.2012 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 słuchajcie a czy jabym zrobiła dziure w tym okrągłym w stronę kuchni i dziure w tym prostokątnym w stronę tych kwaitów to wtedy bedzie dobrze?a te otwory co sąteraz trzeba zamurować? Proszę doradxcie jak to załatwić i co moge teraz zrobić aby to doprowdzic do porzadku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 22.07.2012 15:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 na wizualce kominek wyglada tak jak na rzutach i po tej samej stronie mam wszytsko jak tu,pracownia z której kupowałam projekt powiedziala mi ze zrobili pierwszy raz w projekci dwustronny kominek i ze wyglada tak jak na wizualce ....chłopaki ja kobietka zaraz zgłupieje;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 22.07.2012 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 wyślę jeszcze Wam może z projektu dokładny rzut i zobaczcie jak to jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 22.07.2012 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 słuchajcie a czy jabym zrobiła dziure w tym okrągłym w stronę kuchni i dziure w tym prostokątnym w stronę tych kwaitów to wtedy bedzie dobrze? tak wtedy będzie dobrze ... ale jak to uczynić to niech ktoś od kominów się wypowie znając życie wytnie sie nowe otwory a stare zamuruje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 22.07.2012 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 http://img833.imageshack.us/img833/2162/001bqiy.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 22.07.2012 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 ta teraz się zastanawiam jeśli kominek otwierałby się z 2 stron, w tym także ze strony salonu ,to wtedy chyba będzie łatwo się wybierało sadzę z tego otworu prostokątnego który jest zrobiony tak jak teraz? przyjrzyjcie się proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 22.07.2012 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 ta teraz się zastanawiam jeśli kominek otwierałby się z 2 stron, w tym także ze strony salonu ,to wtedy chyba będzie łatwo się wybierało sadzę z tego otworu prostokątnego który jest zrobiony tak jak teraz? przyjrzyjcie się proszę. nie mieszaj wkładu kominkowego z kominem... przez wkład nie dostaniesz sie do wyczystki ... otwory trzeba zrobić w takich miejscach jak napisałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 22.07.2012 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 po prostu hydraulik zrobił błąd na poczatku i teraz jest jak jest,mam nadzieję że jakos sobie z tym poradzimy,dzieki za pomoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 22.07.2012 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 mam jeszcze jedno pytanie, hydraulik zrobił ciąg tam gdzie zaznaczyłam ziolonym kolorem,a w projekcie ciąg jest zrobiony tam gdzie zaznaczyłam szarym,także nie dziwię się że ekipa tak zamontowała te otwory zazncazone na czerwono i teraz pytanie czy jeśli tak mamy zamontowany ciąg to czy jeśli zamurujemy tak jak piszecie te otwory i zrobimy w innych miejscach to czy wszytsklo wtedy będzie ok???? http://img440.imageshack.us/img440/7397/phpthumbgeneratedtddhum.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 22.07.2012 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 czy trzebybyło kuć i zrobic ciąg we właściwym miejscu? Hydraulik to chyba nawalił wszytsko;// Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 22.07.2012 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Witam. na tej wizualizacji kominek masz tak jakby w lustrzanym odbiciu... jakoś ni jak mi nie pasuje do rzutu domu i zdjęć Za kominem widać schody - to dobry punkt odniesienia. Aneta - nie rób już sama albo za pomocą ekip, które naprawdę nie mają bladego pojęcia o kominkach, żadnych dziur. Ani nie zatykaj sama istniejących już choć spieprzonych. Komin trzeba doprowadzić do porządku - poprzez wstawienie w innym miejscu trójnika (na jego lewej stronie patrząc od strony istniejących otworów) oraz przenosząc na prawą stronę (znowu - patrząc od strony istniejących otworów) wyczystkę, bo inaczej będziesz miała naprzeciwko kanapy "piękne" drzwiczki od komina systemowego. Trzecia dziura o której wspominałem nie ma być wcale w kominie ale będzie to czerpnia powietrza (rura z zewnątrz domu, która będzie doprowadzała powietrze do spalania w kominku), którą podepnie się potem do paleniska. Musi ona być wykonana przed wylewkami. Prościej już nie potrafię napisać Czy hydraulik stawiał u Ciebie komin ... ??? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 22.07.2012 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 hydraulik zrobił w podanym przeze mnie miejscu ciąg,a stawiała ekipa;) Myślę że nic nie będę robić,tylko poprosze o przyjazd gościa który się na tym zna(od kominków) i niech cos wymyśli żby było ok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 22.07.2012 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 a ta trzecia dziure to my już mamy o której piszesz-jest zaznaczona na zielono,ja to nazywam ciągiem a to jest ta czerpnia właśnie i ją robił nam hydraulik tylko zrobił ją nie w tym miejscu co jest na projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 22.07.2012 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 piszesz ze trójnik trzeba wstwić a wyczystke przenieść ale jak to wyglada w praktyce?to juz jest wymurowane więc ja nie wiem;// Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 22.07.2012 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Witam.Wkleja się dedykowane do tego kształtki na specjalistyczne kleje zduńskie. w miejsce uprzednio wyciętej na miarę dziury w kształtce ceramicznej. Stare dziury zakleja się tak aby nie powodowały widocznych spękań na tynku, który będzie na kominie. Dosyć brudna, pyląco - kurząca i upierdliwa robota.Rurkę czerpni też trzeba przenieść, ale najpierw napisz jakiej jest średnicy ... bo się może okazać że ją trzeba będzie w ogóle zmienić.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 22.07.2012 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 wstawim zdjęcie, widac tą rurę z tyłu budynku jak wystaje,jaką ma średnice nie wiem...jutro dzwonie po hudraulika żeby to poprawil...,ale własnie jak?trzeba to kuć ,żeby zrobic w odpowiednim miejscu czerpnię? http://img825.imageshack.us/img825/9841/20120602131732resized.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 22.07.2012 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Licze na to że da się jeszcze to jakos obejść bez radyklanych zmian,zobaczymy co powie gość od kominków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 22.07.2012 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 A czy jeslibym zmianila wygląda kominka na taki: http://img62.imageshack.us/img62/6263/resize6006001textcolibr.jpg czyli widoczny tylko z salonu,żeby był tak na rogu to czy wtedy takie układ jak jest wyczystki i trójnika będzie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 22.07.2012 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 masz fajny projekt z tym kominkiem na dwie strony... bez przerabiania komina będziesz musiała się znacznie przesunąć w stronę salonu... zamiast smukłej ściany będzie wielki kloc na środku z narożnym paleniskiem... moim zdaniem lepiej przerobić komin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 23.07.2012 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Witam. wtedy takie układ jak jest wyczystki i trójnika będzie ok? Wyczystkę i tak trzeba będzie przerobić. Reszta jak napisał Jasiek. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts