Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Vikersonn: hot or not??

aitken

Recommended Posts

• Odpowiedzi 83
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 months później...

Podobno działa ta firma na rynku niemieckim ... słyszał ktoś coś o tym ? :D

Strona internetowa niemiecka niby jest ale zdjęcia pomp i dane są inne niż na polskiej ... dziwne to :p

Mam znajomego , który chce zakładać PC w domu o powierzchni 340 m2 własnie w Niemczech i rozmawialiśmy na temat rożnych producentów no i przewinęła się firma Vikersonn.

Ma ktoś w ogóle jakieś katalogi czy dane techniczne tych pomp ? Bo byłoby to pomocne ...

Chodzi mi tutaj o informację dotyczącą znaków jakości czy certyfikatów bez których nie ma szans o bycie na rynku niemieckim czy europejskim ... nie widzę nigdzie tutaj takich znaczków :p

Podobno działa ta firma na rynku niemieckim ... słyszał ktoś coś o tym ? :D

Strona internetowa niemiecka niby jest ale zdjęcia pomp i dane są inne niż na polskiej ... dziwne to :p

Mam znajomego , który chce zakładać PC w domu o powierzchni 340 m2 własnie w Niemczech i rozmawialiśmy na temat rożnych producentów no i przewinęła się firma Vikersonn.

Ma ktoś w ogóle jakieś katalogi czy dane techniczne tych pomp ? Bo byłoby to pomocne ...

Chodzi mi tutaj o informację dotyczącą znaków jakości czy certyfikatów bez których nie ma szans o bycie na rynku niemieckim czy europejskim ... nie widzę nigdzie tutaj takich znaczków :p

Gdzie działa na rynku niemieckim? To, że strona jest Niemiecku nie znaczy , że firma tam działa. Jest numer niemieckiej komórki a nie ma siedziby firmy. Realizacje też pod publiczke bez miejscowości i bez konkretów zresztą tak jak na polskiej stronie.

• 1 month później...
  • 5 weeks później...
Jestem klientem z rocznym stażem. Zakupiłem kompleksowe rozwiązanie dla domu jednorodzinnego w 2012 roku z wieczystą gwarancją. jakież było moje zdziwienie gdy chcąc umówić obowiązkowy przegląd roczny okazało się ze firma bez mojej wiedzy i udziały zamieniła gwarancję wieczystą na 5 letnią! Po roku na odczepne i po ostrej wymianie maili otrzymuję umowę gwarancji wieczystej która jest "jednostronnie korzystna". Odradzam jakakolwiek współpracę w Vikesonn Polska. Firma nie potrafi dotrzymać zobowiązań, nie szanuje klientów i wychodzi z założenia ze po instalacji może wszystko.PS sterowanie przez wifi nie tylko nie działa ale nawet nie wiadomo kiedy bedzię!

• 7 months później...
Jestem klientem z rocznym stażem. Zakupiłem kompleksowe rozwiązanie dla domu jednorodzinnego w 2012 roku z wieczystą gwarancją. jakież było moje zdziwienie gdy chcąc umówić obowiązkowy przegląd roczny okazało się ze firma bez mojej wiedzy i udziały zamieniła gwarancję wieczystą na 5 letnią! Po roku na odczepne i po ostrej wymianie maili otrzymuję umowę gwarancji wieczystej która jest "jednostronnie korzystna". Odradzam jakakolwiek współpracę w Vikesonn Polska. Firma nie potrafi dotrzymać zobowiązań, nie szanuje klientów i wychodzi z założenia ze po instalacji może wszystko.PS sterowanie przez wifi nie tylko nie działa ale nawet nie wiadomo kiedy bedzię!

U mnie sytuacja sie poprawiła. Vikersonn wymienił osoby które byly odpowiedzialne za haos informacyjny i właściwie reaguje na wszelkie zgłoszenia. Zdaje sie ponadto jedyna firma na rynku u której juz Działa sterowanie online! Na chwilę obecną wycofuje negatywną opinię i polecam to rozwiązanie.W rarazie

Razie pytan służę informacjami 600855110

U mnie sytuacja sie poprawiła. Vikersonn wymienił osoby które byly odpowiedzialne za haos informacyjny i właściwie reaguje na wszelkie zgłoszenia. Zdaje sie ponadto jedyna firma na rynku u której juz Działa sterowanie online! Na chwilę obecną wycofuje negatywną opinię i polecam to rozwiązanie.W rarazie

Razie pytan służę informacjami 600855110

U mnie działa już drugi rok, ale może i jedyna;)....

• 2 weeks później...
  • 2 months później...

Właśnie zakończyłem modernizację systemu grzewczego w oparciu o PC Vikersonn (CWU dodatkowo ogrzewana kolektorami słonecznymi - 12-letnimi ale efektywnymi)

Jeśli chodzi o efektywność zmodernizowanego systemu to trudno mi się w tej chwili wypowiadać - jest sierpień, a klimat mamy taki jaki mamy.

Ale ad vocem chciałbym zacytować fragment mojej opinii po zapytaniu, które otrzymałem z firmy po zakończeniu prac: " Jeśli chodzi o poziom zadowolenia klienta Waszej firmy, to rewelacja – szybki i dobry kontakt z Wykonawcą, kompetentne, profesjonalne ekipy realizujące poszczególne etapy inwestycji, terminowość realizacji.

Co do uwag i wskazówek, to sugerowałbym wcześniejszy rekonesans, zwłaszcza przy wykonywaniu modernizacji istniejących instalacji grzewczych. Ma to duże znaczenie dla logistyki prac."

Dodatkowo (tego już im nie napisałem) ich pracownicy są myślący, w odróżnieniu od niektórych tzw. "fachowców", z którymi do tej pory miałem do czynienia.

Ale żenada ,takie reklamowanie firmy wygląda jakby forumowicze mieli poziom myślenia pantofelka.

Forum jest z założenia miejscem wyrażania opinii i wymiany doświadczeń. Ja akurat miałem szczęście trafić, tak jak trafiłem. Sorry dla wiecznych malkontentów, którzy każdą pozytywną wypowiedź traktują jako "reklamowanie firmy" - cóż wieczne narzekanie jest chyba naszą cechą narodową - kraj jest przecież w ruinie.