maciek_krk 24.07.2012 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Dobry wieczór wszystkim forumowiczom. Stoję przed problemem zaplanowania komina wentylacyjnego do łazienki.Garść faktów: łazienka bez okna, w mieszkaniu w kamienicy, ok 8m od dachu (1 piętro + nieocieplony strych), brak piecyka na gaz. Nie ma możliwości skorzystania z jakiegoś istniejącego przewodu kominowego. Łazienka sąsiaduje przez ścianę z szybem ogólnego użytku kamienicy i mam zgodę wspólnoty na umieszczenie tam rury-przewodu.Osoba mądrzejsza ode mnie zasugerowała, żeby użyć rur dwuściennych izolowanych o wewnętrznej średnicy 130, do tego kolanko 90 stopni do łazienki.Z tego co wyczytałem na tym forum (mnóstwo merytorycznych postów), wydaje się, że ogólnie to dobra droga. Ma to sens? Jeśli tak, to czym zakończyć ten komin na dachu? Czy przy kolanku powinno być coś dodatkowego do skroplin? Te rury powinny być jakieś szczególne (oprócz izolacji)? Serdeczne dzięki za odpowiedzi,pozdrawiamMaciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts