Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sterowniki kotła - przegląd rynkowy wg. Piotrek42

Piotrek42

Recommended Posts

Moim zdaniem jest już teraz, ale pewnie osób lubiących gadżety pewnie będzie za kilka miesięcy jak dorobią moduł internetowy.

Jak by co też dostałem potwierdzenie, że nad nim pracują. Będzie on do serii ecomax 800

Vld to nie gadzet!!! jak zrobią z opcją sterowania to sam zobaczysz co można robić ze sterownikiem....chyba że pojdą na łatwiznę i zrobią tylko podgląd... ale jakoś mi się wierzyc nie chce jakby nie patrzec plum do biednych firm nie należy...

Vld to nie gadzet!!! jak zrobią z opcją sterowania to sam zobaczysz co można robić ze sterownikiem....chyba że pojdą na łatwiznę i zrobią tylko podgląd... ale jakoś mi się wierzyc nie chce jakby nie patrzec plum do biednych firm nie należy...

ja tam sterować przez net nie muszę, raz ustawione działa. Spalania i tak się nie da, bo jeszcze trzeba by oko wielkiego brata w palniku umieścić.

Mi najbardziej zależy na wykresach, bym wiedział kiedy się włączył, kiedy wyłączył, gdzie i jak temperatura spadała. Na razie sam sobie zrobiłem na DS 1820, ale problem taki, że komp lub laptop musi chodzić, by rejestrować.

liche te zdjęcie, może tu będzie lepiej https://lh3.googleusercontent.com/-hmdeMQllUTo/UBhcUIsfDRI/AAAAAAAAB08/Y46kIeTOkY8/s1303/trn_CWU_24.png

jak by kogoś interesowało CWU1,2,3 to trzy czujniki w jednym zbiorniku 300l. Czujnik 1 - ok 100L od góry, 2 - ok 200L, 3 - ok 250L

trn_CWU_24.jpg

Edytowane przez Vld

Jaki sterownik jest najlepszy waszym zdaniem, taki mercedes z jakością warty swojej ceny?

Najlepszy jest taki, który spełnia Twoje oczekiwania.

Określ się, czego potrzebujesz a co wydaje Ci się zbędne, później zobacz, który sterownik to oferuje i zawęzisz swój wybór.

Może barierą jest jakis poziom cenowy itd.

np. Dla Suspensera liderem został Bruli, VLD uważa Pluma, Timon jest bardzo zadowolony z Cobry.

Karoka pracował na kilku i uważa eCoala, Bruli jak też Cobrę za dobre sterowania.

Dla Berdnarda mercedesem jest RT09pid..... co wielokrotnie podkreślał, a korzystał też z eCoala.

Już to nieraz pisałem - pojęcie najlepszy jest pojęciem pustym, bez sensu, jeśli nie napiszesz najlepszy do.... Do czego???

A do czego najlepszy jest mercedes?

Witam -krutko i na temat nie mam zdrowia do zrzucania węgla do kotłowni wiecej jak w rzeczywistosci go potrzebuje i nie potrafie patrzyc jak sie marnuje nie wspominając o czyszczeniu kotła jak i pozbywaniu sie popiołu z naszego jeszcze w miare dobrego wegla a sam mercedes bez szofera z ja-mi daleko nie zajedzie pozdr