Piotrek42 23.07.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 (edytowane) Witam do napisania tego wątku skoniły mnie rózne powody.... generalnie 1 powód chęć sprzedaży i reklamy dzięki forum muratora,przez nieucziwych sprzedawców, zrobię troszkę inny wątek- tutaj będą wypowiadać się posiadacze SWOICH sterowników, opisywać ich zalety ,wady , ceny, co by zmienili w SWOIM sterowaniu,jezeli ktoś ma inne sterowniki to niech smiało wrzuca na watęk z fotkami. UPRASZA SIĘ O NIE ZABIERANIE GŁOSU W TYM WĄTKU SPRZEDAWCY KOTŁÓW Jarecki79 I KONSTRUKTORA STEROWNIKA Wlodek_PID Kilka sterowników Sterownik ecoal firmy Elektro-System,Całkowicie automatyczny sterownik z dostępem do internetu,monitorowaniem i możliwością dokonywania zmian dzięki stronom www lub telefonem z androidem, polecany dla użytkowników których nie interesująją ustawienia ręczne, działa na zasadzie wsyp ekogroszek-rozpal w kotle i zapomnij że masz coś ustawiać w sterowniku Sterownik ma zastosowanie w kotłach firmy: Ogniwo-Biecz,Instalco,Tilgner, Kotstal Działdowo i Ponar Edytowane 23 Lipca 2012 przez Piotrek42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 23.07.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 No to się narobiło hehe.Tutaj też będzie narzucona cenzura na niektóre rzeczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 23.07.2012 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 (edytowane) Następny w kolejności to sterownik Bruli firmy Elektro-System Jest to sterownik dwustanowy (działa na zasadzie włącz-wyłącz) czyli nagrzewa kocioł do temperatury zadanej i przechodzi w tz podtrzymanie,ze względu na bardzo duże możliwości konfiguracyjne ma zastosowanie do wszystkich możliwych kotłów na ekogroszek także z retortami 1 generacji tz. fajkowymi.polecany dla użytkowników zaawansowanych w paleniu w kotłach lub dla hobbystów!Oczywiście ustawiany przez www i tel z androidem. Edytowane 23 Lipca 2012 przez Piotrek42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 23.07.2012 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 (edytowane) Następny w kolejnośc, to sterownik największego producenta sterowników w kraju, Firma Tech (o tym sterowniku może powiedzieć więcej kol czp01, co prawda z tego co wiem ma starszą wersję..) ST-707 firma wypuściła na rynek sterownik z podłączeniem do netu ( nie wiem jak z ustawieniami- czy można zmieniac dane ? czy tylko podglad?) oczywiście z sterownik z funkcją PID -poczekamy... Może ktoś go użytkuje?? Edytowane 23 Lipca 2012 przez Piotrek42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 23.07.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Dodam że już kilka osób testuje nową wersję oprogramowania w Bruli umożliwiającego przejście na pracę automatyczną tak jak w przypadku sterownika eCoal.Ma możliwości pracy:retortowy-autoretortowy- ręcznytłokowy-autotłokowy-ręczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 23.07.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Nie zapomnij o Cobrze, Pumie, Skorpionie, Ogniku żeby było obiektywnie i bez najeżdżania bo też cię schepię.Sterowniki firmy Prond też są ciekawe a dopiero widziałem chyba tylko najnowszego Iryda który może wyjść wysoko w rankingu porównując cenę do funkcjonalności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
capriman 23.07.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 To ja na początek ecoal. Uzytkuję go od niedługiego czasu. W przypadku ogrzewania 2 podłogowego (góra -dół) nie pokazuje temp. ogrzewania podłogowego na centr. wyświetlaczu tylko temp. progr. pokojowego. Poza tym w ust. zaawansowanych nie widzi kotła 11kw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 23.07.2012 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 (edytowane) Następny w kolejności to sterownik firmy Plum , ecomax 700 i 800, z możliwością zakupienia do niego mieszacza,obiło mi się o uszy że firma ma wypuscić lub już wypuściła dodatkowy moduł internetowy ale na stronie www producenta tego nie ma, wiec traktuję to jako plotkę firma ma dosc fajną taktykę... nie wsadza sterowników do dowolnych kotłów tylko życzy sobie od producenta -przywiezienia kotła na miejsce i wgrywa oprogramowanie pod konkretny typoszereg kotłów danego producenta-więc Sterownik szyty można powiedzieć na miarę do kotła.Proszę mi wybaczyć za mało i kiepskie fotki. ale fotki sciągam z DTR producenta sterowników. Edytowane 23 Lipca 2012 przez Piotrek42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 23.07.2012 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Szyty na miarę a potem in tak klocki się dzieją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 23.07.2012 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Szyty na miarę a potem in tak klocki się dzieją. Nie marudz bo nie masz.... ja go testowałem to troche wiem, miałem nawet ta samą moc kotła do którego był ten sterownik wsadzony, ale konstrukcja kotła była inna wiec moje testowanie może być niewiarygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 23.07.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Nie marudz bo nie masz.... ja go testowałem to troche wiem, miałem nawet ta samą moc kotła do którego był ten sterownik wsadzony, ale konstrukcja kotła była inna wiec moje testowanie może być niewiarygodne. Nie mam ale sprawdziłem w żeliwniaku. Wiem jak to pracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 23.07.2012 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 z możliwością zakupienia do niego mieszacza. w podstawowym module wykonawczym już jest możliwość sterowania 1 obiegiem mieszacza, zamiennie pompą cyrkulacyjną. Po dokupieniu drugiego modułu, dochodzi 2 i 3 obieg, oraz pompa cyrkulacyjna. Z tym internetem to ciekawe, bo ja nie doczekawszy się, sam uzbroiłem swoją kotłownie w dodatkowe 8 czujników temperatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelo_pl 24.07.2012 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Sterownik ecoal - podstawowe dwie wady - brak dostępności na rynku i cena . Info ze strony producenta ecoal Pytanie: Jaka jest cena sterownika eCoal.pl i gdzie można go kupić? Odpowiedź: Niestety nie planujemy sprzedaży sterowników dla osób fizycznych. Powodów jest kilka. Pierwszy i najważniejszy, to obawa przed niewłaściwym użyciem eCoala.pl wynikająca z braku doświadczenia przy montażu i uruchomieniu kotła - głównie chodzi tu o doświadczenie i znajomość instalacji centralnego ogrzewania. Sterowniki oferujemy tylko firmom kotlarskim, którym rekomendacje wystawia Instytut Chemicznej Przeróbki Węgla, oraz doświadczonym instalatorom po krótkim jednodniowym przeszkoleniu - minimalizujemy w ten sposób możliwość podłączenia sterownika do kiepskiego kotła, oraz wykorzystaniu dobrego kotła w kiepskiej instalacji centralnego ogrzewania. Proszę odwiedzać portal kotły co – poradnik użytkownika gdzie pojawiają się rzetelne informacje o kotłach na paliwa stałe. A jeżeli tak jest to po co o nim pisać skoro nie jest dostępny dla posiadaczy "innych" sterowników a dedykowany do konkretnego kotła . Poza tym ten sterownik ma już swój wątek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 24.07.2012 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Ok, narazie opisałem sterowniki firm, które są najczęściej stosowane i mają największy % rynku jeżeli chodzi o ich zastosowanie, Tech,Plum i Elektro-System można powiedzieć że mają bardzo znaczacą sprzedaż i są najczęsciej stosowane w kotłach, reszta to małe firmy (niekoniecznie gorsze) które wypełniają resztę rynku. na wieczór opiszę jeszcze kilka firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 24.07.2012 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Ok, narazie opisałem sterowniki firm, które są najczęściej stosowane i mają największy % rynku jeżeli chodzi o ich zastosowanie, Tech,Plum i Elektro-System można powiedzieć że mają bardzo znaczacą sprzedaż i są najczęsciej stosowane w kotłach, reszta to małe firmy (niekoniecznie gorsze) które wypełniają resztę rynku. na wieczór opiszę jeszcze kilka firm. Tech jest bezapelacyjnie pierwszy. Nie wiem, skąd czerpiesz informacje, ale chyba Elster, Estyma, Compit czy RecalArt sprzedają więcej od Elektro-Systemu. A może się mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobik 25.07.2012 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Sterownik ecoal - podstawowe dwie wady - brak dostępności na rynku i cena . Info ze strony producenta ecoal A jeżeli tak jest to po co o nim pisać skoro nie jest dostępny dla posiadaczy "innych" sterowników a dedykowany do konkretnego kotła . Poza tym ten sterownik ma już swój wątek . Zgadzam się, to samo tyczy się jednak ecomax-a. Też jest dostępny z wybranymi kotłami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 29.07.2012 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Sterownik ecoal - podstawowe dwie wady - brak dostępności na rynku i cena . Info ze strony producenta ecoal A jeżeli tak jest to po co o nim pisać skoro nie jest dostępny dla posiadaczy "innych" sterowników a dedykowany do konkretnego kotła . Poza tym ten sterownik ma już swój wątek . I uważasz,że to są istotne powody, aby o tym sterowniku nie pisać? Ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelo_pl 29.07.2012 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 I uważasz,że to są istotne powody, aby o tym sterowniku nie pisać? Ciekawe. No tak uważam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 29.07.2012 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 A jaki problem, jak się komuś podoba ten regulator to może sobie wybrać z kotłem, przynajmniej ma pewność że kupi także dobry kocioł Żeby o nim nie wspominać też nie widzę powodu, inne również mają swoje wątki a pojawiają się wszędzie. Co do ceny, z kotłem wychodzi przyzwoicie i to bardzo przyzwoicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 31.07.2012 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 No dobra nie będę powielał ... resztę sterowników opisał jarecki jak któryś bedzie miał ładdne pudełko to ktoś może sobie kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts