revalidon 25.02.2009 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Rautherm Rehaua 17x2 - 4,80 zł i to po dobrym rabacie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 25.02.2009 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Rura włoska firmy RBM, seria xtita. 16 - cena katalogowa 4.20, 16 w izolacji - 7.50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 25.02.2009 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Ja mam Tweetop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel klepacz 03.03.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 co za roznica z jakiej firmy...wszystko robione przez male zolte raczki, tylko inny napis i dobra reklama... instalator zawsze poleci to co mu lepiej ukladac jesli klient sam zalatwia towar, albo to gdzie ma wiecej kaski bo w hurtowniach ma uklady wszystko okaze sie w praniu...same rurki nie pekna, gorzej na laczeniach skrecanych, tam za pare lat moze sie okazac nieszczelnosc...i wtedy mlotek i do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 03.03.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 co za roznica z jakiej firmy...wszystko robione przez male zolte raczki, tylko inny napis i dobra reklama... instalator zawsze poleci to co mu lepiej ukladac jesli klient sam zalatwia towar, albo to gdzie ma wiecej kaski bo w hurtowniach ma uklady wszystko okaze sie w praniu...same rurki nie pekna, gorzej na laczeniach skrecanych, tam za pare lat moze sie okazac nieszczelnosc...i wtedy mlotek i do pracy a po kiego grzyba młotek..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel klepacz 05.03.2009 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 mlotez zasadniczo sluzy miedzy innymi do klucia...a wiec do rozkuwania scian jak masz zatynkowane zeby dostac sie do miejsca awarii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goniec_kram 06.03.2009 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 dla mnie numer 1 to rura TECE miałem w rece rury Wavina/Kana/Kisana/RehauTC ma najgrubsza scianke i wyglada naprawde solidnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 06.03.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 co za roznica z jakiej firmy...wszystko robione przez male zolte raczki, tylko inny napis i dobra reklama... instalator zawsze poleci to co mu lepiej ukladac jesli klient sam zalatwia towar, albo to gdzie ma wiecej kaski bo w hurtowniach ma uklady wszystko okaze sie w praniu...same rurki nie pekna, gorzej na laczeniach skrecanych, tam za pare lat moze sie okazac nieszczelnosc...i wtedy mlotek i do pracy i tutaj się grubo mylisz, bardzo grubo, dla Tece i Wavina rury robione są w Strzegomiu, i mają bardzo dobrą jakość, bardzo dużo dla firm zlecających robi belgijska firma i na dodatek w Belgii, Henco, też najwyższa jakość, żółte rączki robią Metrixy, Diamondy i różne inne takie wynalazki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alpejczyk 06.03.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 A ja mam cała instalacje zrobiona w systemie roth .Posiada bardzo dobre opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 06.03.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 bo to prawda, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 07.03.2009 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Czy ktoś ma pex z firmy Uponor? Z opisu wygląda porządnie, macie z tym jakies doświadczenia? Też mam pytanie na temat pex-a firmy Uponor - czy ktoś podzieli sie swoim doświadczeniem w tym zakresie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrzypp 12.03.2009 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 witam ja mam PEX/AL/PEX w poniedziałek zalana wyleawką , o rury się nie martwie jedynie na dwa łączenia , czy spotkał się ktos ze takie łaczenie przepuszcza, firma Wavin jak się nie mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lazik 12.03.2009 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 U mnie każda sekcja bez łączeń. Jedyne połączenia to przy rozdzielaczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alpejczyk 12.03.2009 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 W rocie można łaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetabo 12.03.2009 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 1km rurek Diamond pex/al/pex po 1,65zł/mb w podłogówce. Ani jednego łączenia.6 atmosfer próby pomyślnie. Mamy troszkę Multyramy do wody - nie ma różnicy, za to US Metrix to szajs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prezo 12.03.2009 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Czy ktoś ma pex z firmy Uponor? Z opisu wygląda porządnie, macie z tym jakies doświadczenia? Też mam pytanie na temat pex-a firmy Uponor - czy ktoś podzieli sie swoim doświadczeniem w tym zakresie? Uponor to klasa sama w sobie Ostatnio duuużo podłogówki w tym robie Nie jest to jakiś zwykły szajs typu diamond Akurat co do tej marki to jestem w 100% przekonany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetabo 12.03.2009 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Uponor to klasa sama w sobie Ostatnio duuużo podłogówki w tym robie Nie jest to jakiś zwykły szajs typu diamond Akurat co do tej marki to jestem w 100% przekonany Z punktu widzenia instalatora na pewno diamond to szajs... ale o tym było już wiele na tym forum. Z punktu widzenia użytkowego to są tylko rury. Plusy instalatorów. 1. Zarabia się na marży markowych rur, przy cenie 1,65 za mb rury z allegro z atestem ITB i gwarancją 10lat - nikt wam nie da upustu 30-40% który pójdzie do kieszeni załatwiającego "okazjonalnie" 10% taniej markowe rury. 2. Wygląda się na profesjonalistę z ciekawymi gadżetami najdroższych producentów, plus cała masa konkursów dla najwięcej zużywających, szkolenia, certyfikaty i takie tam - oczywiście hurtownia chętnie pożycza takiemu instalatorowi cały sprzęt typy zaciskarka, . 3. Te rury są praktycznie takie same - ale przy cenie 4-5zł za mb rury łatwiej przełknąć inwestorowi robociznę 20-30zł za m2. 4. Lepiej się gnie... Może jeszcze poduszeczke i zimne piwko szanownemu instalatorowi podać? Rura albo się formuje albo przełamuje. Powiedzcie mi co zrobicie z murarzem który powie, że beliks do kleju z lokalnej fabryki to szajs, dobry jest tylko ytong. Ciekawe czy gazobeton też wybieraliście YTONG'a? To jest tylko RURA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamol 12.03.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Ja mam rury Wavina pex/al/c/z. Dobre to to? Patrząc na fakturę, to niestety nie kosztowało to ani 2,74 ani 4 zł....Proszę o opinię PozdrawiamAdam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alpejczyk 12.03.2009 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Ja tam wole zapłacić za markę sprawdzona a nie czytac czy ma atesty czy nie.A jesli instalator sobie zarobi jego sprawa.To nie jest tak,że rurka to rurka.Mozna by tak generalizowac ze wszystkim... .Auto też nie wybieram które tańsze i myslę,że raczej to logiczne podejście do tematu.Jeśli by się te rurki montowało bez zalewania betonem to ok., zawsze można wymienic, ale w podłogówce to może być nie za ciekawe.Apropos.U mnie instalator polecił mi hurtownię z systemem rotha i otrzymałem tam rabat na całość 30procent.Nawet jeśli instalatoe zarabia sobie jeszcze 10proc.do kwoty , ja i tak jestem zadowolony.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 12.03.2009 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Herz, Wavin, Roth, Uponor, Henco, Tece, Kisan, Kan,to marki godne polecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts