Artis0 01.06.2012 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 w tym wątku były wrzucone zdjęcia Comapa - niestety partyjaka jakaś chińska poszła. Nadal jestem zaskoczony że tyle ludzi myśli nad rurami Diamonda, Idmara, Perfexim, Metrix i innego typu dziadostwa marketowego - ile na tym się zaoszczędzi - 500, 600, 1000zł - co to jest w porównaniu do kosztów zrywania posadzki??? Proponuję skupić się na markowych produktach - Kan-therm, Wavin, Tece, Uponor, Purmo, Herz, Rehau, Valsir, Tanią to można zakupić sobie lampkę nocną a nie rurę zatopioną w podłodze która ma pracować 30 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JK2010 23.07.2012 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Pytanie jak w temacie. Dostałem wyceny od dwóch firm na ogrzewanie podłogowe. Jedna proponuje rury Kan -Therm Rury PEX70 "Rura PE-Xc 12¤2 w osłonie tworzywowej o wymiarach 18/14 mm (śr. zew. / śr. wew.).Druga zachwala rury Uponora , podobno niemieckie (?).Podobno rury Kan-Therm są na rynku od zaledwie kilku lat i do końca niewiadomo jak działają dlużej.Ceny obu instalacji nie różnią się znacząco.Dostałem też wycenę z innej firmy o ok. 25% niższą niż pozostałe. Co o tym sądzić? Konkurencja twierdzi, że pewnie wyliczyli mi z rurami chińskimi z internetu. Sam już nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAPczyn 24.07.2012 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Dobre rury ma Rehau oraz Tece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 24.07.2012 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Mam w całym domu rurki firmy Uponor (made in germany), co do jakości itd. nie mogę się wypowiedzieć ponieważ nie miałem doświadczenia z innymi. Po drugie sezon grzewczy przede mną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 31.07.2012 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Jakie rury wybrać do ogrzewania podłogowego?Czym się różnią?Na co ma wpływ średnica rur (16, 17)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedzwiedz_pg 23.08.2012 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Odgrzebując trochę stary temat rur ... jestem na etapie wyboru i ceny generalnie czy to purmo czy wavin czy kan są bardzo podobne. Moją uwagę przykuła aukcja tutaj jest 600m rury w cenie 200mb ... nikt jej nie kupuje, wszyscy wavin (chyba tigris) i diamond. Sądzicie, że waryto kupić tego Kan-a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ceslav 16.05.2013 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 No i na mnie kolej, Musze sie zdecydowac na PEX 16 , aby ulozyc podlogowke.Na rynku jest tego tak duzo, ze rece mi opadaja i jestem totalnie skolowany.Czy mozecie doradzic , ktorego producenta unikac ,bo sie " rozlecial " , " popekal " itd.?Bo jesli uda mi sie uniknac zakupu badziewia, to podejrzewam, ze reszta rurek dostepnych na rynku jest juz do zaakceptowania.Wiec drogą eliminacji spróbuje dojść do produktow poprostu OKAY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artis0 17.05.2013 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Pisalem wczesniej jakich producentow sie trzymac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ceslav 17.05.2013 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Dzieki.Bede sie krecil wokol WAVIN , KAN lub HERTZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 17.05.2013 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 No i na mnie kolej, Musze sie zdecydowac na PEX 16 , ... czemu musisz? są jeszcze 14,17,18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAPSLOCK 14.06.2013 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Po co przepłacać za jakieś WAVINy. W Catoramie jest aktualnie promocja (do 24 czerwca) na rurę rurę pe -xb/al /pe pe -rt firmy Haustechśrednica: ∅16 mm, grubość: 2 mmCena 1,08zł/mJa chyba się skuszę, rura to rura i tak będzie pracowała na ok 40-50 stopni i ciśnieniu 2-3bar. Grunt to nie robić żadnych łączeń pod wylewkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artis0 19.06.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Po co przepłacać za jakieś WAVINy. W Catoramie jest aktualnie promocja (do 24 czerwca) na rurę rurę pe -xb/al /pe pe -rt firmy Haustech średnica: ∅16 mm, grubość: 2 mm Cena 1,08zł/m Ja chyba się skuszę, rura to rura i tak będzie pracowała na ok 40-50 stopni i ciśnieniu 2-3bar. Grunt to nie robić żadnych łączeń pod wylewkami. Powodzenia. Zaprzyjaznij sie z parkieciarzem. Przyda sie za ok 3 lata jak parkiet bedziesz zrywal........ Zgroza mnie ogarnia jak ludzie wypisuja takie glupoty jak Ty, nie majac zielonego pojecia o czym pisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 20.06.2013 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Artis0 a co myślisz o rurach Cosmopex lub Kissan ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 20.06.2013 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Purmo, Vavin mają najlepszą opinię instalatorów, większość klientów również wybiera tych producentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 24.06.2013 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 a takie połączenie??rury kanalizacyjne Magnaplasta woda Tece PE-X z wkładką aluminiową?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAPSLOCK 24.06.2013 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Powodzenia. Zaprzyjaznij sie z parkieciarzem. Przyda sie za ok 3 lata jak parkiet bedziesz zrywal........ Zgroza mnie ogarnia jak ludzie wypisuja takie glupoty jak Ty, nie majac zielonego pojecia o czym pisza Arist0 jesteś jednym z instalatorów polecających WAVIN'a? że tak się oburzasz? Co zyski na materiale będą mniejsze? Nastepny naganiacz namawiający ludzi żeby przepłacać za rurki a w zasadzie za markowe logo na nich bo różnic między nimi nie ma żadnych. W ilu domach już zrywałeś parkiet czy skuwałeś podłogi, możesz swoje "mądrości" w przeciwieństwie do moich głupot poprzeć jakimś konkretnymi przykładami, zdjeciami z awarii itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artis0 30.06.2013 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Arist0 jesteś jednym z instalatorów polecających WAVIN'a? że tak się oburzasz? Co zyski na materiale będą mniejsze? Nastepny naganiacz namawiający ludzi żeby przepłacać za rurki a w zasadzie za markowe logo na nich bo różnic między nimi nie ma żadnych. W ilu domach już zrywałeś parkiet czy skuwałeś podłogi, możesz swoje "mądrości" w przeciwieństwie do moich głupot poprzeć jakimś konkretnymi przykładami, zdjeciami z awarii itp? Chlopie nie masz najmniejszego pojecia o czym piszesz. Ile lini technologicznych do produkcji rur widziales?. Masz w ogole pojecie z czego i jak sa produkowane? Jakie proby musza przejsc ? Ty kup sobie w Castoramie rurke nawet za 50gr i ciesz sie "oszczednosciami" ale nie opowiadaj bzdur. Tak sie sklada, ze mialem doczynienia z rurkami pekajacymi wzdluz, z odzielajaca sie warstwa aluminium i takimi, ktore pekaja juz przy probie cisnieniowej.... Ps Kori zarowno Tece jak i Kisan sa ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 03.07.2013 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 a coś takiego co nazywa sie PVC magna Plast?? a i pytanie czym różni się wersja zaprasowywana od zgrzewanej??która jest trwalsza?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej.godlewski 04.07.2013 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 a coś takiego co nazywa sie PVC magna Plast?? a i pytanie czym różni się wersja zaprasowywana od zgrzewanej?? która jest trwalsza?? Ale cóż ma PVC do pexa? Magnaplast produkuje wyłącznie rury do kanalizacji, PE i drenażowe. Na drugie pytanie niestety nie jestem w stanie udzielić odpowiedzi, bo nie jestem w stanie zrozumieć czego dotyczy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeZet 16.07.2013 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Właśnie robię podłogówkę. Pętle ułożone, podpięte do rozdzielaczy. Kończę jakieś duperele, a od ponad tygodnia trwa próba ciśnieniowa - woda z sieci - 3 bary.Kupiłem wavina. w leroju. Skoro Artis0 pisze, że widział rury pękające przy próbie ciśnieniowej, to mam spokojną głowę. Acha, i eksperymentowałem z zaginaniem rury, łamaniem.Pex to mocna rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts