monka 30.11.2006 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 No co mów lepiej jaki grunt dałaś na tynki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 30.11.2006 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 A mozna polozyc farbe lateksowa na sciane pomalowana duluxem czy musze zdzierac farbe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beithe 01.12.2006 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Ech, u nas było gruntowane jakąś tanią białą farbą... No dobrze, na piętrze już tak nie namieszamy. Jutro zobaczę efekt poprawiania strukturą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 01.12.2006 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Surowe tynki mozna pomalować jedynka:0 Zeby ściana napiła sie dziadostwa a nie latexu. Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beithe 04.12.2006 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 No więc... jest super Panowie poprawili, co prawda nie takim wałkiem jak radziłeś, ale z dużo wyraźniejszą strukturą niż ten poprzedni i jest świetnie. Dzięki za wszystkie rady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 04.12.2006 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 No więc... jest super Panowie poprawili, co prawda nie takim wałkiem jak radziłeś, ale z dużo wyraźniejszą strukturą niż ten poprzedni i jest świetnie. Dzięki za wszystkie rady! Nie ma za co Cieszę się że mogłem pomóc Szkoda tylko ze fachofcóf trza uczyć Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misio_espero 03.12.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Witam, mam kilka pytań odnośnie farby lateksowej. 1. Czy można mieszać farbę lateksową kolor z farbą lateksową białą ( musze rozjaśnić ) 2. Czy taka farba nadaje się do kuchni ( podobno nie przepusza pary wodnej ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 03.12.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 1. Tak, ale najlepiej tego samego producenta (zrób próbę).2. Tak. Przepuszczalnosć nie ma tu nic do rzeczy. Ważne, że jes zmywalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIRAS41 31.07.2008 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Jeżeli chodzi o tego rodzaju farby to testowałem ostatnio Barwy Natury śnieżki. Jestem zdecydowanie na tak. Nie spodziewałem się takiego efektu. Wcześniej stosowałem farby nobiles i dulux, jednakże Barwy Natury bardziej przypadły mi do gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokas 31.07.2008 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 A czy w ogóle wiecie co to jest farba lateksowa ?I czy zastanawiacie jakie farba ma spełnic zadania ? Oczywiscie poza odpowiednim kolorem. Sprzedawca sprzedaje to co on uwaza za stosowne (kazdy chwali swoje produkty) na czym najlepiej zarabia, co mu zalega w magazynie etc. Pamietajcie farba to tylko część sfektu na scianie. Wazne sa także odpowiednie narzedzia (wałki, pedzle) odpowiedni malarz i prawidłowe przygotowanie podłoza - sciezy tynk lub nida chłona wode jak gabka i dlatego nalezy uzywac farb podkładowych które wyrównuja chłonnośc podłoza i grunty które wzmacniaja podłoze. I dlatego że ludzie nie przestrzegaja powyzszych zasad co chwilę ktos pisze _ farba odpada płatami, jest zła , nie trzyma się , A sami sa winni - bo chca zaoszczedzic tam gdzie nie powinni, A kominek lub geberit maja najleprzy i najdroższy. Zatem zastanawiajcie się co kupujecie i po co. I jesli ktos mówi - stosuj grunt lub podkład - to go stosuj lub nie miej pretensji do całego swiata że farba odchodzi lub nie trzyma się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hela32 31.07.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 A czy w ogóle wiecie co to jest farba lateksowa ? I czy zastanawiacie jakie farba ma spełnic zadania ? Oczywiscie poza odpowiednim kolorem. Sprzedawca sprzedaje to co on uwaza za stosowne (kazdy chwali swoje produkty) na czym najlepiej zarabia, co mu zalega w magazynie etc. Pamietajcie farba to tylko część sfektu na scianie. Wazne sa także odpowiednie narzedzia (wałki, pedzle) odpowiedni malarz i prawidłowe przygotowanie podłoza - sciezy tynk lub nida chłona wode jak gabka i dlatego nalezy uzywac farb podkładowych które wyrównuja chłonnośc podłoza i grunty które wzmacniaja podłoze. I dlatego że ludzie nie przestrzegaja powyzszych zasad co chwilę ktos pisze _ farba odpada płatami, jest zła , nie trzyma się , A sami sa winni - bo chca zaoszczedzic tam gdzie nie powinni, A kominek lub geberit maja najleprzy i najdroższy. Zatem zastanawiajcie się co kupujecie i po co. I jesli ktos mówi - stosuj grunt lub podkład - to go stosuj lub nie miej pretensji do całego swiata że farba odchodzi lub nie trzyma się Świeta prawda, nie malować miejsc niezagruntowanych bo odchodzi płatami i nie pokrywać emulsją lateksu, ten sam problem. I czytać ulotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 31.07.2008 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 my malujemy latexowym Caparollem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yacol 31.07.2008 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Świeta prawda, nie malować miejsc niezagruntowanych bo odchodzi płatami i nie pokrywać emulsją lateksu, ten sam problem. I czytać ulotki. Co to znaczy "nie pokrywać emulsją lateksu" ?? Jesli mowimy o scianach a nie o lateksowych ubrankach to chyba mozna zwykla emulsja pomalowac na farbę lateksową co ?? Śnieżka Grunt jest farbą lateksową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eranet 31.07.2008 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 a my lateksowymi firmy STO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adema_de 01.08.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Mam pytanie.a jeśli chciałabym pomalować pomieszczenie na inny kolor to co? Zdzierać taką farbę czy malować na nią? A jeśli chciałabym ciemną ścianę pomalować na jasno?I jeszcze jedno. Nawet jeśli pomaluję ściany kilka razy, to kiedyś będę musiała tą farbę usunąć. Czy jest jakiś problem? Nie mam żadnego doświadczenia z farbą lateksową a właśnie pomalowali mi nią ściany w nowym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 04.08.2008 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 u mnie ściany sa pomalowane farba Baumaster. W życiu o niej nie slyszałam, dokupiliśmy, o nam fachowcy jeden poój maloowali i chcielismy ten sam kolor. jednak kolor wyszedł inny, teraz myslę ze mozer to kwestia rozcienczania??? my uzywalismy nierozcienczonej..no i cena - myslalam, ze 130 zl za 10 litrów to drogo, ale widze ze u Was jeszcze drozsze...jakosc frarby dobra, tak twierdzil maz ktory malowal coc na farbach to my sie nie znamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dasio 14.08.2008 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 ja maluję Barwami Natury - i jestem zadowolony - farba lateksowa, dobrze się rozprowadza, nie chlapię sie tak przy malowaniu , jest zmywalna - łatwo ściany utrzymać w czystości a do tego kolory nie ścierają się podczas czyszczenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izabela Wawrzeń 07.03.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 witam szukam dobrej farby lateksowej do przedpokoju ???? jaka jest wydajność tych farb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniGdżi1719504772 07.03.2009 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Beckers. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milunia 07.03.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Zgadzam się: Beckers i ew. Optiva z Tikkurilii (ale to już z mieszalnika) Beckers polecany jest dla dzieci i alergików, wydajność do 16m2/1litra przy jednej warstwie. Optiva więcej stopni połysku do wyboru i w zależności od nich wydajność od 10-14m2/1litr Do przedpokoju jak najbardziej bo są idealne do częstego zmywania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts