hokejgk1 24.07.2012 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Odebrałem warunki zabudowy, mam napisane i określoną NIEPRZEKRACZALNĄ lnie zabudowy, związku z czym mam pytanie czy poza tą linie moge wystawić okap ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 24.07.2012 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 To precyzuje mpzp lub warunki właśnie, może doczytaj, a jak nie - dopytaj. U mnie jest nieprzekraczalna linia zabudowy, ale wykusze, ryzality, okapy, podcienie i wszystkie inne wynalazki są do niej nie wliczane - mpzp określa jasno, że liczy się do ściany budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hokejgk1 24.07.2012 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Nie ma słowa wspomniane o okapach i gzymsach pisze tylko: fronotowa nieprzekraczalna linia zabuddowy 4m od granizy z ulicą xxxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 24.07.2012 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Lepiej dopytaj. Moim zdaniem "frontowa linia" odnosi się do ściany frontowej, ale urzędniki mogą uważać inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMI1975 24.07.2012 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Proponuję przeczytać nie tylko wypis z MPZP ale także pełną treść opisu MPZP. Treść ściągniesz z www lub otrzymasz w urzędzie. Często urząd przygotowując wypis pomija pewne ogólne pomniejsze ustalenia i skupia się na głównych parametrach danego rejonu. Tak jak pisze kocur sądzę, że możliwe jest wystawienie okapu. Nawet w Warunkach Technicznych jet paragraf dopuszczający wysunięcie okapu na 0.5m i pomniejszenie odleglości od granicy działki do2.5- 3.5m - tylko dla okapu oczywiście bo ściana musi byc 3 lub 4m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 01.10.2012 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Witam,Mam takie pytanie. W wypisie z planu zagospodarowania przestrzennego mam informację, że dla mojej działki nieprzekraczalna linia zabudowy to 5 metrów od drogi. Natomiast my odsunęliśmy się jeszcze dodatkowo o 2.5 metra co daje nam lico domu 7.5 metrów od drogi. Jak myślicie czy taka opcja przejdzie w starostwie? Nadal czekamy na decyzję o PnB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkob 01.10.2012 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Witam, Mam takie pytanie. W wypisie z planu zagospodarowania przestrzennego mam informację, że dla mojej działki nieprzekraczalna linia zabudowy to 5 metrów od drogi. Natomiast my odsunęliśmy się jeszcze dodatkowo o 2.5 metra co daje nam lico domu 7.5 metrów od drogi. Jak myślicie czy taka opcja przejdzie w starostwie? Nadal czekamy na decyzję o PnB. Przejdzie u mnie jest podobna sytuacja tylko że dom już wykańczam.Co śmieszne wyznaczyli mi linie zabudowy 8metrów a jest tylko jeden dom obok mojego który jest w odległości od drogi 6-7m.Architekt wyznaczył ściane mojego domu 10m od drogi bo tak chciałem i tak też dom wybudowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 01.10.2012 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Dzięki serdeczne darkob. Widzę, że też budujesz w mazowieckim. Można spytać, które rejony?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 01.10.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Witam, Mam takie pytanie. W wypisie z planu zagospodarowania przestrzennego mam informację, że dla mojej działki nieprzekraczalna linia zabudowy to 5 metrów od drogi. Natomiast my odsunęliśmy się jeszcze dodatkowo o 2.5 metra co daje nam lico domu 7.5 metrów od drogi. Jak myślicie czy taka opcja przejdzie w starostwie? Nadal czekamy na decyzję o PnB. oczywiscie ze przejdzie gdyby linia zabudowy byla OBOWIAZUJACA wtedy musielibyscie sciane frontowa do tej lini wlasnie zlicowac, ale jesli linia jest nieprzekraczalna to spoko, do tylu mozecie soe odsuwac...byle z tylu zachowac odpowiedni dystans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 01.10.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Nie ma słowa wspomniane o okapach i gzymsach pisze tylko: fronotowa nieprzekraczalna linia zabuddowy 4m od granizy z ulicą xxxx definicja NLZ zdecydowanie powinna byc w czesci opisowej uchwaly MPZM, przestudiujcie dokladnie. Zazwyczaj linia okresla polozenie sciany frontowej i dopuszcza wystawanie okapow, schodow, balkonow, daszkow itp... u nas sciana stoi wlasnie w lini zabudow a przed sciana stana jeszcze drewniane slupy podpierajace podcien dachu...i nie bylo problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 04.10.2012 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 oczywiscie ze przejdzie gdyby linia zabudowy byla OBOWIAZUJACA wtedy musielibyscie sciane frontowa do tej lini wlasnie zlicowac, ale jesli linia jest nieprzekraczalna to spoko, do tylu mozecie soe odsuwac...byle z tylu zachowac odpowiedni dystans Dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts