janekbo 06.10.2009 04:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 A co zły przykład chinskiego towaru, to kup 1 mb rury firmowej i Perfexim. Potem spróbuj zgiąć ( w sprężynie ) obie o 180 st tak żeby promień nie był większy niż 6 fi . Sprawdz " pamiec kształtu rur. Potem wyprostój obie, przetnij w miejscu zgięcia i zobacz czy któraś się nie rozwarstwiła. Zrób tak 5 razy i będziesz miał dwie rury i z firmowej i z perfeximu. Magia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 06.10.2009 04:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 A korzystając z możliwości co sądzicie o takich rurkach? Chciałbym wiedzieć czy warto? Nie wiem. Nie słyszalem o nich (to nieznaczy ze nie sa dobre) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetabo 06.10.2009 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 A co zły przykład chinskiego towaru, to kup 1 mb rury firmowej i Perfexim. Potem spróbuj zgiąć ( w sprężynie ) obie o 180 st tak żeby promień nie był większy niż 6 fi . Sprawdz " pamiec kształtu rur. Potem wyprostój obie, przetnij w miejscu zgięcia i zobacz czy któraś się nie rozwarstwiła. Multyrama - Diamond. Nie ma różnicy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emwuel 06.10.2009 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 To ja dorzucę jeszcze jeden sort - instalację woda/co i podłogówkę mam zrobioną Meplą od Geberita.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Świerzak 11.10.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 Emwuel Wysłany: Wto, 6 Październik 2009 10:55 Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- To ja dorzucę jeszcze jeden sort - instalację woda/co i podłogówkę mam zrobioną Meplą od Geberita. Pozdrawiam mam pytanie w kwesti geberit mepla.... kupiłem jakiś czas temu okazyjnie całe pudło złączek własne geberit mepla... Zastanawiam się czy dokupić tylko rury i zrobić instalację ? Z tego co wiem Mepla nie jest zbyt popularna w PL i nie chciałbym zaoszczędzić paru złotych na kształtkach a stracić na ewentualnym spartoleniu wykonania. Jaki miałeś koszt podłaczenia instalacji z Mepli w domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arti.sa 11.10.2009 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 Mi polecano Henko - wstawione za xx lat mogę się wypowiedzieć. Instalator pozytywnie się wypowiedzial ale wiadomo on tylko w sprawie układania bo nie przenikał do środka i nie badał waściwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emwuel 12.10.2009 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 mam pytanie w kwesti geberit mepla.... kupiłem jakiś czas temu okazyjnie całe pudło złączek własne geberit mepla... Zastanawiam się czy dokupić tylko rury i zrobić instalację ? Z tego co wiem Mepla nie jest zbyt popularna w PL i nie chciałbym zaoszczędzić paru złotych na kształtkach a stracić na ewentualnym spartoleniu wykonania. Jaki miałeś koszt podłaczenia instalacji z Mepli w domu? Witam Ja zrobiłem całą możliwą instalację w Mepli - i wodę i c.o. razem z podłogówką. Są dwa rodzaje mepli - zwykła (czarna) do wody i biała mepla therm tylko do c.o. Kształtki są w zasadzie uniwewrsalne. Zaleta to w zasadzie jeden materiał - to co zostało z podłogówki poszło na instalację c.o. uzupełnione tym co zostało z instalacji wody. System zaciskowy, więc potrzebne jest narzędzie do zaciskania. Wygoda oczywista - prawie cała instalacja złożona najpierw na złączkach na końcu systemetyczne zaciskanie. Czyli wszystkie zalety tego systemu - zresztą chyba mepla to pierwsz pe/al/pe wogóle. Koszt? Trudno mi powiedzieć - bo nie liczyłem a inwestycja była rozciągnięta w czasie. Też miałem sporo złączek okazyjnie nabytych. Nie jest to najtańszy system, ale robię dla siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebol-instalator 19.11.2009 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Jestem instalatorem. Robię dużo w pexie. I jest różnica między rurką droższą a tańszą. To już widać po wyglądzie chociażby. Ja osobiście polecam firmę Tweetop. 1mb fi16 kosztuje gdzieś 3,90zł. Niedrogo a rura naprawdę dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janekbo 20.11.2009 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Taaaa........ Do działu reklamy się zgłoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robdk 20.11.2009 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Wspomniany Wawin po 2,6 zł za mb jest wykonany jako PE-X/Al/PE-RT.pełny PE-X/Al/PE-X kosztuje 5,2 mb. Wiadomo, że podwójnie sieciowana rura jest dużo lepsza.Wspomniany Diamond jest w całości PE-X/Al/PE-X i wychodzi po 1,5 za mbJest jeszcze dostępna taka firma co oferuje w przystępnej cenie PE-X/Al/PE-XGlobal Trade w cenie 1,95 zł mb. Może się decydować na ten ostatni? http://allegro.pl/item817567714_rura_16x2_0_prawdziwy_pex_al_pex_super_jakosc.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sledz98 20.11.2009 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 A ja mam pytanie następujące. Jaka jest różnica między PEX/AL/PEX a PE-RT/AL/PE-RT. Ponoć PERT jest lepszy do podłogówki, bo ma mniejsze opory wew. W przyszłym tygodni chcę pokupować wszystkie materiały pod budowę podłogówki, ale z rurą to mam dylemat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebol-instalator 21.11.2009 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Taaaa........ Do działu reklamy się zgłoś. Zważając na to jaki jest temat forum to myślę, że moja wypowiedź jest jak najbardziej na miejscu. I nie robię reklamy tylko wypowiadam się na temat rury, którą ja osobiście znam. I wiem, że śmiało mogę ją polecić. Matrix i Diamond to miałem w ręce, a robić nią to ryzyko. Przy wyginaniu łuków to strach normalnie. Napisałem o Tweetop bo nikt jeszcze tej firmy nie wymienił. A odpowiadając na zadane pytanie jaka jest różnica. PERT to jest uszlachetniony polietylen. PEX miał polietylen usieciowany. PERT jest bardziej wytrzymały na wysoką temperaturę. Są łatwiejsze w kształtowaniu. I istnieje o wiele mniejsze ryzyko załamania, co czasami występowało w PEXie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janekbo 21.11.2009 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 .Matrix i Diamond to miałem w ręce, a robić nią to ryzyko. Hahaahha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebol-instalator 21.11.2009 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 A kupujcie sobie chiński shit . Najlepiej w marketach... Sytuacja z dziś - rurka UsMetrix, ma jakiś rok, a pękła wewnątrz wzdłuż...jakby ktoś wziął nóż i rozciął wewnętrzną warstwę wzdłuż rurki. A widać początek pękania w innych miejscach - co ciekawe warstwa alu oraz zewnętrzna nietknięta. Jak uda mi się zrobić zdjęcie to wrzucę. Kilkaset metrów zabetonowanej rury... Wypowiedź kolegi to potwierdza. UsMetrix to ta sama półka co Diamond i Metrix. Te rury są tak tanie, że coś musi być z nimi nie tak, co? janekbo jak nie wierzysz to czytaj o tych chińskich rurach: http://forum.muratordom.pl/rury-pex-jakie,t77729.htm Zainstaluj je sobie w domu to będziesz później kafelki skuwał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janekbo 22.11.2009 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Zainstaluj je sobie w domu to będziesz później kafelki skuwał. Daruj sobie te brednie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebol-instalator 22.11.2009 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Zainstaluj je sobie w domu to będziesz później kafelki skuwał. Daruj sobie te brednie. Bede madrzejszy i ustapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzes21 26.01.2010 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 witam wszystkich wie ktoś może jakie są aktualne ceny kształtek mosiężnych z systemu RIFENG bo dostałem to jako zapłata za prace po nerwowych negocjacjach od bankrutującego inwestora i chce sprzedać a nie znam wcale cen.ktoś by mi pomógł to wycenić jakoś???????? pozdrawiam a i dodam ze w miejscowym sklepie za jakieś 2 tyg będą dopiero mieli ich cennik bo teraz nie mają tej firmy,jak myślicie za ile %ceny katalogowej mogę to cenić żeby kupującego nie wystraszyć? bardzo mi na tym zależy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janekbo 26.01.2010 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 ... bo dostałem to jako zapłata za prace po nerwowych negocjacjach od bankrutującego inwestora i chce sprzedać a nie znam wcale cen.ktoś by mi pomógł to wycenić jakoś???????? ...żeby kupującego nie wystraszyć? bardzo mi na tym zależy Spytaj się inwestora ile za nie zapłacił.... chyba że..... Metody działania masz iście zbójnickie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzes21 26.01.2010 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 kolego a co byś zrobił jak byś po miesiącu ciężkiej pracy miał do wyboru albo to co jeszcze mi zaproponował z pozostałości po komorniku albo isc do domu i czekać na pieniądze parę lat albo wcale wiec co do metod działania to mam czyste sumienie nawet z niedosytem bo nie wiem czy to co mi dał jako rekompensatę jest warte połowę mojej pracy.inwestor może by wiedział jak by był uchwytny i chciał sie zajmować takimi sprawami jak ma komornika na karku bo to jest taki lokalny deweloper co chciał sie szybko dorobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 26.01.2010 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 inwestor może by wiedział jak by był uchwytny i chciał sie zajmować takimi sprawami jak ma komornika na karku bo to jest taki lokalny deweloper co chciał sie szybko dorobić Lokalnych deweloperów z komornikiem na karku co się chcieli lub dalej chcą szybko dorobić znam paru. Bez komornika na karku nie znam żadnego. To taki zawód z komornikiem w herbie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts