truman20 23.07.2012 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 (edytowane) Witam. Robimy dobudówkę do obecnego domu i mam problem z rozwiązaniem instalacji ogrzewania. Poniżej przedstawiam z grubsza schemat jak to wygląda. Muszę zrobić podłogówkę w klatce schodowej, ale konstrukcja dobudówki nie pozwala mi na pociągnięcie rurki z powrotu dołem, bo musiałbym ją ciągnąć na dworze zaraz pod kostką brukową a to chyba nie jest najlepszy pomysł. Na piętrze będę miał skrzynkę z rozdzielaczami i pompką wymuszającą obieg dla całego ogrzewania w dobudowanej części domu. W związku z tym mam pytanie czy mogę zrobić instalację ogrzewania klatki w taki sposób jak na schemacie? Tzn. powrót z podłogówki w klatce puścić z powrotem do skrzynki rozdzielczej? Czy będzie to działało poprawnie i czy w ogóle ta podłogówka w klatce będzie dobrze grzała? Zapomniałem dodać, że instalacja jest starego typu z rozdziałem górnym. Przy piecu jest jedna pompka podłączona do sterownika pieca. Edytowane 23 Lipca 2012 przez truman20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts