hary2006 25.07.2012 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 http://www.castorama.pl/zestaw-wc-sintra-z-deska-wolnoopadajaca.html Wykańczamy domek powoli, trzeba trochę zaciskac pasa, kasy za dużo juz nie zostało i zaczynamy szukac oszczędnosci. Czy ma ktos doświadczenie z zestawami podtynkowymi z marketów? Zaciekawił mnie zestaw z Casto, 398zł, cersanit, 10 lat gwarancji, musimy kupic 2 , a tutaj byłyby praktycznie w cenie jednego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 28.07.2012 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Nie mam doświadczenia z Cersanitem ale jakoś nie wierzę, że produkt tańszy o połowę jest tak samo dobry. Dla mnie było to zbyt duże ryzyko (w razie awarii spory kłopot) i wybrałem Geberit, mimo że kasy nie mam za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yorey 28.07.2012 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 stojąc w obliczu takiego dylematu wymyśliłem tak: to urządzenie zabudujesz jakimiś płytkami, ściankami, cudami i jeśli się popsuje to będziesz musiał rewolucję zrobić, cóż z tego, że to może nawet będzie na gwarancji, skoro upierdliwość remontu będzie przeogromna.... Zrobiłem solidny research tematu i wyszło mi, że trzeba kupić jednak Geberita, ale nie byle jakiego (też bywają serie promocyjne tylko do supermarketów - charakteryzują się tym, że są pneumatyczne - ponoć to źle, bo to rozwiązanie zawodne i mają nietypowe przyciski, a to pierwsze, co się popsuje i potem albo nie dokupisz przycisku, albo będziesz musiał zapłacić za niego majątek). Reasumując chyba jednak warto wyasygnować te parę złotych więcej (taki dobry Geberit jest do kupienia za jakieś 800 PLN) i mieć temat na lata z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hary2006 31.07.2012 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Trudno zostaliśmy testerami na pierwszy rzut oka widac oszczędnosci tylko w desce, jest wyraźnie lżejsza. Zobaczymy za pare lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 31.07.2012 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Ja kupiłem castoramowy zestaw podtynkowy do bidetu, bo zamiast ~700zł Geberita czy innych renomowanym producentów kosztował 350 (do kibelków mam Roca - jakieś ~750zł)Jak przyszło do montażu to okazało się, że, abstrachując od braków w zestawie, system montażu jest zupełnie nie przemyślany. Nie ma łatwego sposobu regulacji pionu-poziomu, i w zasadzie jak się wywierci krzywo dziury w ścianie to nie ma jak podregulować ustawienia tego zestawu.Zestaw zwróciłem, dołożyłem drugie tyle i wziąłem Geberita. Zestaw Roca do kibelków - bardzo fajny. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hary2006 02.08.2012 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 może wezmę się w weekend i zamontuje jeden i zdam relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 02.08.2012 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Ja także po głębokiej analizie tematu i tego, że pod płytkami to będzie minimum 15-20lat to zdecydowałem się na Geberit.Po zdemontowaniu (bez żadnych narzędzi) przycisku jest dostęp do całego mechanizmu, który praktycznie także bez narzędzi można rozmontować.Geberit choć drogi tak jak poprzednicy piszą - bardzo przemyślany! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki818 03.08.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Do bidetu moim zdaniem spokojnie wystarczy stelaż z Koła. Natomiast do wc polecam geberita ze względu na małą awaryjność i rewelacyjny serwis - kiedyś miałem problem z wyregulowaniem spłuczki w pisuarze i miły Pan serwisant podjechał ustawił, wyjaśnił co i jak i nie wzioł ani grosza (choć to może ze względu na znajomość z właścicielami sklepu w którym kupowałem - mniejsza z tym, serwis pierwsza klasa). Jeśli jednak wersja oszczędna to ew. tańszy DuofixBasic lub promocyjny zestaw z grohe który jest już na rynku kilka lat i też prezentuje się całkiem całkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek_G 07.08.2012 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Kupiłem, hydraulik zamontował, cieknie z króćca przyłączeniowego na łączeniu ceramiki z plastikiem. Teraz się głowię co z tym zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hary2006 07.08.2012 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 no to mnie zmartwiłes, nie zamontowałem jeszcze, a nawet jeśli to i tak nie mam jeszcze wody, wiec i nie będę wiedział czy coś cieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek_G 07.08.2012 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 No nie radzę robić zabudowy stelaża, nawet "markowego" przed puszczeniem w niego wody. Teraz już to wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hary2006 08.08.2012 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 ma to sens co piszesz, i jak sobie poradziłes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 08.08.2012 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Ja u siebie montowałem 2 sztuki. U góry zdarzyło się, że śrubunek lekko przepuszczał wodę, bo było za skąpo owinięte pakułami. Poprawiłem to, WC postały prawie tydzień przy odkręconej wodzie. Dopiero wtedy weszły majstry z regipsami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek_G 08.08.2012 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 ma to sens co piszesz, i jak sobie poradziłes? Na razie nie poradziłem, bo kibelek jest zapięty "tymczasowo". Jak go zdejmę do dalszej roboty, to spróbuję dobrać uszczelkę, albo go zareklamować. Hydraulik nie poleca silikonu na dłuższą metę, bo od uszczelniana jest uszczelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bibol87 10.09.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Witam, chciałbym się zapytać czy zamontowałeś już te zestawy podtynkowe?? Jeśli tak to czy były jakieś problemy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 11.09.2012 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Witam, chciałbym się zapytać czy zamontowałeś już te zestawy podtynkowe?? Jeśli tak to czy były jakieś problemy ?? Jeżeli mnie pytasz to nie było problemów. Niemcy mają dość łopatologiczne instrukcje obsługi (rysunkowe). Poza tym na youtubie swego czasu wyszperałem trochę filmików instruktażowych odnośnie systemów Geberit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bibol87 11.09.2012 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Chodziło mi o zestawy cersanit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 11.09.2012 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 A to przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hary2006 12.09.2012 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 zamontowane, nic nie cieknie. Uszczelki posmarowane smarowidłem żeby na sucho nie składac (zgodnie z instrukcją) i póki co jest dobrze, ja jestem zadowolony. Ktoś wczesniej pisał, ze w tanich zestawach nie ma możliwosci regulacji, gdy się zle wywierci otwory-tutaj wszystko jest na "fasolkach"Instrukcja trudna do rozgryzienia jak dla laika (obrazki) ale oglnie poyztzwnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bibol87 12.09.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Miło mi to słyszeć Również jakiś czas temu dokonałem zakupu dwóch takich zestawów Cersanit i naczytałem się ostatnio wiele negatywnych opinii o tańszych zestawach podtynkowych... Ja jeszcze swoich nie montowałem, ale bardzo mnie uspokoiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts