DPS 23.07.2012 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Dostałam w prezencie kubki Tupperware. Wysokie i wąskie z pokrywką, zwykłe bez uszka, dośc grube piknikowe, dziecięce z wymiennym dzióbkiem, dzbanuszek do mleka do kawy... Jeszcze takie mini wiaderko do ogórków kiszonych, pikli czy grzybków marynowanych, maselniczkę... Czy te naczynia naprawdę są lepsze niż zwykły plastik i jak ich właściwie używać? Macie jakieś doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszka 24.07.2012 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Ja mam i z czystym sumieniem polecam. Więc tak - w szklarniach przechowuję np.: umyta sałata, natka - jędrna minmum 1 tydzień, raz w tygodniu zaopatruję sie w plasterkowane wedliny - jeżeli sa dobre gatunkowo tydzień spokojnie wytrzymują, pokrojone ogórki, pomidory jędrne jak ta lala - no teraz w okresie letnim bardzo dużo wykorzystuję to ustrojstwo i nie załuję wydanych pieniążków.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S76 24.07.2012 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Używam produktów tej firmy (miski, dzbanki, różne pojemniki) od około 10 lat. Uważam, że są to produkty bardzo dobre jakościowo, ale zdecydowanie zbyt drogie. Mówiąc szczerze sam bym ich nie kupił (wszystkie dostałem w prezencie). Dużą zaletą naczyń Tupperware jest ich szczelność, wynikająca z bardzo dobrego dopasowania elementów, dzięki czemu faktycznie żywność dłużej zachowuje świeżość. Niestety po tylu latach użytkowania nie jestem w stanie domyć wieczka jednej z misek. Element ten miał dłuższy kontakt z tłuszczem, który prawdopodobnie wszedł w reakcję z materiałem wieczka a efekt jest taki, że wieczko jest cały czas "lepkie". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.07.2012 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Słuchajcie - a kubki? Maja jakieś szczególne własciwości, czy to po prostu dobrej jakości plastikowe kubki...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszka 26.07.2012 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Hmm - kubków nie mam. z racji tego, że to drogie ograniczam się tylko do rzeczy, które wydają się mi niezbędne, i tak mam szklarnie- super sprawa, optime do wędlin, serów, pojemniki do mrożenia, które używam również do wędlin, owoców, warzyw. Kubki ma kuzynka, ale nie wiem czy to taki cód miód. Na pewno się nie odbarwiają.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 26.07.2012 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 No właśnie jakoś nie czaję dlaczego to takie drogie - kubki jak kubki, plastik zwykły... Też pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 02.08.2012 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Tu znajdziesz dyskusje na temat http://forum.muratordom.pl/showthread.php?126684-Naczynia-tupperware http://forum.muratordom.pl/showthread.php?170272-Przechowywanie-%C5%BCywno%C5%9Bci-w-lod%C3%B3wce&p=4428643&highlight=tupperware#post4428643 Kubki, jak kubki, nie są jakoś szczególnie potrzebne, natomiast świetny wynalazek to "szklarenki" do przechowywania warzyw i owoców, pojemniki do mrożenia (przebijają wszystkie inne zamrażarkowe). No i oczywiście miska do ciasta drożdżowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.08.2012 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Ooo, dziękuję, Kochana, idę popatrzeć i poczytać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 04.08.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Ooo, dziękuję, Kochana, idę popatrzeć i poczytać! Bardzo proszę I jeszcze dobrze się sprawdzają specjalne pojemniki na ser, z membraną. Mają tylko dwie wady: 1. cena 2. tę część z membraną trzeba myć ręcami i miękką szmatką . Mam sporo plastików tego producenta, bo tak się złożyło, że osoba z rodziny tym handluje i czasem dostaję ustrojstwa jako prezenty z różnych okazji. Jeśli coś konkretnego się chce kupić, to moim zdaniem, warto zapolować na tzw. promocje, kiedy cena danego artykułu bywa sporo niższa. Choć szczerze mówiąc, nawet wtedy jest to dość drogie. Na plus firmy trzeba zaliczyć sposób rozpatrywania reklamacji. Niedawno pękła mi pokrywa balona, kupionego ponad 10 lat temu i o dziwo wymienili na nową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts